Een Artikel Geschreven Door Tom Kenyon: Waardering en Dankbaarheid: een Basisbeginsel / Geplaatst 3 april2019

 Een Artikel Geschreven Door Tom Kenyon:
Waardering en Dankbaarheid: een Basisbeginsel

https://tomkenyon.com

Dit is een korte inleiding op het gebruik van samenhangende emoties, met name die van waardering en dankbaarheid, om jullie waarneming van jezelf en de wereld om jullie heen te beïnvloeden.

Ik schreef dit om een raadselachtige kwestie aan te pakken die ontstond in een Hathor-bericht getiteld The Multiverse Sound Meditation – De Multiversum Geluidsmeditatie. In die boodschap zeiden ze dat het van vitaal belang was om als eerste een staat van samenhangende emotie, zoals waardering of dankbaarheid, te betreden voordat jullie alternatieve realiteiten gaan onderzoeken. De reden hiervoor is om ervoor te zorgen dat wij de hogere rijken van bewustzijn binnengaan die voor ons open staan als wij in een staat van hoge samenhang verkeren.

Terwijl velen van jullie die dit lezen waarschijnlijk weten hoe ze naar eigen goeddunken waardering of dankbaarheid kunnen betreden, zullen sommigen van jullie dat misschien niet.

Deze inleiding is voor diegenen onder ons die om welke reden dan ook niet in staat zijn om deze samenhangende toestanden te betreden. Tegen het einde van deze verkenning naar samenhangende emoties, vertrouw ik erop dat jullie in staat zullen zijn om deze herstellende toestanden in te gaan wanneer jullie maar willen.

Ik zal zo een ietwat praten over samenhangende emoties, maar voordat we verder gaan, kan ik zeggen, van tevoren, waar dit artikel niet over gaat.

Het doel van dit streven is niet om honderd procent van de tijd in een staat van waardering of dankbaarheid te leven.

Er zullen, voor de meesten van ons, momenten zijn dat we worden in de war gemaakt door onsamenhangende emoties zoals verdriet, frustratie, jaloezie, angst, woede, enz. Het doel is eerder om te herkennen wanneer we in een onsamenhangende emotionele toestand zijn gestruikeld en weten om hoe onszelf naar believen los te maken of samenhang in te gaan vóór psycho-navigerende alternatieve realiteiten. Bovendien beschouw ik het als een vruchtbare en zelfs een vitale psycho-spirituele noodzaak om de wortels van onze onsamenhangende staten (d.w.z. onopgelost onbewust materiaal) aan te pakken in plaats van ze over te slaan omwille van het lijken “spiritueel” te zijn.

Verschillende studies, waaronder die uitgevoerd door het Heart Math Institute, tonen overtuigend aan dat wanneer wij in een samenhangende staat zijn, zoals waardering, onze waarnemingsvaardigheden en probleemoplossende vaardigheden zelfs verbeteren.

Aan de andere kant kunnen onsamenhangende emoties, zoals frustratie, een schadelijk effect hebben op onze waarnemingsfunctie (de kennis betreffend) en ons gevoel van welzijn.

Onsamenhangende emoties creëren fysiologische stress in jullie lichaam/ geest-complex, terwijl samenhangende emoties gevoelens van welzijn genereren en een algemene verbetering van hoe jullie lichaam/ geest complex reageert op situaties om je heen.

Dus, op jullie fysiologische en psychologische niveaus is het vermogen om samenhangende emoties te genereren, naar believen, een zeer goede vaardigheid om te hebben.

De Hathors, echter, verkondigen het idee dat het cultiveren van samenhangende emoties veel verder gaat dan jullie eigen lichaam/ geest-complex. Ze zeggen dat samenhangende emoties cruciaal zijn bij het verkennen van alternatieve realiteiten, zoals het Multiversum.

Het Multiversum is een zeer groot concept. Het omvat niet alleen ons eigen universum maar ook andere universums, waarvan de Hathors beweren dat ze ontelbaar zijn in aantal. Dit idee van meerdere universums is niet uniek voor de Hathors, maar wordt gedeeld door tal van yoga-tradities die hun oorsprong duizenden jaren terug vinden.

Volgens de Hathors is het Multiversum doordrongen van hoogontwikkelde en welwillende intelligenties die zegeningen van verhoogde waarneming en heling vrijelijk uitstralen naar allen die in samenhangende emotionele staten verblijven. De sleutel hier is dat wij in een emotioneel samenhangende staat moeten zijn om de weldoende uitvloeisels van deze wezens te ontvangen. Deze energetische wezens komen trouwens uit vele verschillende spirituele tradities, waarvan we er veel geen namen voor hebben hier op aarde.

Het verkennen van het Multiversum in een staat van hoge samenhang is een van de noodzakelijke dingen die jullie nodig hebben om de grootst mogelijke baat te behalen. Laten we dus zonder verdere omhaal de praktische stappen verkennen die nodig zijn om emotionele samenhang in te voeren en betreden.

Allereerst, laten we onze termen definiëren. Waardering is de erkenning van een kwaliteit, waarde of betekenis van een situatie, persoon of ding. Dankbaarheid, aan de andere kant, is de staat van dankbaar zijn of in een toestand van diepe dankbaarheid.

Hoewel deze twee samenhangende toestanden zeer zeker met elkaar verband houden, is er een verschil in intensiteit.

Ik heb hierover gesproken in een lezing die ik gaf over de verschillen tussen katten en honden tijdens een training voor geluidheling een paar jaar geleden. Jullie kunnen naar deze korte toespraak luisteren door op de onderstaande link te klikken. Dit zal, denk ik, helpen om de verschillen tussen deze twee staten van samenhangende emoties te verduidelijken.

Opmerking: wanneer jullie op de onderstaande links klikken, worden jullie naar de luisterpagina (Listening) geleid. Nadat jullie akkoord zijn gegaan met de Listening-voorwaarden, hebben jullie onmiddellijk toegang tot een grote verzameling van geluidsmeditatie, lezingen en interviews, die jullie gratis worden aangeboden voor uitsluitend persoonlijk gebruik.

Scrol naar beneden om de titel te vinden waarnaar jullie naar op zoek zijn.

https://tomkenyon.com/listening

Om te luisteren naar Cats and Dogs. (Katten en Honden)

En naar: Een hond met de naam Merlijn. (A Dog Named Merlin)

Terwijl we het hebben over het onderwerp emoties en dieren, vinden jullie het misschien ook nuttig en grappig om naar een lezing te luisteren die ik gaf over een hond, genaamd Merlin, die mijn co-therapeut meerdere jaren toevallig was.

Het Basisbeginsel

  1. Voor degenen onder jullie die al bekend zijn met waardering en dankbaarheid in jullie leven, alles wat jullie hoeven te doen is het gevoel herinneren. Wanneer jullie je een van deze emotionele toestanden herinneren, creëert jullie lichaam/ geest complex onmiddellijk het effect. Plotseling zijn jullie in de huidige staat van waardering of dankbaarheid gewoon door jullie het gevoel herinnerd te hebben.
  1. Voor degenen onder jullie die minder vertrouwd zijn met deze samenhangende emotionele toestanden, zou ik voorstellen een stap in het proces toe te voegen. Denk aan iets dat jullie waarderen. Het maakt niet uit hoe groot of klein de waardering is, zolang het maar iets of iemand is dat jullie waarderen. Dit kan zo simpel zijn als het waarderen van een koud drankje op een warme dag, een prachtig stuk muziek, een duizelingwekkende zonsondergang of de vriendelijkheid van een vriend of vreemdeling. De lijst met mogelijke dingen om waardering te tonen is echt eindeloos.
  2. Voor degenen onder jullie die minder vertrouwd zijn met deze samenhangende emotionele toestanden, zou ik voorstellen een stap in het proces toe te voegen. Denk aan iets dat jullie waarderen. Het maakt niet uit hoe groot of klein de waardering is, zolang het maar iets of iemand is dat jullie waarderen. Dit kan zo simpel zijn als het waarderen van een koud drankje op een warme dag, een prachtig stuk muziek, een duizelingwekkende zonsondergang of de vriendelijkheid van een vriend of vreemdeling. De lijst met mogelijke dingen om waardering te tonen is echt eindeloos.

Het idee is om iets te kiezen dat het gevoel van waardering in jullie opwekt en zodra jullie het gevoel hebben, laten jullie de herinnering aan wat het gevoel creëerde wegvallen, zodat jullie alleen nog het gevoel van waardering zelf overhouden.

Terwijl jullie met deze eenvoudige methode blijven werken, zullen jullie uiteindelijk in staat zijn om in een oogwenk de samenhangende staat van waardering of zelfs dankbaarheid binnen te gaan door simpelweg te kiezen om in die staat te zijn

4. Hoewel het voor sommige van jullie misschien ongeloofwaardig lijkt dit te lezen, zijn er mensen die eerlijk verarming ervaren rond het idee van waardering of dankbaarheid. Voor deze personen is hun persoonlijke geschiedenis zo getraumatiseerd of verminderd dat ze met authenticiteit niet één ding in hun leven kunnen identificeren waarvoor ze waardering of dankbaarheid voelen.

Als één van jullie dit als individu herkennen, is er nog steeds een manier om de genezende krachten van samenhangende emoties te betreden.

De kunst is om jullie persoonlijke geschiedenis (d.w.z. jullie verhalen) te overstijgen en te vertrouwen op de aangeboren plasticiteit van jullie hersenen om nieuwe neurale netwerken te creëren met behulp van de pure kracht van de verbeelding – of creatieve fantasie.

Met deze methode kunnen jullie authentieke, samenhangende emoties creëren, die – door hun aard – magnetische aantrekkers zullen creëren die uiteindelijk jullie feitelijke situaties in jullie uiterlijke realiteit zullen aantrekken, die jullie redenen zullen geven om waardering of dankbaarheid te voelen.

De eerste stap in dit proces om waardering te genereren, is jullie iets voor te stellen waar jullie waardering voor zouden hebben als jullie het in de realiteit zouden ervaren.

