Wetenschappelijk Bewijsmateriaal Bewijst dat Boeddhistische Monniken hun Fysieke Lichamen Kunnen Transformeren in Puur Licht. door: Staff Writer, 9 Februari 2018

Wetenschappelijk Bewijsmateriaal Bewijst dat Boeddhistische Monniken hun Fysieke Lichamen Kunnen Transformeren in Puur Licht.

door: Staff Writer, 9 Februari 2018

( Ancient Code) Wist u dat er alleen al in Tibet en India meer dan 160.000 gedocumenteerde gevallen zijn van mensen, die er na vele jaren van spirituele voorbereiding in slagen om hun fysieke lichaam te transformeren in een lichaam van puur licht/Energie?

Om een “Regenboog Lichaam” te bereiken, moet een persoon in staat zijn om zijn lichaam te bevrijden in het licht door het hebben van o.a. alleen liefdevolle gedachten. Men gelooft dat gemiddeld om de vijf jaar een gevorderde boeddhistische monnik deze verlichte staat binnengaat. Dit proces is uiterst krachtig en er wordt gezegd dat sommige boeddhistische monniken weken voordat ze deze transformatie kunnen bereiken, hun hand of voet op een muur kunnen graveren. Naar verluidt duurt het ongeveer 7 dagen voordat een lichaam uiteindelijk krimpt, oplost in het licht en transcendeert.

In het Soefisme- of Taawwuf dat vaak wordt gedefinieerd als “Islamitische mystiek”, “de innerlijke dimensie van de Islam”, of “het fenomeen van mystiek binnen de Islam”- wordt “het meest heilige lichaam” en het “bovennatuurlijke lichaam” genoemd.

Taoïsten noemen het “het diamantlichaam”, en degenen die het hebben bereikt worden “de onsterfelijken” en “de wolken lopers” genoemd.

Yogascholen en Tantrische leringen noemen het ‘het goddelijke lichaam’, terwijl het in Kriya yoga ‘het lichaam van gelukzaligheid’ wordt genoemd.

In Vedanta, “het supergeleidende lichaam”, terwijl de oude Egyptenaren het “het lichtgevende lichaam of wezen” (akh) of de karast noemden.

In de Mithraïsche liturgie werd het “het perfecte lichaam” genoemd. In het Hermetische Corpus wordt het “het onsterfelijke lichaam” genoemd, terwijl in de alchemistische traditie de Emerald Tablet het “het gouden lichaam” noemt.

Dit verbazingwekkende fenomeen is echter niet exclusief voor historische tijden.

Er zijn zelfs recente getuigenissen over Tibetaanse monniken die deze staat bereikten na een diepgaand proces van zuivering.

Zo documenteerde de gewijde katholieke priester Francis Tiso het geval van Khenpo Achö, een Gelugpa-monnik van Kham, Tibet, die in 1998 stierf en hoe hij erin slaagde zijn lichaam te transformeren in een lichaam van licht.

David Steindl-Rast, een Benedictijner monnik, stelde in 2002 een wetenschappelijk onderzoek voor met het Instituut voor Noetische Wetenschappen om het zogenaamde Lichaam van Licht, oftewel Regenbooglichaam, te bestuderen en hij zei: “Als we als antropologisch feit kunnen vaststellen dat wat in de opstanding van Jezus is beschreven niet alleen met anderen is gebeurd, maar vandaag de dag ook gebeurt, zou dat onze kijk op het menselijk potentieel in een heel ander licht plaatsen”.

Uiteindelijk neemt David Steindl-Rast contact op met pater Francis Tiso, die bekend staat om zijn frequente reizen naar Tibet, en vraagt hem dit ongelooflijke fenomeen te onderzoeken.

Pater Tiso zei, enkele dagen voor zijn dood in september 1998, dat hij getuige was geweest van een regenboog boven het huis van Khenpo Achö en dat er daarna tientallen regenbogen verschenen.

