Ascentie nieuws Mei / 1 mei 2015 / door Fran Tielemans

Ascentie nieuws  Mei
1 mei 2015 / door Fran Tielemans

Er wordt een feestje gebouwd in het landschap van de Lage Landen: bloesems wiegen op het ritme van de wind en verspreiden hun zoete geur, om bijen te lokken en het hart van de mensen te verzachten. Het jonge gras lijkt onder onze ogen te groeien en schittert in de zon, en hier en daar spat het wit en het geel van madeliefjes en paardenbloemen van het doek van dit lentelandschap.
Maar te midden van al die liefelijkheid schudt de Aarde ook haar demonen los. De laatste week van april was er een zware vulkaanuitbarsting in Chili, een superstorm in Sydney (Australië), de zware aardbeving in Nepal (die blijkbaar ook in Tibet  slachtoffers maakte), en een aardverschuiving in Afghanistan. Ons wijde warme collectieve hart gaat uit naar allen die hierin zijn overgegaan, geliefden verloren hebben, of moeten dealen met de catastrofale gevolgen hiervan. Waar we kunnen helpen dragen we ons steentje bij. Velen onder ons zijn dan ook ’s nachts ‘bezig’ met healingwerk. Uitbarstingen, verschuivingen en uitbarstingen in het aardelichaam brengen veel oude geblokkeerde energie naar buiten, die moet opgeruimd worden. Dit kan maken dat we onrustig slapen en vermoeid en verdwaasd wakker worden.

Ook in onszelf worden donkere lagen, nog niet verwerkte stukken, zeer oude patronen en allerhande emoties naar boven geblazen. De cyclus die vorige herfst begon, heeft een diepe en intense schoonmaak gebracht, die ons op vele momenten echt testte op onze kernstukken, en die ons danig met onze nog niet verlichte items confronteerde. Hierdoor kon het spirituele licht dat we dragen een heel eind dieper indalen. Daardoor kan de fysieke uitzuivering heel intens zijn. We merken dat ons lichaam bepaalde stoffen, bepaald gedrag en bepaald denken niet meer verdraagt, wat maakt dat we nu haast gedwongen worden om zeer concreet en daadwerkelijk komaf te maken met restblokkades in ons aardingsproces, om bepaalde voeding los te laten, en om zeer alert te zijn op ons denken en doen. En dat was dan uiteindelijk ook de bedoeling van heel deze cyclus.

Deze sub-fase van dood en wedergeboorte heeft nu (vermoedelijk) zijn grootste intensiteit gekend. Mei draagt de 22/4-vibratie: hemel op aarde brengen, spirit en materie verenigen, hogere energie ankeren, ziel en persoonlijkheid integreren. Concreet betekent dit voor ons allen, zowel individueel als collectief, dat we al onze ervaringen, theorieën, energie en kennis die we de voorbije maanden hebben opgedaan, nu kunnen toetsen aan de praktijk. We kunnen nu nieuwe funderingen leggen, nieuwe visies aannemen, nieuw gedrag oefenen, ons dagelijkse leven zo aanpassen dat we in alle aspecten gaan leven op een hoger level. Er zullen ook hier en daar verschuivingen komen in spirituele groepen, er gaan veranderingen aangebracht worden in de organisatie ervan. Een onzichtbare hand brengt mensen die eenzelfde doel delen samen om de fundering van nieuwe groepen te verankeren. In de loop van dit jaar en zeker vanaf volgend jaar zal deze roep voor velen duidelijk voelbaar zijn en zal de herschikking vorm beginnen te krijgen.
De 22/4-trilling is één van de 4 powermaanden van 2015 (naast maart, juli en december). Dat wil zeggen dat we opnieuw een groeispurt krijgen, en we weten al dat groeien makkelijker gaat wanneer we werken aan het loslaten van onze weerstand. Acceptatie en overgave zijn sleutelwoorden. De hoge trilling kan innerlijke onrust geven, dus kijk wat bij jou het beste werkt om telkens weer opnieuw tot rust te komen. Je weet, de natuur staat altijd heel liefdevol en geduldig te wachten tot wij mensen ‘buiten komen spelen’…. De 22 voorziet een enorme toevloed aan inspiratie, verhoging van je aanvoelen en intuïtie, spirituele verruiming, energie, maar vraagt wel om een stevige aarding (4), realisme en ankering, dit om te voorkomen dat al die hoge frequenties alle kanten opschieten behalve naar de grond/ onze onderste chakra’s/ onze Aardester/ ons dagelijkse leven, waardoor er dan geen manifestatie kan plaatsvinden.
Maandag 4 mei is er een Volle Maan, waarna we dus een tweetal weken makkelijker kunnen loslaten wat er niet meer past, of op alle levels ontgiften. Vanaf de Nieuwe Maan van 18 mei is er dan weer een sterkere golf voorwaarts, en beginnen we al duidelijker te zien wat er zich doorheen ons aan het ankeren is. Daar waar we ons in april vooral in transitie bevonden, met vaak frustratie en ongeduld als gevolg, zullen we in mei opnieuw beweging krijgen, met als enig grote doel: opnieuw een stap dichter naar de nieuwe setting voor onze nieuwe (grote) fase vanaf 2017. Ieder zal beginnen voelen waar de verandering mee te maken heeft, en hier en daar manifesteren zich dan ook al voorzichtig de eerste daadwerkelijke stappen daartoe. Iedereen mee? Iedereen klaar? Here we go!
Keep the faith
Fran