Mark Rutte en zijn drie Aartsengelen /door: Pieter van Dongen –

Mark Rutte en zijn drie Aartsengelen

door: Pieter van Dongen – vrijdag 19 Februari 2021

Mark kon de slaap niet goed vatten. Hij lag te woelen en draaien in zijn bed. Vlak voordat hij eindelijk in slaap viel hoorde hij een stem. De stem stelde vragen. Hij probeerde het te negeren en zich op zijn slaap te concentreren. Maar elke keer als hij bijna in slaap viel, kwam die stem weer, luid en duidelijk.

Mark werd er een beetje bang van. Dit was hem nog nooit overkomen. Hij probeerde er voor weg te lopen door zo lang mogelijk op te blijven. Maar ook dat werkte niet. Hij voelde dat dit iets was waar hij niet mee kon dealen door het weg te lachen. Hij moest er naar luisteren.

Hij werd geconfronteerd met iets wat hij niet eerder had gevoeld en ervaren.

Nadat Mark inzag dat dit iets was wat hij niet kon ontlopen werden de stemmen heel helder. Hij hoorde drie stemmen spreken. ‘Ik ben Aartsengel Michaël’ zei de eerste stem. ‘Ik Ben Aartsengel Gabriël zei de tweede. De derde: ‘En Ik Ben Aartsengel Rafaël’. Ze spraken indringend tot hem. Hij was onder de indruk, bang zelfs, want hij voelde de kracht en zeggenschap van deze drie belangrijke engelen. Hij wilde wegkruipen, maar kon er niet aan ontkomen.

Aartsengel Michaël sprak als eerste. ‘Mark, Ik neem je mee en laat je zien wat je tot nu toe gedaan hebt voor de bevolking van Nederland. Jij denkt misschien dat je alles goed doet, maar ik vraag mij af wiens belang je dient. En waar je eigen gevoel en hart gebleven zijn in dit verhaal. Ik laat je zien en voelen wat je met jouw beleid de ouders en kinderen van de toeslagenaffaire hebt aangedaan.

En Mark zag dat er ouders waren die het niet meer zagen zitten door alle problemen die de belasting veroorzaakt had. Hij zag de wanhoop van de mensen die uit het leven waren gestapt omdat zij geen oplossing meer zagen. Hij zag de pijn en het verdriet van ouders en kinderen die depressief werden omdat er geen enkele oplossing geboden werd. Hij zag de vruchteloze pogingen van advocaten en hulpinstellingen die deze mensen probeerden te helpen.

‘Je ziet het Mark, maar je voelt het niet’, zei Michaël. ‘Je voelt de pijn die je deze mensen hebt aangedaan niet. Je kunt het wel wegredeneren en eroverheen walsen en mooie uitvluchten bedenken, maar als je jouw hart niet opent dan blijf je in je hoofd zitten. Met je hoofd kun je de pijn van een ander niet voelen’.

Langzaam maar zeker voelde Mark iets van beweging in zijn hart. Na het kijken naar al het verdriet en de pijn wat deze duizenden mensen aangedaan was, naar al die mensen die het niet meer zagen zitten, begon het door te dringen. Zijn hart kwam op een kier te staan zodat anderen hem konden raken.

Door de jaren heen was hij afgestompt geraakt vanwege alle drogredenen die hij had aangewend om zijn hart maar niet te hoeven voelen, wat nodig was om al die maatregelen voor de inwoners van Nederland te kunnen maken.

Michaël zei met luide stem: ‘Ik ben tot je gekomen om je koers bij te stellen. Rechtvaardigheid kan niet zonder liefde. Daarom laat ik je al deze beelden zien. Zodat jouw hart zich kan openen en je medemenselijkheid kunt tonen. Ieder mens is geschapen naar het beeld van God en dat betekent dat je hoofd en je denken in dienst staan van jouw hart. Als je dat niet opvolgt dan is je taak hier volbracht en zal er gerechtigheid plaatsvinden zonder genade’.

‘Maar Mark, ik heb gezien en gemerkt dat je hart toch een klein beetje opengaat de laatste tijd. Je wilt weer graag minister-president worden, maar dat kan alleen als jouw hart zich opent. En je alles goedmaakt met de mensen van Nederland die je pijn hebt gedaan’.

Michaël vervolgde:

‘Daarnaast zijn er nog zoveel zaken die benoemd moeten worden. De mens is vrij en dient zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen over zijn leven. Daarom laten wij je ook voelen wat het betekent om iemand in te enten met een vaccin wat niet goed is voor hen en bijwerkingen heeft. Wij zullen je laten voelen wat voor reacties het geeft in je lichaam.

