Wij leven in twee werkelijkheden

Wij leven in twee werkelijkheden

Door: Vidya Frazier – 25 September 2023

Tijdens deze vreemde en wilde tijden waarin we momenteel leven, is er één interessant ding dat je kunt ontdekken: dat er echt twee heel verschillende realiteiten bestaan die nu voor ons beschikbaar zijn.

Afhankelijk van je frequentie en de mate waarin je ervoor kiest om bewust te zijn, kun je merken hoe heel verschillend je ervaringen van dag tot dag kunnen zijn, zowel intern als extern. En dat je waarschijnlijk heen en weer schommelt tussen twee werkelijkheden.

3D-werkelijkheid

Eén realiteit is de oude, bekende waarin steeds meer chaos, ontwrichting en verdeeldheid in de wereld plaatsvinden, en waar je soms echt op reageert.

Bovendien wordt je waarschijnlijk ook wel eens geconfronteerd met diepgaande uitdagingen in je persoonlijke leven, en je reageert daarop met wanhoop, angst of woede, of een combinatie daarvan. Andere keren voelt het in deze realiteit gewoon een beetje saai, er gebeurt niets nieuws, een beetje saai. Het is natuurlijk duidelijk dat dit de realiteit is die we 3D kunnen noemen.

5D Realiteit

En dan is er nog een realiteit die plotseling kan verschijnen, schijnbaar zonder specifieke reden. Het is degene waarin alle externe chaos nog steeds plaatsvindt, maar je bent er op de een of andere manier niet op gefocust.

Alles in je leven lijkt heel soepel voor je te gaan, en je voelt je gelukkig en vredig – soms zelfs opgewonden en vol plezier en avontuur. Je voelt een grotere helderheid over je leven, een gebrek aan twijfel aan jezelf en angst.

Wanneer je in deze realiteit bent, word je misschien plotseling getroffen door de schoonheid die je om je heen in de wereld ziet. Of, uit het niets, word je vervuld met diepe liefde voor mensen – of voor de hele schepping, en voel je een gevoel van totale eenheid met alles wat is. Je merkt dat er synchroniciteiten – zelfs wonderen – bij jou plaatsvinden. Je wordt gemakkelijk voorzien van dingen waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had, zelfs voordat je ze nodig had.

En zelfs als de dingen in je leven een beetje moeilijk zijn, besef je toch dat je je sterker, wakkerder en minder reactief voelt dan ooit tevoren. Je leert op de een of andere manier op een veel vreedzamere en effectievere manier met uitdagingen om te gaan.

Schakelen tussen de twee realiteiten

Deze realiteit is misschien nog niet de volledige ervaring van 5D – maar het is zeker het begin ervan. Het is een glimp ervan, het gevoel er voet aan de grond te krijgen, althans voor een tijdje.

En je kunt zien hoe extreem anders het is dan de ervaring van het gevangen zitten in de 3D-werkelijkheid, vooral in de manier waarop deze lagere dimensie zich tegenwoordig manifesteert tijdens deze overgangstijden waar we nu doorheen gaan.

Het schakelen tussen deze twee werkelijkheidservaringen kan nogal gek zijn. En als je eenmaal de 5D-realiteit hebt ervaren, kan het terugvallen in de 3D-realiteit echt een teleurstelling zijn.

Maar je kunt je realiseren dat jouw ervaring van de ene of de andere realiteit vaak afhangt van de frequentie die je kunt vasthouden. Je wordt je ervan bewust dat, om steeds meer in de werkelijkheid met een hogere trilling te landen, je frequentie daarmee moet overeenkomen. En dat jij de kracht hebt om die frequentie te kiezen.

Dus hoe kun je je bewust worden van deze keuze als je deze echt wilt ervaren?

Liefde versus angst

Je kent ongetwijfeld het bekende refrein uit de Cursus in Wonderen: dat we altijd de keuze hebben om te handelen vanuit angst of vanuit liefde.

En je bent het er waarschijnlijk mee eens dat dit goed is om te onthouden. En dat het een echte sleutel is om je frequentie hoog te houden, en zo de 5D-realiteit aan te trekken.

Maar je moet er wel bij blijven, toch? Je kunt niet zomaar denken dat het een goed idee is en het vervolgens vergeten terwijl je leven doorgaat en je links en rechts voor uitdagingen stelt. Als je er middenin zit, is het niet altijd gemakkelijk om deze wijsheid te onthouden.

Je moet wakker blijven en je bewust blijven van je onmiddellijke reacties van pijn en woede in moeilijke situaties, en er niet in vervallen.

Soms moet je op elk moment bewust blijven, bij elke beslissing die je neemt en bij elke persoon met wie je omgaat, om de baas te blijven over je geest en je emoties. Je moet je focus behouden om ervoor te zorgen dat je niet in angst vervalt.

