ASCENSIEUPDATE 21 + 22 MAART 2016 / 22 maart 2016 /door Fran Tielemans

ASCENSIEUPDATE 21 + 22 MAART 2016
22 maart 2016 /door Fran Tielemans
Vandaag is er de Equinox, de dag waarop dag en nacht overal op de Aarde ruwweg gelijk loopt, een periode waarin zeer veel in balans gebracht wordt, op welke manier dan ook. Elke Equinox of Zonnewende is een mijlpaal in het jaar, en brengt dus altijd een verschuiving mee. In de aanloop naar de Equinox is er dan ook altijd enige energetische onrust te merken, en dat was deze keer niet anders. Mensen rapporteerden slecht slapen, moeilijke gronding en moeite om te focussen, emotionele rollercoasters en dergelijke meer. Vele mensen zijn de afgelopen weken op hun eigen innerlijke muren gebotst, en kregen zo een duidelijk beeld over wat hen vasthield in oude lagen/cycli/patronen. Via onze Beschermengel kregen we – wanneer we de tijd namen om te luisteren – heel helder te zien waar we onszelf beperkten en saboteerden op onze eigen weg.
Wanneer we dergelijke inzichten combineren met dat grote engagement vanuit ons hart om doorheen beperkende blokkades te gaan, en daarbij – wanneer we er zelf moeilijk doorheen raken – ook alle hulp vragen die nodig is (fysiek of niet-fysiek), dan kunnen we in onszelf grote doorbraken creëren. Dan kunnen we plots eindelijk die stap zetten waartegen we ons al lang innerlijk aan het verzetten waren, maar waarvan we diep in onszelf wisten dat het een goede stap zou zijn. Dat kan iets innerlijks zijn, door bijvoorbeeld oude overtuigingen of vooroordelen eindelijk los te laten en ze te gaan vervangen door actuele harmonische visies. Of het kan ook zijn dat we er innerlijk al klaar mee zijn, maar toch blijven hangen in het zetten van de uiterlijke concrete stappen, en het dan toch gaan doen creëert een echte bevrijding. Dan openen we voor onszelf een poort waar er een heel nieuwe stroom doorheen komt, en we plots voelen dat onze stroom echt verder gaat, en veel krachtiger en breder dan voordien.

Door die drempel over te gaan, creëren we voor onszelf nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitkomsten en vooral ook nieuw zelfvertrouwen, een sterker gevoel van ‘Zelf-verwezenlijking’. En het is net dat laatste gevoel dat zich de komende maanden en jaren sterk zal vermenigvuldigen, doordat we steeds sneller en makkelijker doorheen onze tijdelijke en/of taaiere blokkades zullen gaan, door dat steeds sterker brandende vuur van engagement in ons hart, de wil om er doorheen te gaan, gekoppeld aan de liefdevolle wijsheid van onze ziel.

Het kan zijn dat er deze maand wel wat geëxploreerd is mogen worden in verband met dat sterk aanwezig zijnde 9-thema. Hoe ver ga ik in het helpen van anderen, op welk punt dien ik echt voor mezelf te gaan zorgen, hoe zit het met de grens tussen mede-lijden en mede-dogen in bepaalde situaties, durf ik mijn grenzen af te bakenen, durf ik te ontvangen, heb ik voldoende tools/technieken/energieën om vlot emoties los te laten, hoe staat het met mijn aurahygiëne, enzovoort.
Ook de 12-trilling van deze maand kan hier en daar behoorlijk wat frustraties naar boven hebben gebracht. Het is eigen aan de mens om soms naar een andere situatie te verlangen dan die situatie waarin we ons nu bevinden. En dat is ook eigen aan overgangstijden, waarin we sterk voelen dat we bepaalde situaties/ruimtes/verbindingen/jobs of wat dan ook aan het ontgroeien zijn, maar de tijd voor definitief loslaten nog niet is gekomen. Maar het behoort ook tot onze weg in meesterschap om niet halsoverkop dingen te proberen te forceren, maar heel rustig, gefocust en gestaag stap voor stap ver te gaan, steeds verbinding te houden met ons hart, met voldoende adempauze en de vreugde van de kleine dingen van elke dag. En, vanuit onvoorwaardelijke liefde voor ons Zelf, ons Zelf de tijd geven om volledig te gaan ontplooien, om uit te proberen, te oefenen, te ontwikkelen, zolang dat nodig is in deze voorbereidingstijd.
Verder kunnen we ons alleen maar over geven, aan onze stroom. En in de natuur is het ook zo dat een stroom soms geremd wordt door allerlei obstakels, en dan weer volop vrij kan stromen, en zelfs ongebreideld volop kan bruisen. Dat is ook eigen aan een mensenleven, en onszelf verzetten tegen de tijdelijke aard van onze stroom kost niet alleen enorm veel energie, maar kan ons ook heel ongelukkig maken. En dan is er altijd die keuze: aanvaard ik, en duik ik volop in het moment, in de dag van vandaag, haal ik daar alle zegeningen uit die mogelijk zijn, en creëer ik op die manier toch voor mezelf een hemel op Aarde of ga ik in weerstand, en creëer ik voor mezelf eigenlijk de hel J. Die keuze hebben we, elke dag en elk moment weer opnieuw.
De maaneclips van overmorgen in combinatie met Volle Maan kan toch nog wel hier en daar wat energetisch/emotioneel/mentaal roet in het eten gooien, maar zelfs wanneer je ‘roet’ voelt of ziet naar boven komen, is dat een zegen, omdat het weer iets is waarvan we vanuit onze ziel willen dat er licht op mag gaan schijnen. Terzelfdertijd is deze week een week waarin je veel meer dan anders de kans hebt op positieve doorbraken, tot uitbreiding en groei. Maar die zal je pas ten volle kunnen creëren wanneer je voor jezelf je intenties plaatst, vanuit je krachtige en wijze hart. Waarvoor wil jij gaan dit jaar – en verder? Wat wens je voor jezelf? Waar wil je heen met je leven? Dit is nu echt dé week van het jaar om hier bij stil te staan. En wanneer dingen je innerlijk niet duidelijk zijn, blijf vragen vanuit je hart aan je Beschermengel: ‘Toon me wat ik moet zien, toon me wat ik nog niet duidelijk genoeg zie, laat me voelen wat goed is voor me, geef me die inspiratie die ik nodig heb in deze fase!’. En je zal horen, je zal zien en je zal voelen wat je nodig hebt. Telkens weer opnieuw, elke dag van je incarnatie…
Keep the Faith

