Globalistische Bewakingsstaat: WEF Begint Geheime “Smart City” Operaties in Neder(ig)land

Globalistische Bewakingsstaat: WEF Begint Geheime “Smart City” Operaties in Neder(ig)land

Geplaatst door: EraOfLight 22 Juni 2022

Dit artikel werd het eerst gepubliceerd in De Andere Krant 

Apeldoorn is door het Wereld Economisch Forum (WEF), zonder zijn inwoners te raadplegen, omgetoverd tot de eerste “Smart City” (bewakingsstad) van Nederland.

Een onbekend Oostenrijks bedrijf, RadioLED, heeft op basis van een geheime overeenkomst met de gemeente een 5G netwerk in de stad uitgerold. De gemeente ontvangt geen inkomsten uit het project; de regie ligt geheel bij RadioLED. Het bedrijf beheert ook de gegevens die verkregen worden uit duizenden sensoren die de Apeldoornse burgers overal volgen.

Apeldoorn Smart City is slechts één van de vele projecten die WEF in Nederland uitvoert. De netwerkorganisatie uit Zwitserland is via vele tentakels verweven met Nederlandse politici – van Koningin Maxima tot Sigrid Kaag en Mark Rutte – die de globalistische agenda van de grote leider Klaus Schwab uitvoeren, de “Grote Reset”.

Schwab streeft naar een wereldwijde “4e Industriële Revolutie,” die een “digitale identiteit” voor iedere aardbewoner zou moeten omvatten en zelfs een samensmelting van mens en technologie door het implanteren van chips in het menselijk lichaam.

De kritiek op de invloed van het WEF neemt echter toe. De organisatie is ondemocratisch, en de agenda die haar ambassadeurs in Nederland uitvoeren is niet onderworpen aan parlementair of publiek debat.

Schwab zelf maakt geen geheim van de invloed die hij uitoefent. In een interview in Harvard in 2017 legt hij openlijk uit dat het WEF doordringt tot regeringen. “Op een receptie van de Canadese premier Trudeau besefte ik dat de helft van zijn kabinet mijn Young Global Leader programma had doorlopen,” zei hij.

https://rumble.com/vsq36o-2016-interview-klaus-schwab-wants-to-implant-chips-in-your-brain.html

Hetzelfde geldt voor de regeringsteams van Argentinië en Frankrijk. Het WEF biedt een opleiding aan voor “politieke talenten”, die tal van wereldleiders in het verleden hebben doorlopen, onder wie Angela Merkel, EmmanualMacron, Nicolas Sarkozy, Tony Blair, en Bill Gates. “Schwab kan elke wereldleider oproepen,” onthulde WEF-lid Ben Verwaayen, Officier in de Orde van Oranje Nassau, in een interview.

In Apeldoorn heeft het Oostenrijkse tech bedrijf  RadioLED  een openbaar 5G-netwerk uitgerold, een primeur in Nederland. Maar wat dit bedrijf doet met de gegevens die het over Apeldoornse burgers verzamelt en welke verdere overeenkomsten er met de gemeente zijn, wordt geheim gehouden. Navraag bij de gemeente levert niets op.

Apeldoorn is de eerste gemeente in Nederland die eind 2021 met haar smart city project begint. Een project waarbij de stad – in samenwerking met technologiebedrijf RadioLED – zal worden uitgerust met een supersnel en gratis openbaar 5G-netwerk, verkeerslichten die ervoor zorgen dat fietsers niet te lang op groen hoeven te wachten als het regent, verkeerslichten op een kruispunt die aangeven of er een andere weggebruiker nadert, en sensoren die de zuiverheid van de lucht in de gaten houden.

Dit alles moet bijdragen tot een leefbare stad en problemen op het gebied van duurzaamheid, klimaat, huisvesting en vervoer aanpakken. Voorstanders zeggen: “Slim, het maakt het leven in de stad efficiënter, gemakkelijker, en leuker.”

Maar wat weten de mensen over het bedrijf RadioLED? Wat houdt het Smart City project eigenlijk in, en wie zullen er profijt van hebben? Hoeveel antennes zullen er komen, en waar zullen ze geplaatst worden? Hebben de burgers inspraak? Wanneer komt de rest van Nederland aan de beurt? En ook: hoe zit het met de privacy, en wat zijn de gezondheidsrisico’s?

