Hoe Om te Gaan met Ongewenste Eindes

Hoe Om te Gaan met Ongewenste Eindes
-Mogelijkheden Als Iets Tot Een Einde Komt-

Door: Selacia – 1 Augustus 2021

Onze levenscycli worden gekenmerkt door een begin en een einde. Vanaf onze allereerste ademtocht als we ons leven beginnen, tot onze laatste ademtocht als we sterven, ervaren we ontelbare cycli van verandering. Dit is waar op een zeer persoonlijk niveau, en ook gerelateerd aan anderen en situaties in ons leven.

Vaak verwelkomen we een nieuwe cyclus met zijn belofte van nieuwheid en verrukking. Wanneer een cyclus echter eindigt, kunnen we ons gedesoriënteerd, verward, of zelfs extreem verdrietig of boos voelen. Lees verder voor suggesties over hoe je kunt omgaan met ongewenste eindes.

Ongewenste Eindes

Wat is een ongewenst einde? Meestal is het iets waarvan we niet wilden dat het eindigde.

Voorbeelden:

  • Een dierbaar huis wordt verwoest in een brand
  • Een geliefd huisdier of mens overlijdt
  • Een geliefde baan gaat verloren
  • Een partnerschap of huwelijk eindigt
  • Een ziekte vermindert de mobiliteit

Elk van deze eindes kan onwelkom aanvoelen en extreem lijden veroorzaken. Dit is zelfs het geval wanneer we spiritueel bewust zijn en weten dat alle dingen veranderen. We begrijpen dit. Ons hogere verstand begrijpt dat alles wat we zijn, iedereen die we liefhebben, en alle dingen die we ervaren overgaan in iets anders. Er is geen vastheid. Niets blijft statisch.

Het kan vaak onmogelijk voelen om een einde te accepteren. Onze emoties en onze herkauwende geest kunnen onze typische rationele reactie overnemen. Wanneer dit bij jou gebeurt, oordeel dan niet. Wees bij de gevoelens en gedachten zodat je ze kunt verwerken. Aanvaard jezelf zoals je bent. Vertrouw erop dat je inderdaad door de achtbaan van gevoelens en zorgen heen zult gaan over hoe je met een einde kunt omgaan. Herinner jezelf eraan dat het goed zal komen, en dat je op dat moment inderdaad in orde bent.

Mogelijkheden als Een Einde zich Voordoet

Weet dat elk einde een mogelijkheid met zich meebrengt. Misschien zie je die kans niet meteen – vooral als je rouwt om het verlies van een geliefde, of om een relatie die niet goed afliep.

Het universum sluit geen deur zonder een raam te openen! Ik nodig je uit om dit met heel je wezen te vertrouwen.

Als je door een ongewenst einde navigeert, doe dan je best om steeds terug te keren naar het heden. Dat is je plaats van kracht en bron van kracht.

Vandaag heb je geen morgen. Gisteren is voorbij. Vandaag is jouw mogelijkheid om je te verbinden met een groter kosmisch zicht op jouw levenspad. Dat zicht is eeuwig. Niets en niemand is ooit echt verloren. Er bestaan geen vergissingen.

Dat betekent dat elke situatie, baan en relatie kwam met een mogelijkheid en voor jouw leren.

Dankbaarheid geneest

Als je je dit herinnert, nodig dan een gevoel van dankbaarheid uit voor jouw leven, voor wat je hebt meegemaakt, en voor degenen die je liefhebt (die nog leven of nu aan de andere kant zijn). Roep dankbaarheid op, ook na een breuk met een partner als de dingen niet werkten. De daad van dankbaarheid kan helpen om beide mensen te genezen aan het einde van een onwerkbare relatie.

Liefde is eeuwig

Weet dat er op een kosmisch niveau geen barrière is om met jouw geliefde te communiceren – ongeacht de dimensie. Liefde overstijgt tijd en ruimte. Het is eeuwig.

Selacia

Copyright Selacia – Schrijfster & Gids voor Ontwaakte Zielen bij Communicatie voor Transformatie * Alle Rechten Voorbehouden * Selacia.com * Voel je vrij om deze artikelen te delen met je vrienden en op je blog of website te plaatsen zolang je deze volledige copyright melding, met link terug naar website, en de volledige artikel tekst erbij vermeldt.

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org