We weten dat je sterk bent, maar dit vaccin zal er voor zorgen dat je gaat buigen en meer gaat luisteren naar pijn in je lichaam, omdat het zorgt voor een overreactie van jouw immuunsysteem.

We geven jou de kans om een andere beslissing te nemen over de vaccins door jou zelf de pijn in jouw lichaam te laten ervaren.

Ieder mens mag zelf beslissen wat hij wil doen met zijn leven en gezondheid. Dit is de Wet van de Vrije Wil. Deze wet wordt door een bepaalde groep mensen met handen en voeten getreden. Daarom is het belangrijk dat jij dit zelf aan de lijve gaat ondervinden zodat je tot inkeer kunt komen. Je zult zelf de pijn voelen die je door al die zinloze maatregelen veroorzaakt hebt’.

Aartsengel Gabriël was de volgende die sprak. ‘Ik ben de boodschapper en Aartsengel van  communicatie. Maar Mark, jij verstaat onder communicatie iets heel anders dan wij. Jij hebt spindoctors in dienst die van het omdraaien van boodschappen hun werk gemaakt hebben waardoor de bevolking niet meer weet waar ze aan toe is.

Je zegt dat je meeleeft, maar je doet het tegenovergestelde. Je zorgt ervoor dat mensen in angst zitten en loskomen van hun gevoel zodat ze makkelijk te manipuleren zijn.

Onze communicatie is vanuit het hart en niet vanuit het hoofd. Dat geeft rust en eenheid, het brengt je in contact met je gevoel.

Ik wil je de kans geven om anders en oprecht te gaan communiceren. En om beter te leren luisteren, vanuit je hart.

Denkbeelden kunnen alleen dienstbaar zijn. Die dienstbaarheid kan er alleen zijn als je hart leidend is ten opzichte van je hoofd.

Daarom laat ik je voelen wat het betekent om dienstbaar te zijn. Ik wil dat je jouw excuses gaat aanbieden aan het Nederlandse volk. Je dient hierin oprecht te zijn en voortaan meer in dienst van het volk te handelen. Als je dat doet kun je voelen dat deze woorden diep opgesloten liggen in je hart.

Ik wil je ook laten voelen wat het betekent om zaken in de doofpot te stoppen. Zie je leven als een open boek. Ervaar wat het betekent als je de Rutte doctrine toepast op je eigen leven. Zie wat dit betekent voor mensen die niet zo goed kunnen praten en communiceren als jij, maar wel hun hart kunnen voelen. Zie de pijn en het verdriet dat je veroorzaakt met het verzwijgen van informatie en door niet open te zijn. Allemaal alleen om je eigen macht te vergroten. Hiervoor hebben wij als engelen geen plek en geen genade. Daarom ga ik je laten voelen wat je anderen hiermee hebt aangedaan.

Maar je krijgt altijd een kans om het te herstellen en het juiste te doen. Vanuit dienstbaarheid en een open hart’.

Als laatste komt Aartsengel Rafaël. ‘Mark Ik laat je voelen wat het betekent om anderen te helpen, om oprechte woorden te gebruiken en actief te luisteren vanuit je hart. Ik laat je voelen hoe het is om anderen te helen door goede beslissingen te nemen voor de Nederlanders. Niet door te heersen met behulp van angst, maar door mensen een perspectief te geven vanuit innerlijke motivatie. Dat doe je door mensen te verheffen, er op te vertrouwen dat zij zelf hun gezondheid kunnen regelen en te respecteren dat ze verantwoordelijk zijn voor zichzelf. Je zult inzien dat als mensen zo leven ze in staat zijn om ook anderen te helpen.

Ik zal je laten ervaren hoe helend het is om niet jezelf maar de ander op de eerste plaats zetten. Open jouw hart en ontspan je lichaam. Vlucht niet in je hoofd. Dan merk je dat je anders gaat leven en andere beslissingen kunt nemen die dienend zijn voor de Nederlanders.

Mark, je gedraagt je nu als een bovenlander, iemand die ver boven de rest uitsteekt. Zo kun je niet de juiste beslissingen nemen. Ieder mens kan zichzelf helpen om zijn weerstand te verhogen. Hier heeft de staat niets mee te maken en zeker jij niet Mark Rutte.

