Ascensienieuws Juni / 2 juni 2015 / door Fran Tielemans

Ascensienieuws  Juni
2 juni 2015 / door Fran Tielemans
De afgelopen weken waren er aardverschuivingen en modderstromen in Colombia, zware tornado’s met nadien overstromingen in Texas en Mexico, een hittegolf in India, en aardbevingen in Groot-Brittannië (licht, voelbaar tot in België) en Japan (meerdere, zwaar tot lichter). En ja, ook in ons energieveld konden we de voorbije weken aardverschuivingen, modderstromen, tornado’s, overstromingen, hittegolven en aardbevingen waarnemen 🙂 . Velen zullen dan ook opgelucht zijn dat deze lange maand eindelijk voorbij is. Er was zoveel energie-instroom de afgelopen weken, soms ronduit onaangenaam en moeilijk fysiek te verteren. Wanneer de Aarde beeft, worden ‘wolken’ oude geblokkeerde energie vrijgelaten. Deze afval-energie wordt eveneens gevoeld in ons energieveld. Op onbewust level ruimen velen onder ons deze lagen dan ook weer op, wat een gevoel van beladenheid en angsten kan veroorzaken. Aura-schoonmaak is meer dan ooit van essentieel belang voor sensitieven.

Op de Zon is het ogenschijnlijk rustig, maar een wetenschapper (Spaceweather) merkte op dat er afgelopen maand ongewoon veel magnetische filamenten (draadvormige energiewolken, uitgebreide strengen plasma, samengehouden door magnetische velden – zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Protuberans ) aanwezig waren aan de oppervlakte van de zon. Af en toe worden deze strengen onstabiel en werpen ze delen van zichzelf de ruimte in. Dergelijke delen kunnen exploderen en produceren dan een specifiek soort vlam. Ultra-sensitieven die sterk verbonden zijn met de ster die wij ‘Zon’ noemen, voelen deze onrust ook in hun energieveld.

