Bakens van Licht: Omgaan Met Basisangst

Omgaan Met Basisangst

juni 2022 / Door Steve Rother

Ik sluit me deze dag met zoveel trots bij je aan, want je beweegt in een ongelooflijk tempo. Ja, we kunnen de uitdagingen zien die het veroorzaakt wanneer de mensheid zich in dit extreem snelle tempo begint te ontwikkelen. Maar het is ook heel spannend om te zien wat er gebeurt. Dus welkom Thuis. We brengen jullie graag samen omdat jullie allemaal scheppende wezens zijn. Ieder van jullie heeft een geweldige kans om in tijd-ruimte te werken om alles naar voren te brengen. Wanneer scheppende wezens elkaars hand vasthouden, dierbaren, groeit het effect exponentieel. Niet één, twee en drie, maar één, tien, 100 en 1.000. Jullie zijn tovenaars, de scheppende wezens van de aarde. Doe mee en laten we beginnen.

Helende cirkel

Sluit zachtjes je ogen voor een moment en laat je gewoon zijn. Word je bewust van elke ademhaling die je neemt, of het nu een inademing of een uitademing is. Voel je ogen en je geest helderder worden met elke ademhaling die je neemt. Geweldig. Voordat we de helende cirkel openen, gaan we een tijdbubbel creëren. Dit betekent simpelweg dat de helende cirkel in de tijdbubbel komt en niet door de tijd zal worden beïnvloed. Met andere woorden, het zal niet oud worden. Dat betekent ook dat later, als andere mensen meedoen, ze meegaan in hun huidige tijd en hun energie zich zal verbinden met die van jou. Dus haal nu diep adem, in deze tijdbubbel. Laat nu je energie exploderen in het universum met alle kracht die je hebt. Mooi, goed gedaan. En met nog een keer diep ademhalen gaan we de helende cirkel openen. De genezingscirkel heeft geen oordeel, dierbaren, want ziekte is niet verkeerd. Neem wat je maar wilt voor jezelf in deze helende cirkel. Zelfs als het gewoon beter voelt, meer doelbewust of meer verbonden.

Haal nu diep adem en terwijl je het langzaam loslaat, voel je de hartenergie, en laat je die wegdrijven naar het midden van deze tijdbubbel. Sta jezelf toe die energie te ontvangen, voel hoe het je van binnen vult. Begin met rustig en diep adem te halen. Voel hoe je lichaam gezondheid inademt en ziekte uitademt. . . Neem nu alles in je op en voel die rimpelige lijnen op je gezicht, die om de een of andere reden in de loop van de tijd zijn samengedrukt, recht beginnen te trekken alsof je klitten uit je haar verwijdert. Voel de energie, opruimen en dan ontspannen. Uitstekend, laat het nu los en voel alle spanningen loskomen. Adem doelbewust langzaam in en houd het even vast. Voel hoe de energie van binnen beweegt en de spanningen opruimt die op je reis door het leven zijn verzameld. Haal nu diep adem en vergrendel bewust die gezondheidstoestand voor je lichaam, want met elke ademhaling overschrijf je ziekte met gezondheid.

Als je iemand anders wilt laten helen, vooral als je hun toestemming hebt gevraagd, breng diegene dan naar voren en plaats hem in deze helende cirkel. Het is nuttig om te begrijpen dat het helende werk dat je nu doet, er is om aan je behoeften te voldoen, want dat is de enige manier waarop het werkt. Als genezer heb je een constante aantrekkingskracht om te genezen, precies zoals het hoort. Je werk is nu meer dan ooit nodig en je wordt gezien omdat je hier bent. Om anderen het meeste uit de helende cirkel te laten halen, is hun bewustzijn of toestemming nodig. Maar zelfs gewoon voelen dat de energiestroom over en door hen heen stroomt, kan al helpen. Plaats ze nu in de helende cirkel en laat ze die energie ervaren. Maak je vervolgens met dankbaarheid los, zodat ze hun eigen keuzes kunnen maken over wat ze met die energie gaan doen.