Het woord ˜samen” wordt misbruikt en werkt op deze manier niet helend. Als je samen gebruikt in de context dat je je moet houden aan regels die jouw vrijheid beperken, dan is samen niet op zijn plaats maar misplaatst. Je kunt geen amen zeggen op een samen dat gebruikt wordt om dwingende maatregelen op te leggen en de samenleving kapot te maken.

Samen is ons hart op de eerste plaats zetten. Samen is elkaar als mensen tegemoet treden.

Je hebt dit woord haar kracht ontnomen en kapot gemaakt. Je hebt van samen een woord gemaakt dat gebruikt wordt om macht uit te oefenen op mensen. Dat past niet in een democratie of een samenleving waarin mensen normaal met elkaar om willen gaan’.

Rafaël gaat verder: ‘Daarom sturen we jou naar de hel om te zien wat mensen elkaar aandoen als ze hun daden en woorden niet gebruiken om te verbinden’. Mark ziet in deze hel dat alle mensen lange armen hebben. Ze kunnen met die armen wel voedsel pakken maar hun armen zijn te lang om het in hun mond te kunnen stoppen.

Rafaël vraagt: ‘Waar kies je voor Mark Rutte, wil je in deze hel terecht komen of wil je de samenleving weer openen zoals het geweest is en jouw hart op de eerste plaats zetten?’

Dan neemt Rafaël hem mee naar de hemel. Mark schrikt, want hij ziet ook daar mensen met dezelfde lange armen als in de hel. ‘Je ziet dat mensen hier ook lange armen hebben’, zegt Rafaël, ‘maar kijk eens hoe zij het oplossen.  Mark zag dat de mensen hun lange armen gebruikten om het eten te pakken en aan een ander te geven. Ze gebruikten hun handicap om anderen te helpen en helpen daarmee ook zichzelf.’

‘Wat is jouw keuze, Mark,’ vraagt Rafaël opnieuw. ‘Wil je door blijven gaan met alles op slot te gooien en mensen de mogelijkheid ontnemen hun leven weer op te kunnen bouwen? Zodat je er hier een dode cultuur, zoals in de hel, van maakt? De hele dag via kranten en tv negatieve boodschappen zenden over corona om de mensen bang te maken? Mensen zo bang te maken dat ze van voren niet meer weten hoe ze van achteren moeten leven?

Leg je de verantwoordelijkheid bij virologen die logen omdat ze de hele dag niets anders doen dan met cijfers en statistieken bezig zijn en naar virussen kijken in een laboratorium? Maar ondertussen hebben ze nul komma nul verstand van mensen en maken ze de maatschappij helemaal kapot.

Als Aartsengelen weten wij dat alles waar je tegen strijdt gaat verliezen, omdat je je afsplitst van het grotere geheel.

Ik kan je leren om in harmonie met jezelf en je omgeving te leven. Maar als je in je hoofd blijft zitten, ga je er zelf in geloven en denk je dat dat echt is.

De ruimte zit in jouw hart en in je buik. Als je daar bent, ontstaat er ruimte in je cellen en in je adem. Dan zul je zien en voelen dat je jezelf aan het helen bent. Dan verdwijnt het virus vanzelf.

Het is aan jou waar je voor kiest’.

Mark begon te huilen, omdat hij tot inkeer kwam. Hij wilde niet naar de hel toe, want dat is nou niet echt een prettig vooruitzicht.

Je kunt wel op je hoge paard blijven zitten, maar als je naar de sterren kijkt zie je dat alle sterren aan de hemel op een lijn gaan staan om onthullingen te laten plaatsvinden.

Mark wist nu dat hij anders moest gaan handelen. Hij huilde bittere tranen en vroeg de aartsengelen om vergiffenis. Hij zag in dat hij verantwoording moest afleggen aan de Nederlanders. In kranten en op tv bood hij zijn nederige excuses aan. Zijn beste vriend Jort Kelder hielp hem hierbij. Hij moest het wel onder uit de kelder halen om Mark zo ver te krijgen, maar hij begreep van de aartsengelen dat het de laatste kans voor zijn vriend was.

Hierna hadden de aartsengelen gezamenlijk nog een laatste boodschap voor Mark:

‘Wij zijn trots op je. Je krijgt altijd een kans om het anders te doen. En nu je die gepakt hebt, hopen we dat jouw leven een andere wending krijgt. Omdat je de mensen weer hoop en een toekomst geeft, juist aan hen die het zo hard nodig hebben’.

Mark ˜je krijgt altijd een kans”.

Groet van Pieter van Dongen