En hoe wijs de liefde versus angst-leer ook is, het lijkt soms een beetje te simplistisch. Het is niet altijd duidelijk hoe je met liefde op situaties moet reageren: liefde voelen voor wie? Hoe het uit te drukken? Wat als het voelen van liefde simpelweg te moeilijk is om op dit moment te bedenken? Bovendien is het niet altijd angst die we voelen. Soms is het woede, wanhoop, depressie of zelfs afgrijzen.

Het kan nuttig zijn om enkele richtlijnen te hebben, manieren om situaties te benaderen die ons kunnen helpen de liefde in ons te vinden om mee te reageren. Als liefde enorm wordt getriggerd, voelt het niet altijd onmiddellijk toegankelijk.

Daarom volgen hier enkele eenvoudige maar krachtige suggesties die hierbij behulpzaam kunnen zijn:

Concentreer je op de liefde die je al voelt

Als je bijvoorbeeld moeite hebt om de liefde in jezelf te vinden terwijl je met iemand bent die je echt uitdaagt of irriteert, dan kan het nuttig zijn om eerst aan iemand te denken waar je al van houdt.

Neem de tijd om die liefde in je hart te voelen; voel de verzachting van je emoties, de manier waarop je lichaam en je geest ermee ontspannen. De liefde is er al bij jou; er is geen moeite om het te vinden of te creëren.

Als je dan echt de volledige sensatie van deze liefde voelt, kun je kijken of je je aandacht kunt richten op de persoon met wie je problemen hebt. Misschien kun je je realiseren dat ze een feilbaar mens zijn, net als wij allemaal – en waarschijnlijk hun uiterste best doen, gezien de situatie en wat ze werkelijk begrijpen op spiritueel niveau. Misschien kun je dan wat empathie en compassie voor ze voelen en er met liefde op reageren.

Liefde voor jezelf

Een andere manier om over te gaan naar een liefdevolle reactie op mensen of situaties die je uitdagen, is door je met compassie naar jezelf toe te keren.

Maar al te vaak kun je jezelf veroordelen of zelfs zelfhaat voelen als je in moeilijke situaties zit. En dit maakt het moeilijk voor je om met liefde te reageren op de situatie of persoon waarmee je in conflict bent.

Als je de wijsheid in jezelf kunt vinden om te zien dat jij zelf je uiterste best doet, gegeven de situatie en de wijsheid die je bezit, kun je je bewust zijn van het gevoel van compassie voor jezelf dat in je opwelt. In deze tijden waarin ascensie je echt uitdaagt, waarin al je onopgeloste trauma’s aan de oppervlakte komen en er ernstige onzekerheden in je leven ontstaan, verdien je echt compassie, begrip, geduld en steun van jezelf.

Als je deze zelfliefde eenmaal kunt gaan ervaren, krijgen compassie en begrip de kans om in je tot bloei te komen in je reactie op wat of wie dan ook dat je dwarszit.

De magie van dankbaarheid

Nog een ander aandachtspunt dat enorm nuttig kan zijn als je het moeilijk vindt om met liefde te reageren, is je te richten op dankbaarheid voor alles en nog wat in je leven.

Het klinkt misschien banaal, maar als je dit ooit hebt geprobeerd, kun je zien hoe krachtig een gevoel van dankbaarheid kan zijn als je je wanhopig voelt of vol verontwaardiging over wat het leven je te bieden heeft.

In eerste instantie lijkt het misschien alsof je niets hebt om dankbaar voor te zijn; maar als je er gewoon bij stilstaat, kun je zich realiseren dat er waarschijnlijk heel veel is. Er zou je nog zoveel meer kunnen overkomen, zoveel meer tragedies die andere mensen meemaken, zoveel meer ernstige problemen waarmee je te maken kunt krijgen.

Zodra een gevoel van dankbaarheid je begint te vervullen, blijft de liefde niet ver achter. Je voelt je vibratie stijgen en je wordt je bewust van hoe je de moeilijke situatie op een hogere frequentie kunt benaderen.

De kracht van vertrouwen

Vertrouwen is nog een andere krachtige beslissing die je kunt nemen als je voelt dat je met angst of andere laag-vibrerende reacties op het leven reageert. Uiteindelijk zal dit je door deze tijden heen trekken.

Hoe gek en beangstigend de dingen nu ook kunnen worden, terwijl de driedimensionale wereld blijft instorten, is het belangrijk om te blijven onthouden dat dit moet gebeuren zodat de nieuwe wereld uit haar as kan herrijzen.

En hoe beangstigend je eigen persoonlijke ervaring van ontmanteling ook kan zijn, hetzelfde is waar: je 3D-identiteit moet losgelaten worden, zodat je volledige vijfdimensionale Zelf volledig aan boord kan komen. Vertrouwen op het proces is waar je uiteindelijk toe moet komen. En door dit te doen, sta je dan open voor het ervaren van de nieuwe realiteit die nu steeds meer voor ons beschikbaar is.

Vidya Frazier

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org