Ascensie- Update / 6 mei 2015 / door Fran Tielemans

Ascensie- Update
6 mei 2015 / door Fran Tielemans
Ook al was er geen zonnevlam te zien aan de kosmische hemel, toch werden we de voorbije week verrast door een heel krachtige energetische verschuiving, die zich liet voelen door o.a.een zinderend zoemend gevoel in het systeem, ongemakkelijkheid, draaierigheid, hongeraanvallen, diepe slaap overdag kenmerkten de allereerste fase. Nadien volgden spijsverteringsproblemen in al zijn varianten, lichte hoofdpijn, vermoeidheid, grieperigheid, waarna dan ook de klassieke emotionele en mentale ontgifting zijn werk deed. Deze ontgifting was dan weer de schoonmaak van de volgende laag van onze ascensiethema’s – ieder zal wel weten waar het in zijn eigen specifieke situatie om ging. Zoals altijd: let op, niet elk fysiek symptoom is te wijten aan het ascensieproces, ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen fysiek gebeuren, en altijd ons gezond verstand erbij houden is absoluut noodzakelijk in dit intense aardingsproces.
De mate waarin men deze verschuivingen aanvoelt, fysiek en/of energetisch, heeft te maken met heel veel aspecten. Ten eerste heeft het te maken met de mate waarin je (jij als ziel, met je hogere spirituele lagen) ingedaald bent in je lichaam en je voeling en contact hebt met al je fysieke processen die zich elke seconde van onze incarnatie afspelen. Ten tweede heeft dit te maken met je bereidheid om te voelen. Een bewuste of onbewuste weerstand naar ‘voelen’ (die meestal te maken heeft met trauma’s en emotionele blokkades die nog niet volledig verwerkt zijn) blokkeert ook het aanvoelen van subtiele energieën en verschuivingen in de energie in je aura en lichaam. Maar het spreekt vanzelf dat iemand die in zijn dagelijkse leven een grote hoeveelheid stilte en introspectie heeft gecreëerd, zich veel sneller bewust wordt van subtiele energie en subtiele verschuivingen dan iemand die de hele dag door druk bezig is en de stilte afweert.

Intussen blijft het aarde-lichaam echter woelig, met bijvoorbeeld langdurige regen in het zuidoosten van Frankrijk, waar evacuaties noodzakelijk waren door de overstromingen, en hetzelfde in Australië. De vulkaan in Chili is een derde keer uitgebarsten, en de naschokken in Nepal schudden de levens van velen nogmaals door elkaar.

En daar zijn dan ook de zonnevlammen weer: gisteren hadden we er meer dan 16, waarvan 3 M-vlammen, en zelfs een krachtige X2-vlam gisteravond. Deze nacht kwam dan een CME binnen rond 1u. Ook de komende dagen zou de zonne-activiteit intenser kunnen zijn, door de zonnevlekken die zich nog tonen momenteel. Dit vertelt ons dat ons bewustzijn zich weer aan het uitbreiden is, en dat we steeds dieper in ons ware zelf verankeren. Dat wil zeggen dat we stap voor stap, beetje bij beetje, ons denken en voelen en handelen (willen!) aanpassen, zodat het steeds meer afgelijnd wordt op de onvoorwaardelijke liefde die we Zijn, en dat er weer verandering komt in onszelf en in ons leven.
Dat dit soms een heftige worsteling in en met ons ego veroorzaakt, dat weten we intussen allemaal, maar dat het allemaal voor ons aller hoogste goed is, dat weten we evenzeer. Als we de intentie hebben om hart en ziel te verbinden en van daaruit ons leven te bouwen, dag per dag, uur per uur, seconde per seconde, dan gaan we voorwaarts, ook al zien we in sommige perioden zo weinig vooruitgang, en verliezen we af en toe de moed wanneer we weer in een of andere ego-val getrapt zijn. Onszelf koesteren, vergeven en onvoorwaardelijk leren liefhebben is dan ook, samen met geduld ‘oefenen’, het nuttigste, meest essentiële spirituele werk dat we kunnen verrichten. Ook voor het collectief, want ieder mens  die vrede kan sluiten met zichzelf en zichzelf echt begint lief te hebben, is een mens die geen nood meer heeft aan het projecteren van allerlei onverwerkte stukken naar anderen toe. En dat is een enorme vooruitgang voor het geheel…
Keep the faith
Fran