Athena – Leer Grenzen te Stellen

Athena – Leer Grenzen te Stellen

Gechanneld door: Sharon Stewart 29 mei 2022

Les 13: Leer grenzen te stellen

Athena: Dit lijkt weer een intellectuele les te zijn, maar dat is het niet. Dit gaat ook over energie-uitwisseling.

Als je een verbale grens stelt met een andere persoon, hou je hun energie tegen. Dit is waar stalking over gaat, tussen haakjes. De stalker verlangt naar de energie van de ander en zal voor niets stoppen om het te krijgen. Stalkers denken aan de mensen die ze stalken en stelen op die manier hun energie. Ja, denken aan een ander schept een energetische verbinding; het is de vraag of die wederzijds is of niet. Stalking heeft te maken met het ontkrachten van een ander persoon.

Sharon: Ha,ha Ja. Ik voel dat ook. Ik word gestalkt als ik dit werk doe.

Athena: Wat je moet doen is jezelf afschermen van verbindingen die je niet met anderen wilt maken en doorgaan met koorden door te snijden.

Tijdens interactie met andere mensen, moet je grenzen stellen. Zonder dat zal je snel overweldigd worden, vooral als je een gevend type bent. Het vermogen om “Nee, dat doe ik niet,” te zeggen is heel belangrijk. Als “nee” zeggen moeilijk voor je is, gebruik dan andere middelen, “Dat zul je zelf moeten doen,” of, “Praat daar later met me over.”

Dit gaat over het beschermen van jouw energie, het creëren van een leven voor jezelf dat voor jou werkt, en het niet emotioneel en energetisch uitgeput raken.

Veel spirituele mensen geloven dat dingen als grenzen stellen niet nodig is. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen door de wet van aantrekking en dat het niet goed is om nee te zeggen.

Dit is onjuist. Het is altijd goed om jezelf, je grenzen en je energie te beschermen. Altijd. Als je in het fysieke bent, bescherm je jezelf verbaal en fysiek.

DE TAAK VAN DEZE WEEK: Oefen het “nee” zeggen.

Wees er niet gemeen over, wees niet neerbuigend. Begin met ‘ik’-verklaringen. “Ik kan dat nu niet doen,” “Ik kan je nu niet helpen.”

Begin niet met “jij”-uitspraken, want dat brengt mensen in de verdediging: “Je vraagt me hier altijd om. Waarom doe je dit zelf niet voor de verandering?!” “Je bent weer terug?! Wat heb je nu weer nodig?”

Je kunt vriendelijk en zorgzaam zijn terwijl je grenzen stelt. Herhaal ze als dat nodig is. Vaak zullen nemers je proberen te manipuleren om hun zin te krijgen. Onthoud dat het om macht gaat, macht over jouw energie, het gaat er niet om dat hun behoeften of wensen vervuld worden. In Sharon’s geval zegt ze simpelweg: “Ik weet wat je doet en het antwoord is nee.”

Grenzen en limieten stellen aan anderen kan herhaling vergen, vooral als ze zich overgeven aan een slechte gewoonte die elders wordt gesteund maar jouw grenzen schendt, zoals afval achterlaten in je auto.

Kanaal: Sharon Stewart

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org