Haal nu nog een keer diep adem. Met de krachtige energie die nu is verzameld, kunnen we een van de uitdagingen van de planeet binnenhalen. Er zijn vele, vele uitdagingen, met zo veel onnodig menselijk lijden. De aarde moet al die energie in evenwicht brengen; ze balanceert nu heel veel. Je kunt de energie sturen waar je maar wilt op de planeet. Er is nu veel behoefte aan, en veel ervan heeft te maken met een oorlog die gevoerd wordt. Een manier waarop je kunt helpen, is door wat energie naar Oekraïne te sturen, naar de bevolking van Oekraïne. De trots, moed en veerkracht die ze hebben getoond was niet voorzien. En hierdoor heeft de oorlog de kans om de laatste oorlog te zijn. Zou dat geen droom zijn die de moeite waard is? Trap alsjeblieft niet in de dualiteit van goed en slecht. De mensen aan beide kanten zijn belangrijke onderdelen van de familie van het licht, want deze oorlog is de uiting van de agressie van één man. Zou het niet interessant zijn als het deze keer niet zou lukken? Zou dat niet een idee zijn dat het waard is om te creëren? Wat als dit de laatste oorlog was? Neem dat visioen en plaats het in de helende cirkel binnen de tijdbubbel. Goed gedaan. Ja, we weten dat er aan alle kanten veel dingen zijn die je in deze richting probeert te bewegen. Jullie zijn allemaal mensen, dierbaren. Als je gewoon je handen uitsteekt om elkaar te helpen, zal alles heel snel veranderen. Zoals we al zeiden, je bent dichterbij dan je denkt.

Onuitgesproken, niet geuit verdriet

Er is nog een ander aspect van de mensheid dat we willen aanbieden aan de helende cirkel. Omdat er zoveel dingen in zo’n snel tempo tegelijkertijd plaatsvinden, is het moeilijk om te zien hoe alle aspecten impact hebben op de mensheid. De aarde heeft veel mensen verloren en er is een vacuüm op de plats waar ze vroeger waren. Het is zo snel gegaan dat er geen tijd was om te rouwen. We spraken over deze uittocht van mensen lang voordat het gebeurde. Dit vindt nog steeds plaats op planeet Aarde, maar weet dat het geen vergissing is, dierbaren. Velen worden naar Thuis geroepen om te helpen bij dit volgende evolutionaire proces. Maar als ze vertrekken is er een leegte, een gat of vacuüm dat vroeger gevuld was met liefde, aanraking en lichamelijkheid. Als resultaat vindt rouwen plaats onder de oppervlakte, verborgen voor het zicht of expressie, en die energie bouwt zich snel op. De waarheid is dat wanneer je iemand op straat ziet lopen, je aan zijn uiterlijk nooit kunt zien of hij of zij rouwt of niet. Maar wat je in hun uiterlijke uitdrukking kunt zien, is een algemene intolerantie voor alles of een snelle trigger voor woede.

Het is algemeen bekend dat als mensen boos kunnen worden, ze die boosheid ook onder controle kunnen gehouden. Dit is altijd gebruikt om mensen te motiveren. Het heeft echter een aanzienlijke impact op de enorme golf van verdriet op deze planeet. Zelfs de aarde zelf is in een staat van verdriet, maar slechts weinigen zijn zich ervan bewust, behalve dan van de effecten die het dagelijks op iedereen heeft. Dus sta ons toe dit aan te bieden aan de helende cirkel. Laten we de energie nemen van degenen die zijn overgestoken en deze omleiden naar deze tijdloze helende cirkel. We nodigen iedereen, die de afgelopen jaren iemand heeft verloren, uit in deze helende cirkel. De leegte van degenen die verloren zijn gegaan, creëert een vacuüm dat levens kan beheersen, maar alleen als het niet wordt herkend of begrepen. Als mensen zich er echter van bewust zijn, zullen ze het uiteindelijk zien voor wat het is en hun keuzes dienovereenkomstig maken. Laten we die leegte met liefde vullen. Ga er doorheen, voel het, zie het in anderen en tolerantie zal terugkeren. Dat is het grootste geschenk dat je in deze situatie kunt geven. Dus, haal diep adem, dierbaren. Haal al die mensen binnen die iemand hebben verloren en plaats ze in het midden van de kring. Laten we alle energie naar hen sturen die we kunnen, om hun harten te heropenen.

