ASCENSIE-UPDATE / 21 november 2015 / Door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE
21 november 2015 / Door Fran Tielemans
De voorbije week was het niet evident om te midden van alle beroering toch telkens opnieuw te centeren. Zeker wanneer we regelmatig kranten, het online-nieuws of het TV -journaal bekijken, dat ons overspoelt met de boodschap van angst, onzekerheid en onveiligheid. We hebben telkens weer de keuze  om helemaal niet meer te kijken naar dergelijke berichtgeving, en ons helemaal te focussen op ons eigen leven en onze eigen energie. Of we kunnen al het ‘breaking news’ verslinden en helemaal meegaan in de golven van angstpsychose in de massa.
Zoals altijd is de gezonde middenweg het meeste aangewezen. We kunnen het niet maken om enerzijds volop in het proces van bewustwording te staan, en anderzijds onze ogen te sluiten voor wat er gebeurt in de wereld. Alles en iedereen is verbonden, en de energieën van de wereld rimpelen door tot in ons veld en omgekeerd. Wanneer we toch de moed hebben om het nieuws te blijven volgen, niet geobsedeerd, maar af en toe, rustig, vanuit een hoger perspectief, en onszelf uittillend boven de angst, dan groeien we in de capaciteit om het 3D-leven te bekijken als waarnemer, zonder er onmiddellijk oordelen aan vast te hangen of mee te gaan in de angst-golf, of onszelf naar beneden te halen door bijvoorbeeld allerlei complottheorieën te verzinnen.

Wanneer we daarbij dan ook nog eens de hulp van de hogere werkelijkheid inroepen bij het zien van de gebeurtenissen in de wereld, zoals de hulp van de Engelen, dan draagt dit, hoe bescheiden ook in de totale context, toch toe aan het beetje bij beetje brengen van verlichting in het collectief en op Aarde. En dat zonder dat het ons moeite kost. We kunnen zo voor elke concrete situatie die we zien, en op elk moment van de dag, hulp inschakelen van bijvoorbeeld de Engelen van Troost, van Bemoediging, van Bewustwording, van Transformatie, van Healing enzovoort. Er zijn oneindig veel Engelen ter onzer beschikking. Ze zijn er sowieso, maar wanneer wij ze er dan ook nog eens extra gaan bijvragen, gaat heel het proces van verlichting intensiveren en versnellen, zeker wanneer we dit allen heel regelmatig gaan doen.

De Engel die de energie brengt die wij en deze wereld zo hard nodig hebben nu, is de Engel van Hoop. Hoop is een zeer krachtige energie, die ons optilt, ons hart weer opent, en ontspant. Het is die energie die ons steeds opnieuw laat voelen en zien dat, hoe duister het soms ook ‘lijkt’, er altijd het Licht is, altijd, eeuwig en overal. Werken met Engelen is zo eenvoudig: het gebeurt gewoon telepathisch. In gedachten praten met de Engel, vanuit ons hart, meer is het niet. Wanneer we dan op dieper niveau willen gaan werken met Engelen, is het vooral nodig om meer stilte in te bouwen in onszelf en ons leven, want het is pas wanneer ons hoofd leeg is, dat we volop onze innerlijke leiding en spirituele gidsen horen. Wanneer we een dieper contact willen met specifieke Engelen, moeten we dus naar de stilte, maar ook erover lezen, mediteren, of workshops volgen kan het contact met Engelen verdiepen.
Maar op de drempel van de laatste maand van dit jaar met sterke 15-stempel (waardoor schaduwkanten in onszelf en het collectief sterk naar de oppervlakte geduwd werden/worden), kunnen we voor onszelf nog een grote nieuwe ruimte en veel bevrijding creëren, door heel eerlijk naar onszelf te kijken, en te erkennen welke angsten er de laatste tijd in onszelf naar boven gekomen zijn. Waar situeren zich jouw angsten op dit moment? Misschien hebben ze te maken met het toch loslaten van die verbinding, job, woonplaats, groep, overtuigingen, gedragspatronen, waarvan je voelt dat ze uitgeleefd zijn of je beperken of neerhalen. Misschien hebben je angsten te maken met volledig in het hier en nu komen, met gezondheid, met zelfexpressie, met uitbreiding van je lichtlichamen?
Het is net door door die angsten heen te gaan, door het bewust los te laten van die angsten, dat we de drempel overgaan naar een hoger trillingsniveau, dat wil zeggen naar een staat van zijn en een leven dat meer is afgelijnd op ons ware zelf. Angsten loslaten: daartoe hebben we ons afgelopen decennia getraind, bijvoorbeeld via inzichtelijk werk, aarding, uitbreiding van je liefdesniveau, specifieke energieën enzovoort.
Wanneer je dus voelt dat er veel angsten naar boven komen, dan weet je hoe laat het is: je wordt klaargemaakt om naar je volgend level te gaan, er komt verandering in je leven. En we weten allemaal, eens we door die angsten heen zijn, en de drempel zijn overgegaan, begrijpen we niet meer hoe we daar ooit zo lang in blijven hangen zijn. Eens we eroverheen zijn, en ons in een hoger bewustzijnsveld bevinden, komt er ontspanning, is er vreugde, en krijgen we een luid applaus van al onze spirituele gidsen er bovenop! En dit geldt ook voor het collectieve gebeuren: eens we door deze golven van oude energie heen zijn (en die zullen zeker nog tot diep in 2016 – het ‘afwerkingsjaar’ – doorrimpelen), zal de wereld al een heel stuk ruimer aanvoelen, lichter, als de tuin na een fikse regenbui…
Keep the Faith
Fran