Afglijden in de Nieuwe Werkelijkheid

 

Afglijden in de Nieuwe Werkelijkheid

Door: Vidya Frazier – 17 juni 2023  

Heb je de laatste tijd misschien gemerkt dat je steeds minder interesse hebt in de 3D wereld om je heen?

Vooral hoe de politieke gebeurtenissen je gewoon niet meer zo aangrijpen, en de oude irritaties en hoop daarover gewoon niet meer zo uitgesproken zijn als ze ooit waren?

Misschien ook dat de fysieke wereld en alle mensen die je op straat en in winkels ziet er niet meer hetzelfde uitzien of hetzelfde aanvoelen. Je kunt je vinger er niet helemaal opleggen, maar op de een of andere manier is het moeilijker om je tot hen te verhouden. Het is bijna alsof ze in een andere wereld leven dan jij. Je gaat met ze om zoals altijd, maar ze leven op de een of andere manier in een parallel bestaan met dat waarin jij nu leeft.

Jouw Oude Identiteit Verdwijnt

En misschien, om het nog vreemder te maken, trekken de gebeurtenissen in jouw eigen leven die ooit zo belangrijk en tijdrovend waren je ook niet meer zo aan.

Misschien is er niets dat deze oude interesses op dit moment vervangt, maar op de een of andere manier is je enthousiasme ervoor gewoon weg. En veel van de mensen met wie je vroeger graag tijd doorbracht, zijn nu saai om mee om te gaan. Ze lijken nu een ander levenspad te volgen dan jij.

In feite, jouw oude vertrouwde gevoel van identiteit lijkt te verdwijnen – die manieren waarop je jezelf zou hebben beschreven in het verleden: je interesses, je overtuigingen, je relaties, de dingen die je tijd besteed aan, de dingen die je goed in was, wat je leuk en niet leuk vond, zelfs je spirituele missie. Alles wat vertrouwd is aan jou is nu een beetje in de lucht – maar op de een of andere manier maakt het niet zoveel uit.

Er is zeker iets verschoven in je leven en in jouw bewustzijn, maar je kunt het niet goed benoemen of beschrijven. Op de een of andere manier is de werkelijkheid zelf anders – en jijzelf bent anders.

Je zou kunnen proberen uit te leggen op welke manier, maar de woorden beschrijven niet helemaal de sensaties en de gewaarwordingen die je hebt.

Zou het kunnen dat je op de een of andere manier net in een nieuwe werkelijkheid bent gegleden – en dat je nu een nieuwe identiteit hebt – en dat je je dat gewoon nog niet gerealiseerd hebt?

Misschien ben je niet de hele tijd in deze nieuwe realiteit, maar lijk je er af en toe in te glijden zonder te merken wat er gebeurd is?

De Nieuwe Realiteit

Als je deze nieuwe realiteit zou proberen te beschrijven, zou het woord “leeg” kunnen opkomen. Maar niet op een slechte manier. Gewoon helder, nieuw, een soort ongerept, zonder veel rommel.

En misschien “vredig”. Er is niet veel lawaai of vervelende beweging, alleen een rustig soort nieuwheid en helderheid. Energetisch is alles op de een of andere manier rustiger, zonder zoveel statische elektriciteit in de lucht. Er is een tijdloosheid waarin je je baadt.

Situaties in je leven zijn misschien niet zoals je zou willen, maar je realiseert je dat alles echt in orde is.

En schoonheid valt absoluut op, zelfs op de kleinste manieren, overal waar je kijkt. Alles lijkt een aanwezigheid te hebben, een soort intelligentie. Zelfs voorwerpen lijken soms te leven. Alles lijkt te bestaan in een soort perfecte en natuurlijke uitlijning.

Vooral in de natuur! De planten en dieren leven op manieren die je nooit eerder hebt opgemerkt. Het is alsof er overal in de natuur voortdurend magie en wonderen gebeuren.

Je voelt een sensatie van verwondering als je om je heen kijkt naar de bomen, de planten, de beekjes, de rotsen – en alle dieren en insecten met elkaar hoort communiceren. Vreugde barst in je los.

En – wat is er gebeurd met de aandacht die je vroeger had voor al die dingen die in de wereld gebeurden? Nou, ze zijn waarschijnlijk nog steeds gaande. En uit nieuwsgierigheid controleer je ze misschien nog steeds van tijd tot tijd. Het zou geweldig zijn als er eindelijk positieve dingen zouden gebeuren.

Maar alle chaotische gebeurtenissen en situaties in de wereld voelen nu ver weg en niet meer zo belangrijk voor je. Ze lossen zichzelf waarschijnlijk wel op. Deze nieuwe realiteit waarin je je bevindt is veel boeiender.

Jouw Nieuwe Identiteit

Maar wat misschien echt anders is wanneer je je bewust wordt van deze nieuwe realiteit, is dat wanneer je hier bent, je heel anders bent.

Die oude identiteit die je ronddroeg van dingen die je deed, wie je was voor andere mensen en wat echt je interesse wekte, is iets waar je niet veel meer mee te maken hebt.

Wanneer je je in deze nieuwe realiteit bevindt en je voelt wie je bent, heb je een veel meer etherische kwaliteit. Voor het grootste deel ben je nog steeds iemand, een individuele entiteit die een fysiek lichaam heeft, een geest en emoties – maar die zijn nu een beetje vluchtig. Ze zweven rond in iets veel groters, een soort energetische Aanwezigheid die nu veel meer is wie je bent.  Je zou dit de Ziel of je Multidimensionale Zelf kunnen noemen. Misschien voelt het als een veld van Licht of Liefde. Soms realiseer je je dat je eigenlijk een uitgestrekte ruimte bent.

Je denkt nog steeds, maar gedachten voelen lichter, en er zijn er zeker niet zoveel als vroeger – en ze zijn niet van het soort dat je voortdurend belaagt. Je voelt nog steeds emoties, maar ook die zijn minder zwaar en substantieel. Je voelt je op de een of andere manier gelukkiger, vrijer, lichter, vaak zonder enige reden.

De andere, zwaardere emoties komen nog steeds af en toe naar boven, maar ze maken op de een of andere manier niet meer zo’n deel van je uit als vroeger. Je bent je ervan bewust dat ze, net als je gedachten, komen en gaan – allemaal binnen deze heldere ruimte van Aanwezigheid die jij bent.

En misschien voelt je lichaam nog steeds dezelfde pijnen en kwalen die je in de andere realiteit voelde, maar op de een of andere manier is je aandacht er niet meer zo op gericht.

Angsten die je vroeger had om ziek te worden of oud te worden, zitten waarschijnlijk op de een of andere manier nog in je, maar zijn naar de achtergrond verdwenen. Als er iets ernstigs met je lichaam gebeurt, weet je dat je op de een of andere manier begeleid zult worden om te doen wat nodig is, en dat alles goed zal komen.

Ben Je In 5d?

Dus, is dit 5D? Wanneer je je bewust wordt van zo’n andere ervaring van jezelf en de wereld waarin je je bevindt, ben je dan verschoven naar de Vijfde Dimensie?

Wie weet dat? En maakt het eigenlijk uit hoe je deze ervaring definieert?

Wanneer je je nog steeds een weg baant door je leven in de oude realiteit, kan het belangrijk zijn om dimensies en realiteiten te benoemen op manieren die het leven hoopvoller maken. Maar als je ervaart wat er de laatste tijd met je gebeurt, zijn definities niet meer zo belangrijk.

Je gewoon verwonderen, met vreugde en dankbaarheid, lijkt genoeg te zijn. En de wetenschap dat je nu kunt beginnen met het creëren van een nieuw leven voor jezelf in deze nieuwe realiteit waar je steeds meer in stapt. Je realiseert je dat er geen regels of echte aanwijzingen zijn voor hoe je dit moet doen – deze moeten vanuit jezelf komen, terwijl je eigen persoonlijke instructies zich aan je beginnen te openbaren.

En, hoewel je opgewonden bent en misschien wat ongeduldig om echt te beginnen bewegen in je nieuwe leven, weet je dat je gewoon kunt ontspannen en genieten van de reis, in het vertrouwen dat alles zal zich openbaren in de juiste timing.

Voel Je Dit Alles Niet Vaak?

Misschien ervaar je wat hier beschreven wordt niet zo vaak – misschien maar een beetje of af en toe. Je hebt nog steeds te maken met echt uitdagende situaties en hartverscheurende trauma’s die van tijd tot tijd je leven binnenstormen.

Nou, dat is te verwachten; de oude realiteit speelt zich nog steeds af en stort zowel binnen als buiten je in. Het is nu op weg naar buiten en het neemt alles mee wat van een lagere frequentie is. En dit kan voor korte tijd veel pijn en ongemak veroorzaken.

Maar het goede nieuws is dat deze nieuwe realiteit er nu ook is – ze is beschikbaar voor jullie, en ze stroomt steeds meer de oude realiteit binnen. Je hoeft alleen maar even stil te zijn en er energetisch naar te zoeken – en je zult het voelen. Je zult de lichtheid, de helderheid, de vrijheid erin voelen, en het zal je doen glimlachen. En dan kun je er gewoon… inglijden en dan ben je er!

Je Meer Gewaar Worden

En er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om je meer gewaar te worden van deze nieuwe jij die geboren wordt. Je kunt leren hoe je meer aandacht kunt besteden aan hoe je waarneming en ervaring van jezelf zijn veranderd – en de grote vreugde en het gevoel van vrijheid voelen die dit je geeft.

In mijn nieuwste podcast, genaamd “Jezelf ervaren als een ziel“, geef ik een aantal suggesties en een geleide meditatie die je kunnen helpen om dit te leren.

 

Vidya Frazier

Vertaling: wakkeremensen.org