Jullie zijn de tovenaars van het speelbord. Hoewel we dat al zo vaak hebben gezegd, wordt je magie nu naar voren gehaald. Je creëert ruimtes van tijdruimte waarin genezing kan plaats vinden en evolueren; jullie zijn ongelooflijke scheppende wezens. Goed gedaan, dierbaren, goed gedaan. En haal daarbij diep adem terwijl we deze helende cirkel beginnen te sluiten. Natuurlijk sluit de cirkel nooit echt omdat het in een tijdbubbel zit. Het zal er zijn om uit te putten, toe te voegen en voor altijd je energie in te steken. Haal nu diep adem en voel dankbaarheid voor je eigen gezondheid. De dingen waar je dankbaar voor bent nemen toe in je leven en dat is de basis van je scheppingsvermogen, dus neem er bezit van, straal het uit en gebruik het.

Omgaan met basisangst

Op veel gebieden gebeuren fascinerende dingen en we willen een algemeen overzicht van wat er gebeurt met je delen. We vragen je om het gewoon te nemen voor wat het is, niet als iets dat gecorrigeerd moet worden. In plaats daarvan is het iets om te begrijpen, omdat iedereen overal op dit moment op een zeer interessante manier handelt. Heb je het verschil gemerkt? Er is een basisangst onder alles. Het is bijna alsof iemand het kleed onder iedereen vandaan heeft getrokken. De mensheid kijkt om zich heen en vraagt: “Waar is mijn evenwicht?”

Meestal, als je ‘s ochtends wakker wordt, kijk je in een spiegel om te zien wie je bent. Het heeft de neiging om je geest een hereniging met het fysieke lichaam te geven bij het ontwaken. Maar vanmorgen was die spiegel er niet. “Wat is er met de spiegel gebeurd, betekent dat dat ik er niet ben?” vraag je je af. Er is ook dit altijd aanwezige gevoel van naar iets uit te reiken. Het is heel gewoon voor mensen om terug te gaan naar hun eigen oude geloofssysteem wanneer er snelle veranderingen plaatsvinden. Ze gaan terug totdat ze iets vinden waar ze zich aan kunnen vastklampen, wat dan ook maar voor hen werkte. Wanneer angst de overhand krijgt, pikt de aarde dat ook op. Dan zal de planeet die energie overnemen en het daadwerkelijk omzetten in positieve energie voor zichzelf. Maar het is heel moeilijk om die positieve energie terug naar de oppervlakte te brengen, zodat het gunstig kan zijn voor de bewoners van de aarde. De aarde is ongelooflijk gestrest door alle veranderingen die mensen de opwarming van de aarde noemen, en is niet in staat om de extra negatieve energie in evenwicht te brengen. Dus wat er uiteindelijk gebeurt, is dat de negatieve energie niet op een normale manier kan worden verspreid en zich ophoopt in de algemene bevolking. Omdat het dan iedereen overal overkomt, wordt het genormaliseerd.

De stap terug

Door wat er met de basisenergie is gebeurd, is alles veranderd. Het is niet slechts één ding, niet alleen politiek, religie of geloofssystemen. In plaats daarvan is het alles. Maar als je de wereld bekijkt, zie je iets heel interessants gebeuren. Mensen gaan niet alleen terug naar geloofssystemen, ze schuiven naar extreme geloofssystemen. Hoeveel extreme religies en politiek heb je op de planeet zien opduiken? Religie en politiek vermengen zich ook in een poging om macht te verwerven. Hoewel dit op korte termijn werkt omdat mensen gemanipuleerd kunnen worden, zal het op de lange termijn de effectiviteit van beide verminderen. Uiteindelijk komen alle dingen aan het licht en overheerst de vrije keuze. Het is gewoon een kwestie van hoe lang het duurt, aangezien het publiek meer reageert op het ondersteunen van hun geloofssystemen dan op wat in hun belang is. De dingen zullen binnenkort nog sneller gaan en de komende dagen zullen velen naar stabiliteit zoeken. Dit is een goed moment om de grond onder je voeten van dichtbij te bekijken, om te zien of je op vaste grond staat. Wees alsjeblieft voorzichtig met deze geloofssystemen, je gaat meer ontdekken en doorzien.

Zaden van licht planten

De hele mensheid heeft deze aantrekkingskracht, instabiliteit en lage angst gevoeld. Je weet niet waar de volgende stap zal zijn of wat je ermee gaat doen. En als gevolg daarvan is het instinct van iedereen om onmiddellijk terug te gaan naar hun oude uiterlijk en wie ze vroeger waren. Velen probeerden zelfs hun oude geloofssystemen opnieuw uit, omdat dat altijd de dingen waren waarop ze voorheen konden steunen. Maar de tijden zijn drastisch veranderd en geloofssystemen werken niet meer op dezelfde manier. Het zal enige tijd duren voordat mensen dat ontdekken en op een positieve manier reageren. In de tussentijd zullen er dingen gebeuren waarbij we teruggaan naar oude of zelfs extreme geloofssystemen. Er zijn er al genoeg, en elke dag komen er nieuwe bij. Verbeelding gedijt op internet. Toch is het niet zo dat internet verkeerd is. Het is eenvoudig, je hebt een groot aantal keuzes, dus kies wat het beste bij je past. Dat is echt waar dit op neerkomt, jouw keuzes en waar je staat in het leven. Kun je dingen kiezen waar je je goed bij voelt? Kun je ervoor kiezen om positieve gedachten te hebben als je ‘s ochtends wakker wordt?

De meeste mensen hebben geen bewuste controle over hun denkproces. Elke ochtend als je uit de slaapstand komt, en wakker wordt in jouw bewuste staat en jouw lichaamspak weer aantrekt, is vaak het eerste wat je doet de problemen van gisteren ter sprake brengen. Dat zijn de stukjes die je probeert te verzoenen met je oude geloofssystemen. Soms passen ze, maar meestal niet. Je doet het echter hoe dan ook omdat die geloofssystemen en die oude stabiliteit comfortzones zijn. Dus je brengt het keer op keer terug en probeert het op verschillende manieren te laten werken. Voor velen is het proces nogal verwarrend en enigszins frustrerend, maar het mooie ervan is dat je kunt veranderen.

Je kunt resetten. Je kunt je eigen kenmerkende ritme resetten, waar we binnenkort mee aan de slag gaan, maar je kunt zelfs je eigen lichaam resetten. Je kunt op elk moment nieuwe overtuigingen kiezen of besluiten om delen van oude overtuigingen los te laten. Ja, ze zullen aarzelend aanvoelen totdat je je erbij op je gemak voelt. En als er een grote golf van energie binnenkomt, stap je waarschijnlijk terug in een geloofssysteem of twee (of drie of vier). Maar dat is allemaal volkomen normaal, dierbaren, dus oordeel niet over jezelf. Dat is niet wat we vragen, we vragen je alleen maar om je hiervan bewust te worden. Als je de planeet rondkijkt, zul je zien dat op veel plaatsen die oude geloofssystemen weer boven zijn komen drijven en zelfs stabiliteit beginnen te krijgen.

Tussen wal en schip

Misschien is de beste manier om dit te beschrijven, dat de mensheid door een trechter gaat en al deze energieën worden samen gebracht om ze naar een hogere trillingsstaat te brengen. Hoewel het een evolutionair proces is, zorgt het voor allerlei uitdagingen om alles door die trechter heen te brengen. En daar zie je alle verschillen naar boven komen. En daarmee zul je mensen terug zien stappen in hun geloofssystemen in iets ogenschijnlijk comfortabelers. Nu moet je je realiseren dat veel mensen er echt van genieten om boos te zijn, omdat het hen een gevoel van macht geeft. Het is gewoon een menselijk trekje. Soms vinden mensen het erg leuk om in hun frustratie te kruipen en deze op elke mogelijke manier te uiten. In het begin voelt het heerlijk om die negativiteit te uiten, maar als je het opzettelijk over de planeet verspreidt, wordt het probleem alleen maar groter. Daarom gaan we enkele inzichten met je delen. We geven je ook een uitdaging om de komende weken verder te gaan om te zien hoe het voor jou werkt.