Het lichaam van Khenpo Achö begon al snel na zijn laatste ademtocht te veranderen. Zijn huid werd glimmend wit en zijn uiterlijk begon te veranderen. Khenpo Achö werd uiteindelijk gewikkeld in een geel gewaad dat alle Gelugmonniken dragen. Naarmate de dagen verstreken, begon het lichaam van Khenpo Achö te vervagen. Na zeven dagen was er geen lichaam meer over.

De gebeurtenis werd goed geregistreerd door de lokale pers die specifieke verslagen gaf van wat er was gebeurd en “The Rainbow Body” verscheen in een Institute of Noetic Sciences Review 59 (maart-mei 2002).

Merkwaardig genoeg werd het regenbooglichaam van Khenpo Achö ook genoemd door Matthew T. Kapstein in The Presence of Light: Divine Radiance and Religious Experience (University of Chicago Press, 2004).

Tulku Pema Rigtsal, een Nepalese monnik vertelt over de transfiguratie van Achö:

“Onlangs, op 29 augustus 1998, op Dome Khamngak in Azi Rong in Tibet, bereikte Khenpo Achö, tachtig jaar oud, een fysieke ontbinding. Op een dag, ’s middags, liggend in bed, zonder enige recente ziekte, terwijl hij in de houding lag van een slapende leeuw en de zes-syllable mantra reciteerde, bereikte hij Boeddha in de oeroude basismatrix van alfa-zuiverheid, zijn hart van helder lichte werkelijkheid geperfectioneerd voorbij het intellect. Terwijl zijn lichaam oploste naar licht, verdwenen zijn rimpels, en leek hij een achtjarig kind met een prachtige huidskleur. Nadat een week was verstreken, nadat de mensen van zijn dood op de hoogte waren gekomen, voerden ze zijn dood puja in het geheim uit om de autoriteiten te misleiden, en op dat moment verschenen er binnen en buiten regenbogen en werd

de plaats doordrongen van een aangenaam aroma. Zijn lichaam werd geleidelijk aan kleiner en aan het eind bereikte hij Boeddha; zelfs zijn nagels en haren bleven niet achter. Het was net een vogel die van een rots af vloog – de mensen in de buurt hebben geen idee waar hij heen is gegaan’.

Boeddhistische meester H.E. Dzogchen Khenpo Choga Rinpoche schrijft over de overgang van zijn leraar naar een lichaam van licht:

“. . mijn dierbare leraar Dzogchen Lama Karma Rinpoche is op 11 november 2013 overleden. Gisteren ontving ik buitengewoon nieuws van mijn Dharma-vrienden in het heilige Dzogchen-gebied van Tibet dat het heilige lichaam van mijn lieve leraar Lama Karma duidelijk en dramatisch in omvang is afgenomen. Lama Karma’s lichaam was ongeveer 175 cm lang, maar twee weken na zijn overlijden is zijn zittende lichaam nu gekrompen tot ongeveer 20 cm, wat betekent dat zijn lichaam, inclusief zijn skelet, bijna 80% is gekrompen. Volgens Dzogchen tantra laat dit soort wonderbaarlijke vertoning zien dat hij het Kleine Regenbooglichaam heeft bereikt, wat een teken is dat hij de opperste prestatie van Boeddha in dit leven heeft bereikt. Verheugt u zich alstublieft diep in zijn toegewijde beoefening en realisatie van Dzogchen. Door dit te doen, accumuleer je onmetelijke verdienste. Als zijn lichaam blijft krimpen en volledig verdwijnt, dan zal dit wonder worden gecategoriseerd als Lichtlichaam of Atoomloos Lichaam. Ik zal deze verschillende wonderbaarlijke resultaten van de Dzogchen-praktijk later in deze boodschap beschrijven.”

Bron – Ancient Code

vertaling: Martien – wakkeremensen.blogspot.nl

   

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien