De Collectieve Wil begrijpen – deel 2/2

De Collectieve Wil begrijpen – deel 2/2

Door: Steve Beckow – November 2023

(Vervolg op deel 1)

Aartsengel Michaël: Het begrijpen van de Goddelijke Gift van Wil,” 22 september 2016, op http://goldenageofgaia.com/2016/09/30/transcript-archangel-michael-understand-divine-gift-will-ahwaa-september-22-2016/

Steve: Zouden we – praktisch gesproken, omdat we praktisch ingesteld zijn – ons kunnen richten op het genereren en onderhouden en transformeren van collectieve wil? Bestaat er zoiets als collectieve wil?

AAM: Dat is er zeker! En jij zegt: “Nou, hoe, Heer, zou dat werken? Hoe werkt dat?” Want op veel manieren begint het op dit moment weer herhaaldelijk te werken op de lieve Gaia.

Zie collectieve wil in sommige opzichten als een zeer krachtige bekrachtiging. Dat betekent niet dat je niet de baas bent over je wil. Want dit aspect van de leiding hebben, van geen beslissingen voor je laten nemen, van in staat zijn om vrij verder te gaan – en dit is een thema waar we veel over gesproken hebben – betekent niet dat de collectieve wil de individuele wil overheerst.

Jullie hebben die wrijving keer op keer gezien. Nu, laten we heel duidelijk zijn; wanneer je in afstemming bent met je Goddelijke Wil – dat is werkend en reflectief en letterlijk in afstemming met de Goddelijke Wil – betekent dat niet, zoals zoveel mensen in vroegere paradigma’s het hebben geïnterpreteerd, dat ‘ik gelijk heb en jij ongelijk’. Dat is van het oude paradigma en daar is geen ruimte voor.

Maar bekijk het eens op deze manier … de collectieve wil wordt in feite aangewakkerd, geactiveerd, in gang gezet door die individuen die bereid en in staat en klaar zijn, en daadwerkelijk in actie komen om de weg te wijzen. Nu betekent dat niet – denk aan het aanvoeren van een school vissen – dat je altijd aan het hoofd van die school vissen staat. Want er zijn vele rollen, waaronder diegenen die in het midden van de school zitten en zich niet losmaken maar dit wonderlijke patroon van samenwerking en harmonie voortzetten, en diegenen die aan het eind van de school zitten en niet zitten te mokken en denken: “Oh, ik zit hier aan het eind van de rij.” Het is dus die schoonheid, maar ze wordt aangewakkerd door een individuele wil.

Hoe werkt dat? En hoe verander je de, laten we zeggen, oude wil, die niet de Goddelijke Wil is, in deze afstemming op de Goddelijke Wil? Dit is een van jullie primaire activiteiten, acties, in termen van het zijn van de Moeders uitvoerders van Nova Aarde en het voortbrengen, het bouwen, het creëren, het verankeren, het vestigen – niet alleen van Nova Wezen – maar van Nova Aarde, Nova Collectief, Nova Mensheid. Wanneer er genoeg van jullie zijn, en ik zou willen suggereren dat jullie er in principe zijn, om te zeggen: “We gaan met een wilsdaad die door liefde wordt gegenereerd. We gaan in deze richting.”

De rest van de mensheid kent misschien niet alle fijnafstemming, alle details, maar het is voldoende dat ze zeggen: “Ja, dit voelt goed, op elk niveau, iedereen. Dit voelt goed genoeg voor mij om in harmonie met deze groep te bewegen.” Dat is het bouwen van eenheid en gemeenschap. En in feite gebeurt dit niet alleen door liefde, maar als een daad, een wilsactie.

Dus jullie zeggen: “Hoe doen we dit?” En wat ik jullie voorstel is allereerst het stukje acceptatie. Het is de acceptatie dat je op één lijn zit – en dat je natuurlijk je werk hebt gedaan – dat je op één lijn zit met de Goddelijke Wil. En dat je bereid bent om naar voren te stappen en ofwel vooraan, in het midden, achteraan of ergens daartussenin een bepaalde richting in te slaan die in afstemming is met wil en liefde en alle Goddelijke Kwaliteiten, omdat ze toch allemaal één ding zijn.

