Spijt Over Het Nemen Van Beslissingen.

Spijt Over Het Nemen Van Beslissingen.

-Ben Bereid Om Je Gedachten Te Veranderen-

Door: Selacia – 17 Augustus 2021

Ooit voel je je besluiteloos over een beslissing die je hebt genomen waarvan je zeker wist dat die goed was – en nu twijfel je eraan? Laat spijt over een beslissing jouw humeur en innerlijke rust niet ruïneren. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Lees verder om besluiteloosheid en besluit wroeging beter te begrijpen en wat je eraan kunt doen.

Beslissingen en besluiteloosheid

Als je bedenkt hoeveel beslissingen we op één dag nemen, kan het verbijsterend zijn! Sommige daarvan – zoals wanneer we ’s morgens uit bed stappen of wanneer we met iemand afspreken voor een kopje koffie – zijn typisch en komen gemakkelijk.

Andere beslissingen die we als belangrijk bestempelen, daar kunnen we over piekeren, ons zorgen over maken of er een nachtje over wakker liggen. En sommige beslissingen, nadat we ze genomen hebben, kunnen ons goede humeur verpletteren en leiden tot dagen van verdriet en spijt. We kunnen spijt hebben van beslissingen.

Laten we beginnen met de beslissingen die we hebben gecategoriseerd als belangrijk. Onze ego-geest kan ons zorgen laten maken en onszelf in vraag stellen. Uren of dagen van besluiteloosheid kunnen volgen, tenzij we het proces stoppen in zijn sporen.

Om ons piekeren en zinloze tijdverspilling met beslissingen te stoppen, moeten we een beroep doen op ons wijze innerlijke wezen. Dit is onze essentie, het deel van ons dat kosmisch is en het grote geheel kent. Ons hoger bewustzijn – als we eenmaal vaardig zijn geworden om er toegang toe te krijgen en er volledig op te vertrouwen – kan ons weer op het goede spoor brengen en uit de besluiteloosheid halen. Het kan ons helpen de juiste beslissing te nemen met goddelijke timing en wijsheid.

Goddelijke timing

Goddelijke veranderaars die leren de goddelijke timing te beheersen ontdekken het belang van timing bij het nemen van beslissingen. Wat betekent dit? Omdat een beslissing iets verandert aan jouw levenstraject, is het van vitaal belang om die beslissing pas te nemen na innerlijke overpeinzing en het overwegen van zowel praktische implicaties als spirituele lessen. Dat is omdat we leren van elke interactie, beslissing, en zelfs van een periode van besluiteloosheid wanneer we nadenken over de volgende beste stappen.

Goddelijke timing heeft ook te maken met het spirituele principe “tijd om te weten en noodzaak om te weten als basis”. We kunnen innerlijk onderzoek doen om de beste beslissing te bepalen, maar als het nog niet de “tijd is om te weten” zal het antwoord niet meteen tot ons komen omdat we het dan nog niet hoeven te weten. Ons ego-zelf, dat een hekel heeft aan wachten en aandringt op onmiddellijke antwoorden, zal dit helemaal niet leuk vinden.

Als voorbeeld, laten we zeggen dat je het gevoel hebt te moeten beslissen of je doorgaat met iets of iemand. Je voelt je ongemakkelijk over doorgaan – maar je bent besluiteloos over het “waarom.” Misschien heb je zelfs sterke gevoelens over het weten van het “waarom”. Een cascade van emoties kan plotseling opkomen als je worstelt om erachter te komen wat te doen.

Jouw hoger bewustzijn – als je er op dat moment naar zou luisteren – zou je vertellen om de dingen een paar uur of dagen te laten rusten. Dit zou je de ruimte geven om je gevoelens en gedachten te verwerken, en naar binnen te gaan voor begeleiding over hoe te reageren. Een goede nachtrust of een wandeling in de natuur zijn in zo’n scenario nuttig.

Ironisch genoeg is het zo dat hoe meer je voelt dat je dringend iets moet doen met een emotioneel geladen beslissing, hoe meer je besluitvorming in het gedrang komt. Ontspan je daarom. Vergeet niet dat je een mens bent. Je kent het gezegde wel – “we zien vaak door de bomen het bos niet meer” – als we op het punt staan dingen te zeggen die we niet meer kunnen terugnemen of dingen doen zonder eerst alle invalshoeken te overdenken en het grote geheel te overzien.

Besluit wroeging

Als we een beslissing nemen zonder de uitkomst van onze beslissing volledig te overwegen, kunnen we beslissingswroeging krijgen. Denk aan een moment waarop je dit ervaren hebt, het analyseren van je beslissing na de feiten. Denk aan de emotionele en mentale angst die je voelde toen je je realiseerde dat je een betere keuze had kunnen maken of anders had kunnen communiceren. Bedenk hoe je gebrek aan openheid of de behoefte om gelijk te hebben je in die situatie op een dood spoor zette en spijt voelde.

Vooruitgaan met zelfbewustzijn

Als we leren om onze beslissingen te benaderen met meer zelfbewustzijn, kunnen we meer innerlijke rust hebben. Dit helpt ons ook met de geconditioneerde behoefte om gelijk te hebben. Iedereen heeft dit. Oordeel niet over jezelf.

 De behoefte om gelijk te hebben is een van de grootste obstakels voor zelfgroei en om goed met anderen om te gaan. Waarom zelfgroei? Zolang we ons vastklampen aan het idee dat we alle antwoorden hebben en dat we altijd gelijk hebben, kunnen we niet spiritueel groeien. In relaties met anderen – of het nu persoonlijk, zakelijk of online is – kunnen we niet op een productieve manier van hart tot hart met elkaar in contact komen wanneer we erop staan gelijk te hebben en het laatste woord te hebben.

Ik kijk uit naar jullie feedback op dit artikel en hoe ik jullie in 2021 op een meer uitgebreide manier van dienst kan zijn. Voel je vrij om contact met mij op te nemen via mijn website.

 

Copyright door Selacia – Schrijfster & Gids voor Ontwaakte Zielen bij Communicatie voor Transformatie * Alle Rechten Voorbehouden * Selacia.com * Voel je vrij om deze artikelen te delen met je vrienden en te posten op je blog of website, zolang je deze volledige copyright melding, met link terug naar website, en de volledige artikel tekst.

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org