Mensen die niet wachten op de Omwenteling / 19 juli 2019 / Door Steve Beckow..

Mensen die niet wachten op de Omwenteling

19 juli 2019 / Door Steve Beckow

Twee verhalen over goede omwonenden die hun financiële middelen gebruiken om anderen te helpen…….

Zakenman Uit Connecticut Schenkt Electrische Rolstoelen Aan 580 Mensen – Waarvan Sommige Al Jaren Niet Meer Buiten Zijn Geweest.

Michael Goonan, Good News Network, July 17, 2019

Mobiliteit is echt een van de wonderen van het leven dat zo velen van ons het als vanzelfsprekend beschouwen. Dit is een verhaal over hoe een verbijsterde 580 mensen hun vrijheid terugkrijgen dankzij de passie en vastberadenheid van een zakenman uit Connecticut.

Het begon allemaal in 2009 in de pandjeszaak van Philip Pavone, toen hij in 2009 de kans kreeg om het verschil te maken. Er waren enkele gemotoriseerde rolstoelen in de winkel die nog steeds niet verkocht waren en in een poging om ruimte vrij te maken voor nieuwe inventaris, plaatste hij een advertentie in zijn lokale krant, waarin hij ze gratis aanbood.

Binnen twee weken ontving hij meer dan zestig brieven naar aanleiding van de advertentie.

Op dat moment begon de heer Pavone zich de omvang van het probleem te realiseren. Velen van hen die schreven verklaarden dat hun verzekering de kosten van een gemotoriseerde rolstoel niet zou dekken – 4.000 tot 40.000 dollar – en ze konden zich de kosten niet veroorloven.

“Op dat moment realiseerde ik me hoeveel mensen er lijdend waren. Het was ongelooflijk,” zei de heer Pavone. “Sommige mensen die mij schreven hadden hun huis al maanden, zelfs jaren niet meer verlaten. Velen waren oud en hadden niemand om hen te helpen”.

Als Vietnam-veteraan en overlevende van kanker die zich diep inleefde in de brieven die hij ontving, besloot Pavone actie te ondernemen. Eerst koopt hij vier gebruikte rolstoelen, repareert ze en geeft ze weg. Het was tijdens dit proces dat hij zich realiseerde hoeveel van hen in ongebruikte of defecte staat in kelders en garages stonden en hij begon mensen te vragen ze te doneren, zodat hij ze kon repareren en weggeven. AZ Pawn’s Geschenk van Mobiliteit was geboren.

Zijn proces van het koppelen van begunstigden met hun stoelen en scooters eindigt elk jaar met een groot evenement tijdens de vakantieperiode, wanneer 100 stoelen en scooters worden weggegeven in een enkele dag. De begunstigden zijn onder andere een oudere overlevende van de Holocaust, een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, een vrouw van in de twintig met een zeldzame degeneratieve ziekte, en een aantal patiënten in lokale verpleeghuizen en revalidatiecentra.

“Als we deze stoelen eenmaal aan mensen geven en zien hoe dankbaar ze zijn -de tranen en het knuffelen en kussen- dan weet ik dat we een verschil maken,” zegt Pavone. “Deze stoelen bieden een manier voor mensen om een zelfstandig leven te leiden.

Hij accepteert donaties vanaf 1 maart tot en met 31 oktober; stoelen en scooters kunnen worden afgezet bij zijn AZ Pand winkel in Norwich, Connecticut – of vrijwilligers kunnen ook ongewenste stoelen ophalen binnen een straal van 40 mijl van de winkel.

Dit vakantieseizoen wil de heer Pavone nog minstens 100 stoelen en scooters geven aan mensen in nood – zonder er een dubbeltje voor te vragen. Onlangs werd hij geëerd als GoFundMe Held voor zijn inspanningen tot nu toe, wat zijn doel om 50.000 dollar op te halen voor het verzamelen en repareren van nog meer ongewenste stoelen zal helpen bevorderen.

Als u een bijdrage wilt leveren, kunt u zijn GoFundMe campagne hier bezoeken.

Aanvragen voor de vakantie- weggeefdagen worden vanaf 1 september 2019 geaccepteerd voor iedereen die ze kan ophalen in de omgeving van Norwich: Stuur een brief naar AZ Pawn Gift of Mobility, 442 East Main Street, Norwich, CT 06360.

Als u een stoel wilt doneren, kunt u een e-mail sturen naar FastCash@azpawn.net

Vertaling:Martien