Spirituele basisvragen – Illusie en Werkelijkheid – deel 3

Spirituele basisvragen – Illusie en Werkelijkheid – deel 3

Channeling – hoe kunnen we gedachten creatief gebruiken?

De kracht van gedachten op de juiste manier gebruiken

Spirituele wereld – Kracht van gedachten: Vaak gebruiken we de kracht van gedachten niet doelbewust. Wij blijven steeds maar weer in dezelfde gedachtepatronen hangen en zijn er zo aan gewend geraakt dat het voor ons natuurlijk lijkt. Dit doelloos denken kost ons kostbare energie en maakt het bijna onmogelijk om onze gedachten positief en creatief te sturen. En zo verspillen we waardevolle mogelijkheden om onze realiteit actief vorm te geven.

Vraag aan SOLIA: “Leven volgens vooropgezette voorstellingen leidt onvermijdelijk tot teleurstelling. Hoe kun je de kracht van gedachten op de juiste manier en creatief gebruiken?”

Je vraagt ons vandaag hoe jullie je gedachten op een zinvolle manier kunnen gebruiken. De vraag is zeer waardevol en wij beantwoorden hem graag.

Je gedachten zijn constructies van je onbewuste voorstellingen en verwachtingen. Zij worden geboren uit de noodzaak het leven te vormen en naar jullie voorstellingen te ontwerpen. Deze poging is prijzenswaardig, maar je bent niet tevreden over de manier waarop je het probeert te bereiken. Je denkbeelden zijn een mengeling van vele dingen. Je angsten en de verlangens erachter zijn de drijvende krachten achter je gedachtespelletjes. De kern van je mentale acrobatiek wordt dus aangestuurd door je onbewuste delen.

Jullie zijn er dus aan gewend geraakt om op deze manier over jezelf en je leven na te denken. Je bent er zo aan gewend en vindt het moeilijk om het los te laten. Het is een kwestie van discipline om deze capriolen niet de hele tijd de ruimte te geven. Je staat jezelf vaak vrijwillig toe om in je gedachten te blijven in plaats van andere gebieden van je wezen te ondersteunen. De eerste stap is dus om de gedachtenfilm steeds weer te stoppen en jezelf ervan af te leiden. Ga naar je hart of verplaats je aandacht naar je lichaam. Zoek gebieden die je wilt ontdekken en blijf daar met je aandacht bij.

Geniet van deze momenten van rust en vrede.

Doe dit zo vaak als mogelijk!

Want de gedachten zullen snel weer terugkomen. Deze gewoonte veranderen vergt veel oefening en doorzettingsvermogen. Maar ook de kleine stapjes zullen beloond worden en zijn de moeite waard.

Laat je dus niet ontmoedigen door het feit dat je de gedachten niet in één keer kunt uitschakelen. Heb er vrede mee.

“De gedachten leren controleren”

De gedachten leren controleren: dat is de eerste stap.

Controle verkrijgen en niet gecontroleerd worden door.

Neem er de tijd voor en prijs jezelf als het je lukt om aan de film te ontsnappen. Hoe vaker je slaagt, hoe makkelijker je uit de bioscoop komt.

Het creëren van je eigen bioscoop is de tweede stap. De bioscoop waar je normaal in zit is niet je eigen keuze. Je werd in zekere zin gedwongen naar deze film te kijken. Telkens weer.

Je kent de film door en door, maar toch word je telkens weer in deze voorstelling gezogen. Je ziet altijd hetzelfde en geniet van het spektakel. Het is vertrouwd en dierbaar voor je geworden, maar diep in je hart zou je ook graag andere films willen zien.

De videotheek biedt een verscheidenheid aan andere films, maar je maakt zelden gebruik van dit aanbod.

Gedachten kunnen beïnvloed worden. Gedachten kunnen gecontroleerd worden. Het is niet makkelijk, maar het is mogelijk om ideeën actief te beïnvloeden. Je denkbeelden worden meestal geboren uit passiviteit.

Jullie hebben ze gewoon.

Ze zijn in jullie systeem geïmplanteerd en jullie handelen er onbewust naar, wat schijnbaar oorzakelijk voor jullie is.

“Creëren. Scheppen. Schepper worden”

Een actieve en vrij gekozen voorstelling is iets anders. Je wordt de schepper van je eigen realiteit.
Je bent dan creatief.