Nu, wat ik jullie ook voorstel, mijn geliefde vrienden, is dat jullie dit bewust of onbewust hebben gedaan, zonder het als zodanig gelabeld te hebben. En jullie doen het eigenlijk al een tijdje. En dan bedoel ik niet simpelweg sinds 2012, wat een mijlpaalbeslissing en een mijlpaalheroriëntatie was, maar als collectief – niet iedereen, maar genoeg van jullie – doen jullie dit al voor geruime tijd.

Is er sprake geweest van verkenning en groei van vertrouwen, niet noodzakelijkerwijs in ons, maar in jullie geliefde, lieve zelf, en van daaruit in en met elkaar? Ja. Nu weet ik dat dit stof tot discussie zal zijn, liefste.

Steve: Nou, de voor de hand liggende volgende plaats om hiermee verder te gaan, en de voor de hand liggende reden dat ik je hierover vraag, is dat lichtwerkers binnenkort niet alleen hun eigen wil zullen uitoefenen, maar ook zullen reageren op oproepen om de collectieve wil te genereren rond dingen als het beëindigen van honger in Afrika of seksuele slavernij in de wereld, enzovoort.

Dus, alles wat je ons kunt vertellen over hoe de wil werkt, of wat de valkuilen zijn, of hoe we onszelf kunnen rehabiliteren die ons vertrouwen zo ernstig hebben geschaad door al onze regeringen en militairen en politiekorpsen – alle begeleiding over deze nieuwe fase die lichtwerkers ingaan, waarin de wil zo’n belangrijk aspect is, zou worden gewaardeerd.

AAM: Dat zou ik graag doen. Welnu, is er – en ik zou je willen suggereren voor duizenden jaren, duizenden en duizenden en duizenden jaren – een schending geweest van het vertrouwen van autoriteit die heeft plaatsgevonden? Nou, je weet heel goed dat het heeft bestaan. Doe geen moeite om achterom te kijken.

Nu suggereer ik niet aan jullie, aan niemand van jullie, om naïef te zijn of om de geschiedenis en de valkuilen van de geschiedenis te negeren. Maar, als je je tijd besteedt aan achterom kijken, ik heb het in termen van je begrip van tijd in plaats van simpelweg de tijd van de Moeder, dan is dat wat je doet. Je besteedt je tijd aan het kijken naar fouten uit het verleden, misstappen en je probeert jezelf altijd te beschermen.

Nu is er natuurlijk een niveau van voorzichtigheid, van gevoeligheid dat altijd op zijn plaats moet zijn. Maar als je verder gaat, zowel individueel als collectief, want het is niet of/of, daarom heb ik het voorbeeld gebruikt van het meeslepen van een school vissen. Het is niet een enkele vis die de stroming volgt. Het is een grote, grote groep van jullie die samen beweegt… en er is kracht en veiligheid en wijsheid en talent en een hele verscheidenheid aan capaciteiten binnen die school. Dus als je vooruit gaat, besteed je inspanningen en je tijd dan niet aan het denken over wreedheden uit het verleden.

Het grootste element waar jullie persoonlijk en collectief bewust van moeten zijn en waakzaam voor moeten zijn, is die toename van superioriteit, van aanspraak en van ego. Nooit willen we, of zou het van liefde zijn, je verrukkelijke, lieve, krachtige -soms verontrustende- kwaliteiten van je persoonlijkheid uitroeien. Maar je kunt niet doorgaan op een egoïstische manier die de oude valkuilen weerspiegelt van ‘ik heb het antwoord. Ik ben de leider. Ik heb gelijk, jij hebt ongelijk’. Niets zal je voorwaartse drang sneller vernietigen dan dat. Dus zijn de herinneringen, die belangrijk zijn, aan de geschiedenis van de valkuilen aanwezig zodat die terugkeer naar de oude Derde niet plaatsvindt.

Maar terwijl jullie verder gaan, smeden jullie letterlijk nieuwe wegen.

Kanaal: Steve Beckow

Vertaling: wakkeremensen.org