RadioLED is een Oostenrijks techbedrijf dat met zijn gepatenteerde technologie draadloze netwerken ontwikkelt, bouwt en exploiteert in binnen- en buitenland.

Voor de uitvoering van het Smart City-project hebben de gemeente Apeldoorn en RadioLED in 2021 een geheime overeenkomst getekend, waarmee RadioLED toestemming krijgt om 500 kleine zenders (vierkante witte kastjes) op lantaarnpalen te plaatsen. De kosten bedragen tot nu toe 1,7 miljoen euro. Het project is geïnitieerd door het World Economic Forum WEF.

Het aantal witte dozen in de openbare buitenruimte zal in de toekomst worden uitgebreid. De totale kosten van dit project worden geraamd op 17,8 miljoen euro en zullen volledig worden gedragen door RadioLED.

Het bedrijf geeft niet aan hoe deze investering zal worden terugverdiend, maar het is duidelijk dat het gaat om het verzamelen en verkopen van gegevens. Een lucratieve business waarbij de burgers de rekening moeten betalen. De gemeente Apeldoorn ontvangt geen inkomsten uit het Smart City project, alle winst gaat naar RadioLED.

De volledige controle over het Smart City project is dus in handen van een onbekend Oostenrijks technologiebedrijf. Op de website van de gemeente Apeldoorn staat echter dat zij het Smart City project “samen met inwoners, bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen” vormgeeft.

Maar waarom is de gemeente dan een geheime overeenkomst aangegaan met RadioLED? En waarom reageert de gemeente Apeldoorn op vragen van burgers met de mededeling dat zij met inhoudelijke vragen over het Smart City project terecht kunnen bij RadioLED? En zitten inwoners wel te wachten op dit smart city project?

De leden van de ‘Werkgroep Bezorgde Burgers’ in ieder geval niet. Een van de initiatieven van deze werkgroep is de petitie “Stop Smart City Apeldoorn en de uitrol van de kastjes van RadioLED”, waarin de Apeldoornse overheid wordt opgeroepen de uitvoering van de Smart City onmiddellijk te stoppen totdat burgers volledig zijn geïnformeerd en inspraak hebben gekregen en er duidelijkheid is over de aansprakelijkheid voor privacy- en/of gezondheidsschade.

Het geheime contract dat Apeldoorn met RadioLED heeft gesloten doet sterk denken aan de – destijds eveneens geheime – overeenkomst van het ministerie van Economische Zaken met telecombedrijven, waarin werd bepaald dat gemeenten buiten spel zouden worden gezet en dat de Nederlandse bevolking geen bezwaar kon maken tegen de aanleg van (toekomstige) draadloze communicatienetwerken.

Hoewel Apeldoorn de eerste gemeente in Nederland is die het Smart City-project uitvoert, staat dit project ook in de andere gemeenten op de agenda. Het politieke debat over het dossier straling en 5G in Den Haag is echter verstomd.

Uit het rapport “5G en Gezondheid” van de Gezondheidsraad 2020 blijkt echter dat de gevolgen van 5G voor de gezondheid nog niet voor een deel zijn onderzocht, dat de werkelijke gezondheidsrisico’s niet bekend zijn en dat een verband tussen 5G en gezondheidsschade voor verschillende ziekten niet kan worden uitgesloten.

Dit maakt ons in feite tot proefkonijn. Dit rapport stond eind 2020 drie keer op de agenda van de Tweede Kamer, maar de bespreking werd telkens uitgesteld. Sindsdien is geen enkele politicus erop teruggekomen.

De eerste fase van de 5G (700, 1400, en 2100 MHz veiling) is nu een feit. De opbrengst voor de staat: 1,23 miljard euro. De tweede fase (veiling van 3,5 GHz) staat gepland voor eind 2022. Dit zal landelijke dekking brengen via een uitgebreid netwerk van 5G small cells (micro-antennes).

Daarmee komt onze privacy letterlijk op straat te liggen, en staat de deur naar de surveillancestaat wagenwijd open.

Bron

Vertaling: Reinier / aanvulling Martien