NIEUWSFLITS 22 MAART

Op sommige dagen is het zo makkelijk je licht te laten stralen. De zon schijnt, alles loopt lekker, je hebt het allemaal mooi op een rijtje, en leven vanuit 5D is dan makkelijk, vanzelfsprekend, en aanstekelijk. Maar dan heb je van die dagen waarop een of andere donderslag bij heldere hemel je wereldbeeld weer even schokt, en waarbij je innerlijk alle zeilen bij moet zetten om niet meegesleurd te worden door die krachtige golven van angst en woede en wanhoop in het collectief.
Vandaag is weer zo’n dag. De aanslagen in Brussel schokken iedereen, zeker zij die op dit moment vrezen dat familie, vrienden of collega’s misschien betrokken zijn. De ware omvang zal doorheen de dag pas duidelijk worden. Wanneer we schokkend nieuws als dat van vandaag horen, dan gaat er onmiddellijk in ons onderbewustzijn een rood lampje aan: zeer oude celherinneringen aan gevaar, oorlogen, dreiging en dergelijke worden ‘wakker’. De adrenaline gaat stromen, spieren verkrampen, het hart gaat sneller slaan, en heel ons systeem spant zich op. Wanneer we hier bewust mee omgaan, kunnen we deze oude celherinneringen loslaten, bijvoorbeeld door heel bewust te affirmeren: ‘Alle oude herinneringen aan gevaar, oorlog en dreiging die nog in mijn systeem aanwezig zijn, geef ik hier en nu aan mijn Hoogste Heilige Vuur van mijn Opperste Ik Ben’, of aan de Violette Vlam als je daar meer vertrouwd mee bent.
De 9-trilling van dit jaar maakt dat we extra gevoelig zijn voor alle energieën om ons heen, en op dagen als vandaag is dat een hele opgave. Maar wanneer we heel bewust uit de golf van angst stappen, en in een hogere laag gaan staan, in de golf van liefde en mededogen, en alle betrokkenen en ‘de groep’ en onszelf en de wereld omringen met een koesterende troostende kalmerende liefde en stabilisering, dan dragen we bij tot het optillen van het collectief. Wanneer we ons laten meesleuren in de opstoot van negativiteit, dan werken we mee aan het tegenovergestelde.
We kunnen ook altijd onze Beschermengel vragen ons ‘de juiste visie’ te tonen, hoe we er het best mee kunnen omgaan. We kunnen zeker ook de hulp vragen aan alle Engelen van Stabilisering, Healing en Verlichting, om de gevolgen van deze aanslagen te helpen tot healing te brengen, om opnieuw rust en kalmte te brengen bij wie het nodig heeft, en vooral ook om leiderfiguren in onze maatschappij de weg te tonen om de oorzaken aan te pakken die leiden tot gebeurtenissen zoals vandaag. 

Wanneer elk van ons dit zou doen, vandaag en de komende dagen, en nog vele dagen hierna, dan verspreidt er zich in het collectief een krachtig licht, van Liefde en Wijsheid, dat zich absoluut niet laat wegduwen, omverblazen of onderdrukken.
Ook al is het een soms tergend traag proces, licht en bewustzijn, liefde en wijsheid overwint altijd, ever. En ook al zullen er op die weg in ‘verlichting’ nog vele stuiptrekkingen van wat er nog in het duister ligt waar te nemen zijn, er is altijd het Licht, altijd, overal, in jou, in mij, en ook ergens heel diep verborgen in hen die anderen zulke verschrikkelijke dingen aandoen. Moge onze eigen bewustwording, alle bewustwording in de wereld, en alle Liefde die is, het hart ontdooien van al wie in het duister wandelt, en die dat als enige weg zien. 

Moge al hun innerlijke pijn en trauma’s van waaruit ze denken en handelen, geheald en opgelost worden, en vervangen door Liefde en Vertrouwen en wil tot het Goede.
Keep the Faith – more then ever
Fran