Stel jullie voor dat jullie daadwerkelijk ervaren wat jullie zouden waarderen. Creëer een fantasie waarin jullie zien, horen en voelen wat jullie willen waarderen. Breng al jullie zintuigen in het spel. Maak het zo echt als jullie kunnen. Jullie brein/ geest zal dan beginnen met het creëren van zowel de ervaringsgerichte als fysiologische reacties van waardering.

Nadat jullie het gevoel van waardering hebben ervaren, laat het object van jullie waardering wegvallen zodat jullie de emotie van waardering op zichzelf voelen.

Experimenteer meerdere malen met dit zelfgecreëerde gevoel van waardering. Als jullie de ervaring herhalen, zullen jullie hersenen/ geest nieuwe neurologische netwerken creëren die jullie in staat stellen om het gevoel van waardering naar wens te herinneren.

In sommige gevallen, wanneer iemand erin slaagt het gevoel van waardering te creëren door middel van fantasie, zal hij of zij gevoelens van verlies of verdriet ervaren als hij of zij erkent dat dit gevoel geen deel uitmaakt van zijn of haar geschiedenis.

Als dit gebeurt, moeten jullie jezelf laten voelen welke ‘negatieve’ emoties dan ook jullie te wachten staan. Het is belangrijk om deze gevoelens te erkennen. Onderdruk ze niet. Erken dat in de huidige realiteit van jullie leven dat jullie nog niet hebben -tot nu toe- ervaren, situaties die hebben gecreëerd gevoelens van waardering.

Gewoon ademen in deze gevoelens. Wees bij hen. Probeer ze niet te veranderen. Wanneer ze minder intens worden, keer dan terug naar het creatieve fantasiewerk dat jullie aan het doen waren om gevoelens van waardering te genereren.

Wanneer jullie met deze methode werken, zullen jullie uiteindelijk in staat zijn om het samenhangende gevoel van waardering naar believen te creëren. Dit stelt jullie in staat om met de Multiversum Geluidmeditatie te werken zoals wordt gesuggereerd en het zal, zoals ik eerder al zei, een magnetische aantrekker creëren die in jullie echte situatie, situaties begint aan te trekken waar jullie waardering voor zullen voelen.

Een Sonische Bondgenoot

Als jullie moeilijke emoties ervaren terwijl jullie werken met de methode die hierboven is beschreven, zouden jullie kunnen mediteren op Het Lied van Hazrat Inayat Khan, behulpzaam als het de subtiele energieën van het fysieke hart vibreert. Volg gewoon de luisterinstructies die zijn opgenomen in de onderstaande link.

https://tomkenyon.com/listening

Opmerking: wanneer jullie op de link klikken, worden jullie naar de overeenkomstpagina van het gedeelte Luisteren geleid. Nadat jullie akkoord zijn gegaan met de voorwaarden, hebben jullie direct toegang tot geluidmeditaties, fragmenten van lezingen, een complete workshop over geluidsgenezing en audio- en video-interviews. Al deze inhoud wordt gratis aangeboden voor jullie eigen persoonlijk gebruik.

Voor de betreffende titel scrol door de lijst.

Te leren hoe jullie samenhangende emoties zoals waardering of dankbaarheid kunnen creëren en behouden, zijn in wezen hersenvaardigheden. En zoals alle vaardigheden kunnen ze worden geleerd. De voordelen van het beheersen van samenhangende emoties zijn immens – zowel in termen van persoonlijk welzijn als de versnelling en rijping van onze spirituele ontwikkeling. De tijd nemen om deze samenhangende toestanden onder de knie te krijgen, zijn naar mijn mening de moeite waard.

© 2019 Tom Kenyon All Rights Reserved www.tomkenyon.com

You may not use my music with any video, graphics, meditation or copy placed over it. You may not post my music on You Tube or any such media. The message itself may be copied and shared, but not my music. I hold copyright on all my music, and it may not be used, distributed, or copied in any way in any medium.

Jullie mogen mijn muziek niet gebruiken bij video’s, afbeeldingen, meditatie of in gedeelte kopiëren of kopiëren (erover plaatsen) op wat voor manier dan ook. Jullie mogen het niet posten op You Tube e.d. Dit bericht op zich mag worden gekopieerd en gedeeld, maar niet mijn muziek.

Ik bezit de auteursrechten op al mijn muziek en het mag niet worden gebruikt, gedistribueerd of gekopieerd op welke manier op welk medium dan ook.

https://tomkenyon.com/store/

Vertaald door Anja.

Lieve lezers, dit is een serie geworden,

Nummer 1 is: Ruimtelijke Kennis, (Spacial Cognizance) november 2017

Nummer 2 is: De Multiversum Geluidmeditatie april 2018

Nummer 3 is: Waardering en Dankbaarheid: Basisbeginsel, na april 2018

Nummer 4 is: TRILLIUMS, 21 september 2018

Nummer 5 is: Een lied van dankbaarheid aan de Aarde, 20 maart 2019.