Spirituele basisvragen – Illusie en Werkelijkheid – deel 2

Spirituele basisvragen – Illusie en Werkelijkheid – deel 2

Channeling – waarom ervaren we teleurstellingen?

Voorstellingen en teleurstelling

Channeling voorstellingen: Wij hebben allemaal ideeën over onszelf, over anderen en over het leven. De verbeelding is oneindig – er zijn geen grenzen! En zo fantaseren we ons leven bij elkaar. En zijn teleurgesteld als dingen niet aan onze voorstellingen voldoen. Hoe minder voorstellingen en verwachtingen we hebben, hoe minder teleurstelling we ervaren. En hoe echter ons leven wordt.

Voorstellingen zijn onware illusies van het verstand

Voorstellingen zijn onware illusies van het verstand. Hij maakt ze en jij zet ze voor je neer. Je kijkt naar ze alsof ze echt en waar zijn. Maar in werkelijkheid zijn ze een deceptie. Jullie laten je misleiden! En worden keer op keer teleurgesteld.

Maar jullie zien teleurstelling als iets negatiefs. Als iets dat vermeden moet worden.
Maar precies het tegenovergestelde is het geval!

Teleurstelling is de enige weg naar de realiteit. Teleurstelling is nodig om de sluier van illusie op te lichten en meer en meer zicht te krijgen op de werkelijkheid.

Laat je dus teleurstellen en wees dankbaar voor deze momenten die je telkens weer de feilbaarheid van je verstand laten zien.

Hoe meer je je hiervan bewust wordt en hoe minder voorstellingen je over het leven ontwikkelt, hoe minder groot de teleurstellingen zullen zijn.

Tevredenheid komt voort uit passiviteit – uit dingen laten gebeuren. Niet uit een activiteit die alleen bedoeld is om verwachtingen te vervullen. Verwachtingen die voortkomen uit jullie voorstellingen.

Stap uit de voorstellingen en in het volle leven

Wat verwachten jullie?

Verwacht niets en ontvang alles! Alles wat je nodig hebt. Alles wat noodzakelijk is. Alles wat je ziel vervult.

Stap uit de voorstellingen en in het volle leven.

Sluit jezelf niet af van de stroom van het leven door te proberen het zelf uit te vinden. Want je hebt en kunt geen voorstelling hebben van hoe het werkelijk is en hoe alles met elkaar samenhangt. Soms kun je dingen bespeuren en aanvoelen.

Ga zorgvuldig om met deze momenten! Hou ze in leven en sta niet toe dat het verstand hun leven wegneemt.

Hij kan een grote hulp zijn bij het in de praktijk omzetten van deze ingevingen, maar hij moet ze niet voor zichzelf opeisen en ze rechtzetten. En toch is dat normaal.

Daarom zijn teleurstellingen een belangrijk deel van je weg naar kennis. Ga door het leven als kleine kinderen zonder verwachtingen en laat je gewoon cadeautjes geven. Het zou altijd Kerstmis kunnen zijn als jullie de geschenken zouden aanvaarden die jullie voortdurend worden gegeven.

Ontvang alle gaven en stop met het vele klagen
Het leven geeft, omdat jullie bestaan
Zo zij het en amen

SOLIA

„Channeling – voorstellingen”: ontvangen door Stefan Schmid op 16.10.2016. Deze tekst mag gratis gebruikt worden. Publicatie alleen met deze bronspecificatie: SOLIA – http://www.solia-channeling.de– Stefan Schmid
Wijzigingen in de tekst zijn niet toegestaan.

Vertaling: Petra – voor wakkeremensen.org