Ascentienieuws januari 15 januari 2015 / door Fran Tielemans

Ascentienieuws januari
15 januari 2015 / door Fran Tielemans
Het begin van deze eerste maand van het jaar werd gekenmerkt door een hele reeks CME’s, geomagnetische stormen en zonnewind. Ook de voorbije dagen waren er verschillende M-vlammen, en de komende dagen kunnen er nog enkele volgen. Velen rapporteren intense fysieke symptomen in de afgelopen week, door sterke energie-instroom. Opnieuw tijd dus voor bewustzijnsverhoging en versnelling van onze processen.

In januari hebben we alle kans om alle hectiek van de afgelopen maanden te herbekijken, om syntheses te maken van vanwaar we komen, waar we nu staan en waar we (zouden willen) heen gaan. De energie is toegespitst op integreren, en kan bij momenten heel wat emotionele energie naar boven brengen. We maken dit jaar echt wel de donkerste drab op de bodem van ons onderbewuste los, zowel individueel als collectief. Allerlei schoonmaakenergieën en –technieken zijn dit jaar uiterst aangewezen, ook al om onze aura elke avond te reinigen van al wat er is in terecht gekomen van energetische afval-restanten van anderen om ons heen en uit het collectief.

Nogal wat mensen worden in deze periode ook geconfronteerd met diepe twijfels, angsten, onzekerheden, wat een goede zaak is, want zo kan veel schoonmaak gebeuren, én kunnen daaruit verder vloeiend nieuwe prioriteiten en doelen (bij-)gesteld worden. In februari komt er immers een en ander op gang, en het is goed dat we deze maand een inventaris opmaken van waar onze focus dit jaar of de komende maanden vooral mag heen gaan, waar we alert kunnen op zijn, waar we verandering in wensen te creëren, vooraleer de gebeurtenissen ons inhalen.


De gebeurtenissen van de voorbije week in Parijs zijn een goed voorbeeld van de donkere drab die naar boven komt in de maatschappij, en ook van de typische 8-energie: al wat we – collectief of individueel – de voorbije jaren onder de mat hebben geschoven, daar worden we nu glashard mee geconfronteerd, zodat we het eindelijk kunnen aanpakken en denk- en actiepatronen kunnen aanpassen om tot meer harmonie en balans te komen. Wat heel mooi is om zien, is dat dergelijke gebeurtenissen een enorme golf van liefde en mededogen naar boven brengen. Het gros van de maatschappij toont dat het echt wil gaan voor vrede, liefde en eenheid, en dat is nooit eerder gezien in de geschiedenis van de wereld.

Dat dit zich allemaal afspeelde in Frankrijk, is ook geen toeval. Het hogere doel van het collectief bewustzijn dat zich ‘Frankrijk’ noemt, is het bevorderen van en bewustzijnsgroei brengen rond ‘Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap’. Wat wij zelf kunnen bijdragen aan deze drie kernthema’s van de Nieuwe Tijd, is heel alert zijn op ons eigen denken – en ons denken corrigeren, telkens we zélf aan het veroordelen en  polariseren gaan. Verder blijft de hoofdboodschap voor ieder bewust mens hetzelfde: steeds weer centeren, steeds weer de aflijning hart/ziel opzoeken, steeds opnieuw balans creëren. Wanneer ieder van ons, overal ter wereld, dit realiseert, dan straalt die balans en liefde en vrede steeds meer uit naar alles en iedereen om ons heen, en wordt ook het aardegrid steeds verder geheeld en hoger van trilling.

Het helpt ook wanneer we zelf willen kijken naar al het mooie dat er dagelijks in de krant of in de media verschijnt, alle nieuwe positieve initiatieven, al die ongelofelijk moedige zielen die in de donkerste gebieden op aarde toch licht laten stralen en de boodschap van hoop en verandering luider laten weerklinken, al die nieuwe ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied, die eco-vernieuwers, de bewustzijnswerkers die heel moeizaam maar stap voor stap vrouwen overal ter wereld helpen zichzelf te bevrijden, enzovoort. Wanneer we al die mooie dingen willen zien, dan verhogen we net hierdoor ook onze algemene trilling, en dat is ook alweer een stap vooruit in de goede richting. We zijn de Nieuwe Wereld aan het neerzetten, absoluut.
Keep the faith
Fran