Daarvoor reageer je onbewust op wat je aangeboden wordt. Jullie zijn, in zekere zin, slachtoffers van jezelf.

Maar creativiteit is een vrije keuze.
Creëren. Scheppen. Een schepper worden.
Je eigen wereld creëren en bewust dingen beïnvloeden.

Jullie kennen allemaal de experimenten die de kracht aantonen die gedachten kunnen ontwikkelen. Gedachten hebben dus hun eigen specifieke energie.

Deze energie kan zich het best ontplooien wanneer zij op een specifiek voorwerp wordt geprojecteerd.

Projecties hebben een projectiescherm nodig om zichtbaar te worden. Anders vervagen ze in de ruimte en zijn ze onduidelijk of helemaal niet zichtbaar.

Dit is wat je de hele tijd doet: je projecteert, maar meestal zonder een concrete aanleiding. Je projecteert in de ruimte en verspilt waardevolle energie. Deze energie ontbreekt elders en belast je systeem onnodig.

“Oefen om jullie wensen actief te formuleren”

Leer dus je gedachten te beheersen en probeer ze dan in de volgende stap actief vorm te geven en op een scherm te projecteren. Het canvas kan van verschillende aard zijn: het kunnen bepaalde projecten zijn of ook relatieaangelegenheden.

Maak jezelf duidelijk, wat je graag zou willen!

Probeer je wensen actief te formuleren en ze gebundeld op de betreffende gebeurtenis te projecteren.

Je kunt er niet van uitgaan dat de projectie precies op die manier zal verschijnen. Want daarvoor moet je eerst leren je gedachten te beheersen en ook uitvinden hoe je je wensen formuleert. Herhaal je affirmaties steeds weer en doe niet te veel wensen tegelijk. Want dat leidt weer tot verwarring.

Eén wens. Eén doel.

Dat is genoeg om mee te beginnen: concentratie op het wezenlijke. Concentratie op de kracht van de gedachten.

“Dus laat je gedachten een orkaan worden”

Concentreer je en probeer deze kracht meer en meer in je tot leven te laten komen. Laat toe dat de concentratie steeds opnieuw vervliegt. Het vergt oefening.

Stel je een Japanse boogschutter voor die zijn pijl trekt en precies op het doel mikt. In staat zijn om die spanning vast te houden en dan te schieten. Dat is de kunst: een doel kiezen, mikken, spanning opbouwen en dan loslaten.

Observeer de vlucht van de pijl. Als hij de roos raakt, heb je je gedachten goed gebruikt. Vliegt hij er voorbij, probeer het dan nog een keer. Bouw je concentratie weer op en richt. Het vergt oefening en ook de Japanse boogschutter miste vele malen in zijn leven. Maar zijn discipline maakte hem uiteindelijk een meester.

Dus word weer heer en meester over jezelf en bepaal zelf wat er in je leven moet gebeuren.

Gedachten zijn als lucht. Het lijkt alsof ze er niet zijn. Maar als je ze bundelt tot een orkaan, dan zullen ze zich een weg banen.

Dus laat de gedachten een orkaan worden als je ze nodig hebt.

Als je ze niet nodig hebt, laat ze dan rusten en laad je accu weer op.

Zo gezegd, zo gedaan
Bedacht, uitgevoerd
Dat is de volle glorie van het leven
Om te voelen en te denken
en zo het leven te sturen

Het stuurwiel is helemaal van jou
Jij bepaalt de koers door het leven
Dus hou het stevig vast
Zet de koers uit
Het kan alleen op deze manier gebeuren
De kapitein bepaalt de koers
Hij kent de juiste weg
Dit is de weg
Dit is het doel
Dit is de loop van het leven

Maak je bereid
En wees verstandig
Wij groeten vanuit de eeuwigheid!

SOLIA

 

„Channeling – gedachtenkracht”: ontvangen door Stefan Schmid op 14.03.2019. Deze tekst mag gratis gebruikt worden. Publicatie alleen met deze bronspecificatie: SOLIA – http://www.solia-channeling.de– Stefan Schmid
Wijzigingen in de tekst zijn niet toegestaan.

Vertaling: Petra – voor wakkeremensen.org