Berichten die aandacht verdienen. Het corrigeren van de representatie van moslims. 9 januari 2019 / Door Steve Beckow

Berichten die aandacht verdienen.
Het corrigeren van de representatie van moslims.

9 januari 2019 / Door Steve Beckow

Een belangrijke vleugel van westerse samenlevingen wil moslims presenteren als haatdragend en oorlogszuchtig. Er wordt zeer weinig publiciteit gegeven aan hun acties voor liefde en vrede.

Het Good News Network bevat een aantal verhalen door de jaren heen dat moslimgemeenschappen in verschillende landen het voortouw hebben genomen in acties van de afgelopen jaren.

Moslims Halen een Volledige Pagina uit Krant weg Om Antisemitisme Tegen ‘Onze Joodse Zustes en Broeders Af Te Wijzen’

Good News Network, May 26, 2018

In gigantische, gewaagde zwarte tekst aan de bovenkant las de advertentie: “Wij moslims hebben één woord voor Joden. Shalom.”

“Als Britse moslims, zijn wij van mening dat de tijd is gekomen om zich uit te spreken. Veel te lang is het antisemitisme ongehinderd door gegaan”, vervolgde de advertentie. “Het uitroeien ervan is een uitdaging voor ons allemaal”.

“We begrijpen dat velen in ons land zich inleven in de Palestijnen en hun recht op een soevereine staat. We moeten echter altijd waakzaam zijn tegenover degenen die cynisch internationale kwesties gebruiken om joden te schande te maken of antisemitische taferelen te promoten. Er is geen reden die de promotie van haat kan rechtvaardigen.”

“Net zoals wij diegenen uitdagen die antimoslim-tropen(?) recyclen, staan wij resoluut tegen racisme gericht tegen onze Joodse zusters en broeders.”

De advertentie, die donderdag in de Telegraph werd gepubliceerd, werd ondertekend door dergelijke grote belangen behartigingsgroepen als anti-extremismegroep Faith Matters; Moslims tegen antisemitisme; en de vereniging van Britse moslims.

Volgens het Joods Telegrafisch Agentschap was de verklaring een welkome opvolger van de Britse afgevaardigden van Britse joden die vorige week islamofobie aan de kaak stelden.

Het College van Afgevaardigden van Britse Joden spraken hun waardering uit voor de advertentie op Twitter en zeiden: “Ongelooflijke solidariteit – een paginagrootte geplaatst door moslimzusters en -broeders in de Telegraph van vandaag. Dank je. Samen zullen we de dubbele kwaden van antisemitisme en anti-islamitische haat verslaan.”

********************************************************

Duizenden moslims vormen ‘menselijk schild’ om christenen te beschermen tegen terrorisme
Good News Network, 11 januari 2011

Op nieuwjaarsdag doodde een verwoestende terroristische bomaanslag op een Koptische christelijke kerk in Egypte 21 mensen en verwondde 79 anderen. Er werd aangenomen dat de boosdoeners moslimextremisten waren, met de bedoeling hen te focussen op diegenen die zij als ketters zagen.
De week erna, toen de Egyptische Kopten de mis bijwoonden in kerken in het hele land om hun Kerstmis te vieren, voegden “duizenden” moslims, waaronder “de twee zoons van president Hosni Mubarak”, zich bij hen en fungeerden ze als “menselijke schilden” om hen te beschermen tegen mogelijke terroristische aanval.

De moslims organiseerden dit onder de slogan “We leven samen, of we sterven samen.”

********************************************************

Moslims uit Noorwegen vormen een menselijk schild rond de Joodse synagoge
Goed nieuwsnetwerk, 21 februari 2015

Europese joden worden geconfronteerd met een toenemend antisemitisme in sommige landen, maar multiculturalisme is nog lang niet ten einde. Tegenwoordig vormen meer dan 1.000 moslims een menselijk schild rond de synagoge van Oslo en bieden bescherming en solidariteit met de Joden na een gewelddadige aanval in Kopenhagen afgelopen weekend.

Chanting “Nee tegen antisemitisme, nee tegen islamofobie,” Noorse moslims en anderen vormden wat ze noemden een ring van vrede tijdens het evenement georganiseerd op Facebook.

De mensheid is Eén, en we zijn hier om dat te demonstreren”, vertelde Zeeshan Abdullah, een van de organisatoren, de menigte van

Een Engelse vertaling van de Facebook-pagina luidt: “Islam gaat over het beschermen van onze broeders en zusters, ongeacht tot welke religie ze behoren. Islam gaat over het boven haat uitstijgen en nooit zinken naar hetzelfde niveau als de haters … Moslims willen laten zien dat we alle soorten haat tegen joden betreuren, en dat we er zijn om hen te ondersteunen.”

(LEES het verhaal in de Jerusalem Post)

***************************************************************

Jonge moslims staan vroeg op om de straten op te ruimen na nieuwjaarsvieringen
Good News Network, 1 januari 2019

Terwijl duizenden mensen nog steeds in hun bed liggen als gevolg van het vieren van hun oudejaarsfeest, werden deze jonge moslims vroeg wakker om wat er was achtergelaten na het feesten van gisteravond op te ruimen.
Meer dan 1.000 jonge leden van de Ahmadiyya Muslim Youth Association (AMYA) gingen de straat op in 50 verschillende Britse plaatsen en steden voor een nieuwjaarsnacht opruiming.

De jonge mannen en vrouwen begonnen het evenement zelfs door een speciaal gebed te houden voor het nieuwe jaar voordat ze hun goed zichtbare vesten aantrokken en de straat met vuilniszakken in de hand aanpakten.

“Van Luton naar Londen, Glasgow naar Guilford, Cardiff naar Croydon, overal in het land namen 1.000 leden van AMYA deel aan de nieuwjaarsnacht opruiming,” zei de Britse Ahmadiyya Imam Qamar Zafar.

“Islam dringt er bij elke moslim op aan deel te nemen aan liefdadigheidsinstellingen, gemeenschapswerk en reinheid te bevorderen,” voegde hij eraan toe. “AMYA heeft en blijft jongeren inspireren met een gevoel van burgerzin en een verlangen om harmonie te bevorderen binnen onze lokale gemeenschappen.”

“We doen de nieuwjaarsbeurt nu al vele jaren en elk jaar zien we dat steeds meer leden komen helpen”, voegt AMYA Yorkshire jeugdcoördinator Nadeem Ahmed toe. “In de islam is ‘reinheid een deel van geloof’, dus er is geen betere manier om ons geloof te dienen en ons land, er is geen betere manier om het Nieuwe Jaar te beginnen.’

****************************************************

“Voor moslims van Amerika bied ik mijn excuses aan (opnieuw uitgegeven),” OpEdNews, 17 oktober 2007, op http://tinyurl.com/mvlybr

“What War on Terror?” OpEdNews, 28 oktober 2008, op http://tinyurl.com/2ujmx9s.

“Deze 9/11, het is tijd om zich te verontschuldigen tegenover moslims,” ​​11 september 2012, op http://goldenageofgaia.com/2012/09/11/this-911-its-time-to-apologize-to-muslims- 2 /

“This 9/11, Vindicate the American Muslim Community,” 3 september 2011, op http://goldenageofgaia.com/2011/09/03/this-911-vindicate-the-american-muslim-community/

Vertaling: Martien