Eindelijk een belangrijk begin van respect voor dieren GUCCI KONDIGT AAN DAT ZE IN 2018 GEEN BONT MEER VERKOPEN … MAAR HOE ZIT HET MET LEER? Kalee Brown / 13 oktober 2017

Eindelijk een belangrijk begin van respect voor dieren
GUCCI KONDIGT AAN DAT ZE IN 2018 GEEN BONT MEER VERKOPEN … MAAR HOE ZIT HET MET LEER?
Kalee Brown / 13 oktober 2017
Het is officieel: het Wereldberoemde Italiaanse modemerk Gucci zal niet langer bontproducten verkopen. Vastgesteld om uitgevoerd te worden in 2018, noemen dierenactivisten het verbod een “game changer” in de mode-industrie en het is zonder twijfel een stap in de goede richting.
Snelle mode is al lang een belangrijke bijdrage aan dierenwreedheid. Het dragen van bont was een noodzaak in koudere klimaten eeuwen geleden, toen waren er weinig of geen alternatieven waren, maar op dit moment is het gewoon een fashion statement.
We hebben toegang tot innovatieve, goedkopere materialen die ons even, zo niet warmer kunnen houden, maar we blijven dieren voor hun vacht martelen en doden voor hun vacht. Marco Bizzarri, President en CEO van Gucci, kondigde woensdag het verbod op bont aan op de 2017 Kering Talk aan het London College of Fashion.
Gucci Kondigt een Verbod op Bont aan
Na de aankondiging van het verbod verklaarde Gucci CEO Marco Bizzarri: “Sociale verantwoordelijkheid is een van Gucci’s kernwaarden en we zullen blijven streven om het beter te doen voor het milieu en de dieren.”

Gucci betoogt dat deze shift kan worden toegeschreven aan hun nieuwe creatieve directeur, Alessandro Michele. “Bij het selecteren van een nieuwe creatieve directeur wilde ik iemand vinden die een geloof deelt in het belang van dezelfde waarden. Ik voelde dat onmiddellijk op de eerste ontmoeting met Alessandro,” zei Bizzarri.
Maar wacht; het wordt nog beter. Gucci’s resterende voorwerpen gemaakt van bont zullen worden geveild en de opbrengst zal worden gedoneerd aan de Humane Society en Italiaanse dierenrechten organisatie LAV.
Dit is een geweldige stap in de goede richting, omdat de mode-industrie geen vreemdeling is voor dierenwreedheid, maar dat betekent niet dat ze alle dierlijke producten verbieden. Ze zullen nog steeds hun lederwaren verkopen.
Soms, als we het bont op een stuk van kleding zien, kunnen we het loskoppelen van de realiteit van de productie ervan. We zien het niet als een vermoord dier, we zien het op een kledingrek hangen, dus we maken niet altijd die connectie.
En zo blijven we onze slangenhuid portemonnees en onze leren riemen dragen zonder ook maar met onze wimpers te knipperen, omdat we er niet over nadenken  wat deze consumentenartikelen ooit waren. We beschouwen de dood van deze dieren niet, we zien gewoon de modeartikelen waar we zo wanhopig naar verlangen.
Consumentisme kan blind maken, daarom is het zo belangrijk om dit soort informatie te delen! We proberen je niet bang te maken, en we vertellen je niet dat je een slecht persoon bent als je bont of leer draagt. We herinneren je er gewoon aan wat deze producten ooit waren: levende wezens.
Deze harige vrienden die veranderd worden in de laatste modetrends, leefde niet een volledig, mooi leven. Ze werden waarschijnlijk gemarteld tot de dood, aangezien veel dieren tot de dood intreed worden geëlektrocuteerd, zodat hun bloed niet over hun bont spat. Ze leven in kleine kooien en zien nauwelijks het daglicht.
Het is niet alleen verwoestend voor de dieren, maar ook voor het milieu. Fast fashion is al een aanhoudend probleem voor decennia. Veel mensen zullen beweren dat leer en bont duurzamer en milieuvriendelijker zijn, maar in dit stadium is het gewoon niet meer waar. Er zijn wreedheidvrije opties beschikbaar die veel minder vervuiling en emissies veroorzaken.
Laatste gedachten
Hoewel Gucci nog steeds een lange weg heeft te gaan tot ze een wreedheidvrij bedrijf zijn, is dit nog steeds een stap in de goede richting. Ja, ze produceren nog steeds lederwaren, wat een verwoestende realiteit is, maar ze beginnen het probleem te begrijpen met het doden van dieren voor mode en beginnen dat te reflecteren in hun productlijn.
Veel liefde!
vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl