Aartsengel Michaël: Genezing van de Energetische Handtekeningen van Depressie

Aartsengel Michaël: Genezing van de Energetische Handtekeningen van Depressie

Gechanneld door: Victoria Cochrane – 18 Mei 2021

Depressie is een verstoring van het evenwicht van de chemische stoffen in de hersenen die veroorzaakt wordt door een reeks factoren, waaronder lichamelijke stress in het lichaam, medische ingrepen, zwangerschap, emotioneel trauma, mentale angst en geestelijke ontkoppeling. Veel mensen hebben hun hele leven last van depressies, terwijl anderen slechts één keer een depressie hebben.

Klinische depressie is een lichamelijke ziekte die in balans kan worden gebracht door medicatie en behandeling van de mentale overbelasting die kan leiden tot slapeloosheid en een onvermogen om de geest af te sluiten. De uitputting van bepaalde chemische stoffen en hormonen in het lichaam is een toestand waar veel mensen mee leren leven, maar alleen kijken naar lichamelijke oorzaken beperkt de mogelijkheid tot vermindering van de symptomen en misschien zelfs genezing.

Het basischakra is het energiecentrum waar depressie spiritueel behandeld kan worden. Als een persoon onzeker is in zijn identiteit, schaarste- of overlevingsproblemen heeft, zich verloren, alleen en onwaardig voelt, is depressie een waarschijnlijk symptoom. De krachtigere en slopende factor die ertoe kan leiden dat iemand een klinische depressie in zijn fysieke lichaam ervaart, is echter het onvermogen om op te staan en aanwezig te zijn, het gevoel te hebben dat hij erbij hoort en een platform voor zichzelf te creëren om zijn zelfvertrouwen, eigenwaarde en waardering voor wat hij al heeft bereikt, op te bouwen. Wanneer de basis van iemands bestaan wordt gevormd door het gevoel geen controle te hebben, voortdurend machteloos en gedevalueerd te zijn, wordt het potentieel voor onevenwichtigheid in alle andere chakra’s, lichamen en gebieden van hun leven sterk vergroot.

Het in balans brengen van je hormonen en chemicaliën, of je endocriene systeem, is een heel goed begin om depressie te overwinnen. Als er echter onevenwichtigheden blijven bestaan in je energievelden, werk en privéleven, relaties of systemen in je lichaam, is het nemen van medicatie slechts een deel van het antwoord. Naar binnen kijken naar onvrede, schuld, zelfverwijt of afkeer, spijt, wrok of rancune, meestal tegen jezelf, is een goed begin, vooral als de medicatie niet zo goed helpt als het zou moeten.

Depressie is een verraderlijke ziekte die veel mensen niet begrijpen, maar die erkend moet worden als meer dan alleen een geestesziekte. Veel van wat er elders in het lichaam gebeurt, kan een directe invloed hebben op iemands vermogen om rationeel te denken, geaard te blijven, in zijn geheel te functioneren en fysiek, mentaal en emotioneel in balans te blijven. Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden zijn iemands dieet en darmgezondheid, of de persoon voortdurend in een staat van uitdroging verkeert door een teveel aan zout of een tekort aan water, schildklier- en endocriene problemen, slapeloosheid en ijzertekort. Maar ook emotionele en fysieke trauma’s door misbruik, een ongeval of een stukgelopen relatie kunnen het moreel van een persoon zo erg aantasten dat depressie een echte, fysieke en mentale realiteit wordt.

Om volledig te herstellen van een depressie die meer energetische dan lichamelijke of chemische oorzaken heeft en de bijbehorende symptomen zoals angst, paniekaanvallen, slapeloosheid en obsessieve-compulsieve stoornis, moet de onderliggende oorzaak van de aandoening worden gevonden en geheeld. Dit kan op vele manieren bereikt worden, maar het loslaten van alle schuldgevoelens, verdriet, wrok, boosheid, gevoelens van verlating en trauma is essentieel voor de persoon om volledig te genezen. Om hulp vragen is de eerste stap. Roep mij en de meesters van het licht aan om je te helpen je verleden en zijn demonen los te laten en om weer in het licht van het leven te stappen.

IK BEN Aartsengel Michaël

Kanaal: Victoria Cochrane

Bron

Vertaling: Martien