De Mercurius retrograde (die nog loopt tot 11 juni) is ook intenser dan de vorige edities. Communicatie verloopt moeizaam, is vaag of wordt plots afgebroken. Velen ervoeren een gevoel van verlatenheid, afgescheiden zijn, depressie en hopeloosheid. Dit heeft ook te maken met de algemene energie-toon van afwerking en afsluiting, die nog tot eind 2016 veel sterker dan anders aanwezig is. We voelen dat er ‘iets’ onherroepelijk ten einde aan het lopen is. Velen merken dan ook dat de thema’s of karmische afwerkingen waar ze al vele maanden mee aan de slag zijn, slechts met mondjesmaat evolueren, en dit veroorzaakt bij momenten veel frustratie. We zouden het allemaal zo snel mogelijk willen aanpakken, erdoorheen gaan en dan klaar ermee, maar zo werkt het niet. Dit zijn dan ook thema’s of karmische stukken die we al vele levens lang aan het doorwerken en oplossen zijn.
En ook al hebben we al zoveel schoongemaakt en is er al zoveel meer bewustwording gegroeid: het zijn die laatste eindjes die zo vast kunnen zitten, dat het bij momenten lijkt alsof we er nooit doorheen raken. We lopen tegen de muren van onze eigen beperkingen op. We blijven geconfronteerd worden met de disharmonie van onze eigen overtuigingen en patronen, tot we – tot aan de rand van onze weerstand gedreven – eindelijk bereid zijn ons over te geven. Pas dan opent zich de weg opnieuw en is er weer een nieuwe bouwsteen voor onze nieuwe fundering gelegd. Dat dit proces zo intens is dit jaar, komt zeker ook door het 15-accent, dat ervoor zorgt dat alle schaduwstukken die onze individuele en collectieve vooruitgang (ons groeiend bewustzijn) blokkeren aan de oppervlakte komen én blijven, tot we ze aanpakken. Een goed voorbeeld daarvan (collectief) zijn de vluchtelingen die in steeds grotere aantallen opduiken in de Middellandse Zee, net zolang tot het probleem aangepakt wordt.
Maar dit is ook een jaar waarin we allen een heel eind (zeker afhankelijk van onze eigen bereidheid om hierin te groeien) zullen opschuiven in ons energetisch meesterschap, en dat is een enorme stap en een grote verrijking. Door de voortdurende instabiliteit van ons energieveld – door de aanhoudende cycli van download/integratie/aarding -, worden we genoodzaakt om op elk moment, elke dag opnieuw, ons subtiel én fysiek systeem te checken. Tijdens een download-fase hebben we bijvoorbeeld veel meer dan anders nood aan koolhydraten, maar wanneer we dat gedownloade licht verwerken, vraagt dat zoveel energie van het lichaam, dat de spijsvertering moeilijker verloopt. Wanneer we onze voeding dan niet aanpassen, krijgen we spijsverteringsproblemen. Het is ook telkens weer afwegen wat ons lichaam nodig heeft aan beweging of rust. De ene keer voelt het lichaam zich bij downloads beter bij veel beweging en/ of fysieke inspanning, om onmiddellijk het teveel aan licht te aarden. Maar op andere momenten zijn we fysiek niet eens in staat om inspanningen te doen, en is horizontale rust aangewezen om de heftige schommelingen in het energieveld/ruggenmerg tot rust te laten komen.
Energetisch meesterschap ontwikkelen betekent ook telkens checken waar ons systeem op dat moment het meeste baat bij heeft: aardse dingen of spirituele voeding. Zitten we te lang verstrikt in aardse dingen, dan verwittigt een gevoel van irritatie, onvrede en on-welzijn ons ervan dat we spirituele voeding nodig hebben, zoals (meer) meditatie, stilte, hogere kennis of spirituele energieën. Zitten we te lang verstrikt in spirituele bezigheden, dan toont verwardheid, een ijl hoofd, angsten en/of loomheid dat we dringend weer aardse dingen te doen hebben, om ons in balans te brengen, of ontwikkelt ons lichaam allerlei vreemde fysieke symptomen, om ons te dwingen aandacht te besteden aan ons lichaam.
Dit is geen tijd meer van één dieet, één leer, één weg. In deze Nieuwe Tijd belichamen we allen Synthese. We belichamen Alles in /en Eén: we gebruiken alle middelen, energieën en kennis naast elkaar, en we pikken er telkens weer dat uit dat ons op dat moment het beste past. We brengen in ons lichaam en in ons hele Zijn vele wegen, visies, leringen samen, en dit is wat ware Eenheid, Ver-(e)en- iging betekent. Vereniging en Eenheid beginnen in onszelf, door de versmelting van ons Hogere Zelf en onze persoonlijkheid, Hemel en aarde. In onszelf is er voortdurend een proces aan de gang van fysicalisatie van ons licht (ons Ik Ben en sterrenlicht), naast het proces van spiritualisatie van cellen, klieren en organen.
Dit is een intens proces, inderdaad, maar wij zijn hiertoe gecodeerd. Het is een cliché, maar we zijn hier niet zomaar net nu, in deze grote overgang. We zijn hier net omdat we alles ‘in huis’ hebben om ons collectief én de Aarde verder te brengen en stabiliteit te creëren, om te beginnen in ons energieveld, in ons lichaam, maar daardoor ook op deze Aarde, en verder uitstralend naar de rest van het UniversumJ. Net daarom is het zo belangrijk dat we, op momenten dat heel dat uitzuiveringsproces zo eindeloos lijkt en we het zelfs ronduit beu zijn, onszelf toch terug gaan oprapen en onszelf optillen boven alle tijdelijke sluiers van pijn en ongemak en onrust. Dat we onszelf niet meer toestaan om te blijven hangen in donkere wolken, maar onszelf bij de kraag grijpen en concreet gaan kijken wat we kunnen doen om die toestand te veranderen. En altijd zijn daar ook de Engelen, waaronder in eerste instantie dan onze Beschermengel. Ons leven stap voor stap leven, moment per moment, genieten van de kleine dingen van elke dag: daarin ligt in deze overgangstijden ons grootste geluk.
Juni heeft een 5-trilling, wat aangeeft dat er opnieuw beweging komt en zeker ook healing. We komen stilaan weer uit onze cocon, en gaan de buitenwereld in. Dingen zullen wat op hun plek vallen, maar met Saturnus, Uranus, Mercurius nog 11 dagen, Neptunus (vanaf 11/6) en Pluto retrograde houden we er best rekening mee dat er nog steeds een remmende invloed aanwezig is. Eens we dit weten, kunnen we makkelijker onze stroom aanvaarden, en dit vermijdt frustratie en geeft rust. En rust, dat hebben we na al die heftige tijden echt leren appreciëren, niet?
Keep the faith
Fran