Ascensie-update / 12 april 2016 / door Fran Tielemans

Ascensie-update
12 april 2016 / door Fran Tielemans
Wanneer alles goed gaat, zou je deze update moeten kunnen lezen op onze nieuwe website. De afgelopen maanden heb ik vele teksten opnieuw geschreven of aangepast, heb ik nieuwe foto’s gezocht, een nieuwe workshop ‘Aarding’ samengesteld (nu geschreven vanuit de praktische dagelijkse problemen met aarding die een mens kan ervaren, als energetisch wezen in een lichaam en in dagelijkse 3D-context). Mijn man heeft hard gewerkt om alles vorm te geven – en nu is het resultaat eindelijk zichtbaar. Het voelt als een geboorte, en de tijd is er rijp voor.
Voortaan kan je me ook volgen op Facebook, waar je dagelijks allerlei dingen zal vinden die me inspireren, die me geraakt hebben, interessante links, energetische updates, en waar ik zeker graag jullie reacties op dit alles lees! Hartelijk welkom!
Wat de energie van de afgelopen week betreft, die was heavy. Zondag hadden we een zonnevlam van maar liefst 8 uur !!! aan één stuk. Je kan al denken dat we die nu nog altijd aan het verwerken zijn, (er was de dagen voordien ook heel wat zonne-activiteit) en velen zullen zich dan ook niet echt lekker gevoeld hebben: diepe vermoeidheid, een innerlijk beven, mistig hoofd, emotionele ontgifting, enzovoort. Maar stilaan assimileren we dit weer allemaal, wordt ons hoofd weer helder en kunnen we weer verder.

Maar we kunnen er niet onderuit: april is een 13/4-maand, en 13 kan soms een lastige trilling zijn, zeker wanneer er dingen los te laten zijn. Meestal hebben we een aangeboren neiging om weerstand te bieden en te verdringen wat zich aandient om los te laten. Maar we hebben gewoon de keuze, telkens weer: hou ik het bij (dat oude denkpatroon waarbij ik mezelf naar beneden haal, die oude verbinding waarin ik me niet gerespecteerd of niet meer thuis voel, die oude pijn van lang geleden, enzovoort), of kies ik ervoor om mezelf een stuk bevrijding en verlossing te schenken, en daardoor openingen te creëren naar vernieuwing, verruiming en mijn hemel op aarde?

Leuker is toch wel de 4: het bouwen aan nieuwe funderingen: dingen op een heel nieuwe, heldere, vreugdevolle en vertrouwensvolle manier gaan bekijken. Onze doelen en wensen, die omringd met vreugde en liefdevolle verwachting in ons hart leven, levend houden. Geduld hebben met onszelf, met dat gigantische proces waar we in zitten, en geduld met anderen, die vaak op hun eigen tempo en misschien wat minder snel hun pad gaan. Maar ook: heel concrete actie ondernemen, die dingen gaan doen waarvan je voelt dat ze goed zijn voor je, heel bewust stappen gaan zetten. Door het zetten van kleine stappen, kunnen we grote verschuivingen in gang zetten, en indien we daarbij onze intenties goed koesteren – niet vanuit geforceerdheid of innerlijke druk, maar vanuit een rustig innerlijk weten dat het ons verruimt en dat het goed is voor ons – dan gaan we écht vooruit, ook al duurt het soms even voor we duidelijke verandering zien.
Hoe zegden oude wijzen dat ook al weer? ‘Geduld is een mooie deugd’…’Wij zijn zélf de verandering die we willen zien in de wereld’…’Het beste gebed is er één dat twee benen heeft’…
Keep the Faith
Fran