Nieuwsbrief April 2020 / Beyond Medicine

Nieuwsbrief April 2020

Het is een ongekende tijd in de historie van onze beschaving.
Een tijd waarin de wereld van dag tot dag in grote stappen verandert.
En de beste manier om te blijven staan is mee te bewegen en de wereld zoals we die kenden los te laten.

En is dit niet juist een reflectie in onze fysieke realiteit van het proces van bewustwording ?
Bewustwording is het proces waarin we onze bestaande ‘waarheden’ over de wereld en onszelf durven los te laten omdat we nieuwe ‘waarheden’ ontdekken die ons dichter bij onze ware kern brengen.
We herkennen grotere ‘waarheden’ door het gevoel van verruiming (expansion) en ontspanning. Dit is het gevoel dat we groeien, rijker worden in spirituele zin.
En dat voelt superlekker, daarom willen we ook groeien, leren en ontdekken.
Dit is waarom jonge kinderen van nature een passie hebben om te ontdekken en te leren … het willen groeien zit als het ware in ons DNA.

Groeien in bewustzijn vraagt van ons dat we bereid zijn ‘oude’ waarheden los te laten. Onze waarheden zijn in zekere zin ook onze zekerheden.
Als we niet bereid zijn het oude ‘waarheden / zekerheden’ los te laten kunnen we niet groeien.

Eén van de zeer treffende dingen die onze gidsen in het verleden hebben aangegeven tijdens de ET-Healing Practitioner Programma’s is dat als je werkelijk in contact met hen wilt komen, als je echt wilt kunnen begrijpen hoe je je eigen en onze gezamenlijke realiteit (met hun) co-creeert, dan zul je bereid moeten zijn alles los te laten wat je denkt te weten over jezelf en je realiteit.
De mate waarin je deze bereidheid hebt bepaalt de mate waarin je de quantum shift zal kunnen maken.
In dit statement van Ezrael zitten heel veel lagen die we nu niet verder zullen uitdiepen, maar er is één facet die zeer relevant is op dit moment …

Nu niets meer zeker is … is alles mogelijk  

 ~ Margaret Drabble

We hebben indirect gezien wat de effecten van de situatie is in gezinnen en dat is heel, heel heftig.
En met alles wat we beschrijven willen we op geen enkele wijze de indruk wekken dat we dit verdriet ontkennen of ontkrachten.
We zien het en we voelen het.

En tegelijk, op een bepaald nivo hebben we deze realiteit als collectief, met elkaar in co-creatie gemanifesteerd en zoals wij het zien heeft dit een positieve functie.
Een functie van het loslaten van een oude wereld die ons niet meer dient in ons proces van ‘awakening’.

Stel, dat de wereld straks na deze ‘donkere dagen’, wie weet, na een paar maanden over deze shock heen is, hoeveel mensen zullen er dan voor kiezen om dezelfde draad weer op te pakken en weer precies hetzelfde te gaan doen als voorheen?
Stel dat ‘alles’ een reset krijgt, gaan we dan opnieuw kiezen om hetzelfde te gaan doen en dezelfde wereld weer op te bouwen ?

En er is hier geen goed of fout antwoord, er is een keuze.
Het voelt als een moment van kiezen in welke trein we willen zitten.
Het voelt als een moment waarop de ‘splitting prism’ zichtbaar wordt, de twee sporen waar al jarenlang over wordt gecommuniceerd met ons door onze kosmische familie.
En er zullen waarschijnlijk wel meer van deze keuze-momenten gaan volgen.

Een heel boeiend fenomeen op Aarde daarbij is, is dat we als mens altijd graag mogelijkheden en opties willen hebben.
We willen die vrijheid van keuzes hebben en tegelijk vinden we het soms heel moeilijk om voor onszelf te besluiten wat we willen en kijken dan naar wat anderen vinden of de meerderheid kiest.
Nu komt de tijd dat ieder van ons zelf zal moeten gaan kiezen voor de wereld en realiteit die we zelf willen.
Dit is het proces van de Tripple A waar Ezrael het jaren geleden over had, dit is de A van Autonomie.

Wij voelen sterk aan dat dit het moment is waarop we individueel en collectief andere keuzes kunnen gaan maken mits we bereid zijn het oude los te laten.
We kunnen de grote shift niet maken als we in de ‘rat-race’ van het oude blijven zitten.
We moeten afremmen om de bocht te kunnen nemen en een andere richting in te slaan.

En dit is precies waarom onze buitenaardse vrienden vorig jaar keer op keer hebben aangegeven dat 2020 hét jaar is waarop mensen moeten gaan kiezen voor wat ze werkelijk willen en dit ook gaan doen.

Niet alleen over nadenken en vervolgens blijven doen wat altijd gedaan is … kiezen en doen !!!

‘Action is the language of physical reality’

Er is trouwens nog iets interessants aan het idee dat de hele wereld er mee te maken heeft, maar dat het virus nauwelijks effect heeft op jonge kinderen terwijl hun immuunsysteem vaak nog niet zo ontwikkeld is als dat van volwassenen.
De ‘volwassen’ wereld zit in een ongekend proces van loslaten van oude waar-/zekerheden en hebben handen vol met het aanpassen aan de grote veranderingen, terwijl jonge kinderen nog helemaal niet vastzitten in vaste paradigma’s.
Zie je de metafoor ?
Kan toeval zijn, maar wel een boeiend idee.

Anyways …

ook onze praktijk heeft natuurlijk te maken met de effecten van deze ontwikkelingen en we passen ons aan.

Zo gaan de ET-Healing Sessies gewoon door maar voorlopig uitsluitend door middel van sessies op afstand.
Voor onze klanten in het buitenland doen we al jaren niet anders en dit gaat prima !
Tijd en afstand zijn ‘side-effects’ van de fysieke realiteit en bestaan niet in de niet-fysieke realiteiten waarin alles met elkaar verbonden is.

De avond events vinden op dit mement even niet meer ‘live’ plaats, maar hebben we tijdelijk omgevormd naar online events via een soort webinar constructie.
Hierover meer in de agenda van deze nieuwsbrief.

Er zijn natuurlijk wel grote effecten op de vele dagevents en programma’s die gepland stonden en die zijn we op dit moment in overleg met de deelnemers opnieuw aan het inplannen.

Voor nu wensen we je heel veel inspiratie, geluk en gezondheid voor de komende maand en verheugen ons enorm je weer te kunnen verwelkomen op één van onze events de komende tijd, nu even online en hopelijk snel weer ‘live’ !

Heel veel liefs,

Jacqueline en Philip