De uitdaging die de meeste mensen hebben wanneer ze deze golven van verandering ervaren, is dat ze een stap terug doen in hun overtuigingen. Als dat gebeurt, is er over het algemeen een beperking die naar voren komt, een groot blok en ongemakkelijkheid. Als je dat voelt, weet dan dat er iets direct voor je ligt, specifiek voor jou. Wat als we je zouden vertellen dat elke keer dat je angst voelt, eigenlijk een kans is om vooruit te komen? Je beweegt in een ongelooflijk tempo, bijna alsof iets je door een trechter leidt. Hier aan de bovenkant van de trechter beweegt het in één tempo. Maar als het lager in de trechter komt, beweeg je veel sneller en dat gebeurt overal. Op dit moment heb je de keuze. Je zult merken dat de mensen die de meeste moeite hebben om in de nieuwe energie te stappen, degenen zijn die moeite hebben om hun oude overtuigingen los te laten, of in ieder geval delen ervan. In plaats van snelle beslissingen te nemen en al je negativiteiten, ‘s ochtends als je wakker wordt, te uiten, zoek in plaats daarvan elke dag iets positiefs om je op te concentreren. Ja, je zult nog steeds te maken krijgen met die negatieve aspecten en die problemen die je de dag ervoor niet hebt opgelost. Maar door je dag met positieve energie te beginnen, zul je merken dat het zoveel gemakkelijker is om vooruit te komen.

Dierbaren, jullie bevinden je in ongelooflijke tijden. We weten dat velen van jullie zich niet op hun plaats voelen. Misschien vraag je je zelfs af: “Hoor ik hier echt thuis? Heb ik echt iets bij te dragen?” Je hebt echt geen idee welk verschil je hebt gemaakt met energie die je al vasthield, gewoon door hier op de planeet te zijn. We kunnen jullie vertellen, dierbaren, dat er veel kansen waren voor planeet Aarde. Zoals we al zeiden, is planeet Aarde ontworpen om nog ongeveer duizend jaar mee te gaan. Nu is dat naar voren getrokken vanwege het gewicht van de mens op de planeet. Maar de realiteit is dat er veel verschillende alternatieve manieren zijn die je kunt gaan. Je bent op de planeet van vrije keuze, niets is in steen gebeiteld. Je hebt zelfs mogelijkheden om verder te gaan.

Hoewel je begeleiding en alle processen hebt, heb je niet het begrip of de visie van waar je naar toe gaat. We kunnen je dit vertellen: je kunt lopen met je ogen dicht. Als je gewoon je hand uitsteekt en de handen van andere mensen vastpakt, wordt het lopen veel gemakkelijker. Het is niet zo moeilijk als het klinkt en de realiteit is dat je elkaar kunt helpen. Als je iemand grote uitdagingen ziet hebben of teruggrijpt naar aspecten van hun oude geloofssystemen, weet dan dat dat komt omdat ze bang zijn. Werk dus met de angst.

Het zal even duren. Planeet Aarde maakt een enorme verandering door, maar dat betekent niet dat je er op een negatieve manier in moet worden meegesleurd. Het betekent niet dat je die processen moet doorlopen, het betekent dat je een keuze hebt. Kies goed en kies vaak. Je bent op de perfecte plek om een enorm verschil te maken op deze planeet, daarom heb je in de eerste plaats voor planeet Aarde gekozen. Welkom thuis, allemaal. Welkom thuis, ik ben Waarnemer. Ik krijg het grote geheel te zien, het is zoveel makkelijker en zoveel mooier. Ik concentreer me niet eens op de details. We kijken nu naar liefde, dus neem deze tijd en maak het speciaal.

We dagen jullie de komende weken uit om het goede in mensen te vinden. Zelfs als je met een vermeende vijand praat, vind die plek, vind die ene plek waar je die overeenkomsten kunt vinden en ga verder. Op dit moment zal dat een verschil maken, meer dan je ooit zou kunnen weten. Het is met de grootste eer dat we jullie vragen om elkaar met respect te behandelen en elkaar bij elke gelegenheid te koesteren. Houd de deuren voor elkaar open en je zult de planeet heel snel zien veranderen. Speel goed samen terwijl je dit nieuwe spel maakt. Weet dat je nooit alleen bent en dat we heel veel van je houden.

Ik ben Waarnemer… en ik observeer graag.

Espavo

Speciaal verzoek: Copyright 2021 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.

Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

Steve Rother