Athena: Begrijp Hoe Je Jezelf Definieert En Hoe Mensen Op Jou Reageren

Athena: Begrijp Hoe Je Jezelf Definieert En Hoe Mensen Op Jou Reageren

Gechanneld door Sharon Stewart – 24 Mei 2022

Les 12: Begrijp hoe je jezelf definieert en hoe mensen op je reageren

Athena: Dit is een les die je op een intellectueel niveau moet leren.

In Sharon’s geval wordt ze altijd gezien als een gever. Ze is erg gevend, in feite, misschien wel te veel, en om deze reden heeft ze de neiging behoeftige mensen aan te trekken. Zij vindt deze relaties beperkend van aard en ze dragen bij aan haar frustratie over het feit dat zij hier op aarde is, omdat zij heeft geprobeerd meer mensen te vinden die aan haar behoeften voldoen. Zij wil niet de hele tijd tussen de behoeftige verkeren, en toegegeven, men heeft er een pauze voor nodig.

Het vinden van relaties met mensen die in staat zijn tot wederkerigheid of relaties met sommigen die in staat zijn in hun eigen emotionele, financiële en seksuele behoeften te voorzien, is belangrijk, evenals het hebben van mensen om aan te geven. Er moet een evenwicht zijn. Toegegeven, de aarde is op dit moment uit balans omdat er een overschot is aan nemers en weinig gevers.

Maar je moet je bewust zijn van degenen aan wie je geeft en grenzen met hen stellen, anders raak je energetisch en misschien financieel uitgeput.

Begrijp hoe je reageert als je te veel geeft. In Sharons geval trekt ze zich terug en geeft ze zichzelf tijd alleen.

DE TAAK VAN DEZE WEEK: Kijk naar al je relaties en zie in welke je de rol van verzorger vervult, in welke je de rol van verzorgde vervult en in welke je beide bent.

Begrijp hoe dit je laat voelen.

 Voel je je eerst gesterkt omdat je anderen kunt helpen en dan boos als hun behoeften buitensporig worden?

Voel je je gebruikt en wijs je de relatie af?

 Voel je je haatdragend omdat je de hele tijd wordt gevraagd om ze te voorzien van en kwets of beledig je anderen omdat ze erom vragen?

Hoe voelt het om iemand te ontmoeten die afstandelijk is?

Hoe voelt het om iemand te ontmoeten die jouw aanbod om te helpen afwijst?

Op welke basis maak je vrienden?

Zijn jouw vriendschappen gebaseerd op wederzijdse behoeften, of baseer je ze op een aangename uitwisseling van energieën?

Athena

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org