Bewust van het Ego zijn, op weg naar Eenheidsbewustzijn 13 januari 2014 / Martien

Bewust van het Ego zijn, op weg naar
Eenheidsbewustzijn

13 januari 2014
Geschreven door
Martien van den Hurk

Van oorsprong is de mens een liefdevol wezen wat leeft vanuit zijn/haar hart, vol van compassie, vreugde, vrede en bedoeld om te leven in een wereld waar ieder mens gelijk is en die samenleven in harmonie met elkaar in welvaart en overvloed.

Het Ego, ieder mens laat zich erdoor leiden, het lijkt alsof we niet zonder kunnen, echter het enige wat het veroorzaakt is afscheiding van elkaar en van de Schepper.

Het ego is ons geschonken om de denkgeest te ondersteunen, adviezen te geven en om tot beslissingen te komen die ten goede komen aan het Zelf en de medemens. Het ego samen met het hart geven de mens zijn identiteit, zijn eigen “ik”.
Bij de geboorte is een mens perfect, volmaakt en puur, het is enkel liefde, dit laat ons telkens weer opnieuw zien dat wij van oorsprong liefdevolle wezens zijn, echter zien wij de essentie er niet van in.

Het ego kan echter ook onze persoonlijkheid minder positief beïnvloeden als we het ego de macht over ons denken laten overnemen. Dit gebeurt zonder dat we er ons altijd bewust van zijn, altijd gelijk willen hebben zonder te luisteren naar andermans mening is zo’n voorbeeld, daar kunnen grote ruzies door ontstaan en er zijn zelfs oorlogen door begonnen. Macht over een ander willen hebben, de baas spelen, denken beter te zijn als een ander….noem het maar op, er zijn zoveel voorbeelden waarin het ego een hoofdrol speelt.

Door de eeuwen heen hebben “zij die ons dienen en leiden” een wereld ontwikkeld die op ego denken en handelen is gebaseerd, wat vervolgens samenlevingen van mensen uit elkaar heeft gerukt door middel van oorlogen, haat en angstzaaierij en machtsmisbruik. De harten van de mens zijn verhard geraakt en het maakt niet meer uit of er duizenden of honderdduizenden mensen het leven laten, “zij die ons leiden” zeggen immers dat het zo goed is. Iedereen gaat voor zijn eigen “ik” en reageert niet of nauwelijks meer als een medemens iets overkomt of niets te eten heeft. Wereldrampen worden vaak afgedaan al een “ver van mijn bed show” en geeft meer dan duidelijk aan hoe de mens van elkaar afgescheiden is.

Religieuze leiders, die zichzelf uitgeroepen hebben als zijnde “Herders van het volk”, spelen deze machtsspelletjes even vrolijk mee en doen zich voor als afgezanten van God, waardoor mensen ook door hen worden misleid en zo nog verder verwijdert raken van de Schepper.

Lange tijd hebben deze lieden ons door leugens en manipulatie via de media in slaap gehouden, opdat wij onwetend zouden blijven zodat zij deze dodelijke op het ego gebaseerde spelletjes konden spelen.

Echter sinds enkele jaren beginnen steeds meer mensen de leugens en manipulatie te doorzien en krijgen inzicht in hetgeen altijd voor ons verborgen is gehouden. Het aantal mensen wat wakker wordt groeit elke dag met enorme aantallen. Doordat zij wakker worden openen zij hun hart en gaan op zoek naar de waarheid die hen soevereiniteit en vreugde in het leven kan brengen.

Men komt er dan al gauw achter dat het nooit de bedoeling is geweest een leven te leven zoals wij dat kennen. Het leven dat de Schepper voor de mensheid bedoeld heeft is een leven van liefde, eenheid, vreugde, harmonie en overvloed, dit alles is altijd voorhanden geweest, echter is ons afgenomen door diegene die momenteel de macht in handen hebben op aarde.

Wij zijn nu aangekomen in een nieuwe Gouden eeuw, waarin alles mogelijk is, en waar alle hulp voorhanden is, samen kunnen wij de huidige wereld transformeren tot een wereld van Liefde en eenheid.

Het belangrijkste is dat wij ons weer verbinden met de Schepper Bron, waar we van oorsprong allemaal vandaan komen en ons eigen hart weer laten spreken. Het ego wat tot nu toe over onze denkgeest geheerst heeft, dienen wij op een liefdevolle wijze duidelijk te maken dat die tijd voorbij is en dat zijn taak nu overgenomen is door ons hart.

Een hulpmiddel om je EGO te benaderen is door deze meditatie doen:

Aard jezelf

Sluit je ogen

Vraag je hogere zelf zich met jou te verbinden…………………..

Vraag Aartsengel Rafaël om hulp……………………

Visualiseer nu je ego voor je, maakt niet uit in welke vorm je dit ziet…………..

Omhels je ego liefdevol en bedank het voor alle jaren dat het je heeft geholpen…………….

Zeg nu dat jou hart zijn taak vanaf nu zal overnemen……..

Zeg het ego dat het je alleen nog maar mag helpen als jij het daartoe
oproept voor advies bij moeilijke beslissingen………

Vraag of je ego fysieke lichaam wil loslaten

Vraag of je ego je etherische lichaam wil loslaten

Vraag of je ego je mentale lichaam wil loslaten

Vraag of je ego je aura wil loslaten

Ga nu even in je hartcentrum voor ca 10 minuten

Herhaal dit op momenten dat je ego opspeelt.

Hierdoor zullen wij weer vanuit ons hart gaan denken, liefdevol met elkaar omgaan en begrip voor elkaar krijgen en hebben wij de eerste belangrijke stap hebben gezet naar een liefdevolle wereld, want lieve mensen, wij zijn allemaal Een.

Op dit moment zijn er vele veranderingen gaande in de wereld, veranderingen die nodig zijn om het oude op te ruimen en plaats te maken voor een nieuwe wereld. Wij allemaal kunnen en mogen daar aan meewerken door het positieve in die veranderingen te zien en er naar te handelen, te beginnen bij ons zelf. Ook het oude wat achter ons ligt mag worden opgeruimd en het goede daaruit mogen we bewaren om te kunnen gebruiken in de tijd die voor ons ligt.

Een liefdevolle wereld begint bij ons zelf, als we onszelf liefhebben kunnen we de hele wereld liefhebben, en zo vormen we samen weer de eenheid die we altijd al waren en zijn.

Samen voor een liefdevolle wereld

Namaste

Martien van den Hurk