ASCENSIE-UPDATE / 6 April 2016 /door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE
6 April 2016 /door Fran Tielemans
 De eindeloos lang lijkende maand maart is voorbij, en we staan volop in de energie van april. Energetisch zijn we nog altijd de grote verschuiving aan het verwerken die we de afgelopen maanden hebben gemaakt. Dat wil zeggen dat we innerlijk volop bezig zijn met het bekijken van alle materiaal dat ons sinds december werd aangereikt. Dat ‘materiaal’ kan bestaan uit allerlei dingen: gebeurtenissen die ons hebben dooreengeschud, dingen die we hebben geleerd, ontmoetingen die ons hebben gevoed, verwarmd, in de war gebracht, of die ons duidelijk voelbaar op een of andere manier verder hebben gebracht op onze weg, nieuwe visies die –zij het soms moeizaam – toch aan het indalen zijn, emoties die we misschien nog volop aan het loslaten zijn, enzovoort.

Wat we deze maand met al dat ‘materiaal’ doen, is selecteren en loslaten. We gaan een en ander opnieuw bekijken, en aftoetsen of er groeipotentieel in aanwezig is, of dat het zijn dienst heeft bewezen en klaar is om los te laten. We gaan deze maand aan de slag met hetgeen in ons onmiskenbaar aan het groeien is, of met datgene waarnaar we nog wat huiverig kijken maar waarvan we weten dat het goed is voor ons. Dit is een maand van loslaten, maar tegelijkertijd is er – net zoals in de natuur – een sterk opbouwende golf waar te nemen. We ondernemen concrete stappen, we gaan aan de slag, we ondernemen actie, daar waar we in maart vaak het gevoel hadden nog ter plaatse te trappelen en afgeremd te worden.

De energie van de Nieuwe Maan van morgen is energetisch al enkele dagen aan het opbouwen, en kan behoorlijk wat onrust in mensen veroorzaken. Hij staat in Ram, wat velen onder ons die veel vuur-energie bezitten de neiging kan geven om als een stormram vooruit te hollen, zonder goed te kijken waar we eigenlijk aan het lopen zijn. Saturnus retrograde dimt het hele zaakje wel, maar toch is het goed om in deze periode voldoende en heel bewust te gaan ontspannen, op welke manier je dit ook kan doen. Ontspannen is het codewoord in deze fase, zeker nog tot voorbij de tweede week van april. Het tweede codewoord is ‘reflectie’ en innerlijk werk, toch ook een hoofdenergie van 2016 (16/7…)
Maar deze Nieuwe Maan in Ram kan ons net de boost geven die we nodig hebben om één en ander in beweging te brengen, en dat is net wat hij bij zeer velen zal doen. Mensen gaan plots de moed verzamelen om de voor hen nodige stappen te zetten, om nieuwe initiatieven te nemen, en om alles te doen waartoe hun innerlijke leiding haast onafgebroken impulsen en prikkels toe gestuurd heeft de voorbije maanden. We overwinnen in deze fase zeer veel ego-stukken (angsten, twijfels, hardnekkigheid, vasthoudendheid aan het oude, ….). Daardoor is er veel spanning in de zone van de zonnevlecht, en kunnen zich allerhande symptomen voordoen in de maagstreek.
Extra zorg voor het lichaam is deze maand dan ook aangewezen. De ontgiftings-organen hebben hard gewerkt de vorige maanden, en vragen om wat extra  ondersteuning. Afgelopen week kunnen er hier en daar ook allerlei symptomen opgedoken zijn, zoals nachten met heel weinig slaap (waarna we toch vrij fris uit bed konden), heftige dromen (hele mooie maar ook hele nare…), problemen met de spijsvertering, vlagen van vermoeidheid en vlak nadien super veel energie, enzovoort. Gelukkig geven de hogere temperaturen van de voorbije weken ons toch meer zin in buiten te zijn, zodat we een maximum aan zuurstof kunnen opnemen, wat ons fysiek én ons energetisch systeem ten goede komt.
Verder kunnen we ons echt geënergetiseerd voelen door de ontwakende natuur. Je ziet de zinderende levenskracht haast uit de grond opstijgen. Merels zingen ’s morgens en ’s avonds hele verhalen, en bomen geuren hier en daar naar bloesems, of zijn omgeven door een zachtgroene waas van zich openende blaadjes. De natuur is zo’n geschenk voor ons, mensen. Wat er ook gebeurt in ons leven of de buitenwereld, altijd ligt daar het gras groen te blinken, altijd staan daar de bomen als wachters rondom ons, altijd is er de Aarde die ons draagt. Het is goed om hier te zijn…
Keep the faith
Fran