Illusoire Vrede – Wat Blokkeert Innerlijke Vreugde

Illusoire Vrede – Wat Blokkeert Innerlijke Vreugde

door: Selacia – 28 Augustus 2021

Het is een deel van de menselijke conditie om soms het gevoel te hebben dat vrede een illusie is en buiten bereik. Hoe kan dit gebeuren als we begrijpen dat vrede van binnenuit komt? Lees verder om de dichotomie van onze ervaring met vrede te begrijpen.

Illusoire Vrede

Ironisch genoeg is het zo dat hoe meer we vrede en innerlijke vreugde najagen, hoe ongrijpbaarder het wordt. Dat komt omdat iets najagen impliceert dat we het nog niet hebben. Het najagen is een ego-respons in ons – ons ervan overtuigend dat we iets moeten doen of zijn of iets moeten hebben om van vrede te genieten.

We zijn geconditioneerd om over vrede te denken alsof het een doel is dat we moeten bereiken, of misschien onze gekoesterde prijs als we ons ontdoen van de stress van het dagelijks leven. Die manier van denken brengt ons natuurlijk nergens, voor een deel omdat gewoon mens-zijn stress met zich meebrengt en je die niet kunt elimineren. Het enige wat we kunnen doen is leren onze reactie op stress te beheersen.

Plaats en Vrede

Denk hier eens over na. Waar je ook bent, je kunt vrede ervaren.

De “waar” kan een feitelijke plaats zijn. Soms associëren we, zonder erbij na te denken, een plaats zoals thuis of het werk met een bepaalde dynamiek die zich ontvouwt. Daar kunnen andere mensen bij betrokken zijn, of we kunnen alleen zijn met onszelf.

Waar je ook bent, je neemt jezelf en je bewustzijn met je mee. Dit betekent dat “plaats” verwijst naar waar je ook bent – alleen of met anderen. Je bent altijd bij jezelf.

Wat Blokkeert Innerlijke Vreugde

Van jongs af aan hebben we geleerd om uiterlijke bevrediging te zoeken. Het is meer dan onze opvoeding, hoewel we wel van onze ouders leren. In ons DNA kunnen we voorouderlijke conditionering traceren, die er in de loop van duizenden jaren voor zorgde dat we vreugde buiten onszelf zochten.

Hoe meer we vreugde van buitenaf zoeken, des te minder is het waarschijnlijk dat we het in onszelf vinden, waar het werkelijk IS. Terwijl we dit onophoudelijke zoeken op de verkeerde plaats doen, zal ons ego proberen ons ervan te overtuigen dat we onze vreugde zullen vinden via lineaire wereld markers van succes.

Voorbeelden van Lineaire Markers

Werken in een baan of dienst die status, geld, prestige oplevert
Een “perfect” lichaam of uiterlijk hebben – of een “perfecte” gezondheid
Samen zijn met een bepaald type partner
Een “perfecte” gezinssituatie hebben
Een duur huis bezitten
Je levenspad precies kennen, tot in de details en de tijdstippen
Bevestigingen dat X situatie gelijk staat aan het leven van iemands doel
Bekend zijn of veel gevraagd worden
Het hebben van aanzienlijke rijkdom
Geen van deze lineaire wereld markeringen van succes gelijk aan vreugde.

Alle uiterlijke wereldmarkeringen zijn tijdelijke manifestaties.

Zeker, er kunnen momenten van vluchtige vreugde zijn wanneer je iets bereikt of een doel bereikt.

Dat type vreugde is echter niet de grenzeloze vreugde die men van binnen kan voelen – zonder bijzondere “reden” – als men in staat is de vreugde te “zijn” die van nature van binnen bestaat. Het is dat type vreugde – het quantum eeuwige type – dat verbonden is met ware innerlijke vrede. Niemand en niets kan deze vrede, die van nature in ons huist, wegnemen.

Selicia

Copyright 2021 door Selacia – een wereldwijd bekende schrijver, DNA intuïtieve genezer, spiritueel leraar, en de schepper van The Divine Changemakers * Alle rechten voorbehouden * https://selacia.com/ * Voel je vrij om deze artikelen te delen met je vrienden en post op uw blog of website, zolang je deze volledige copyright mededeling, met link terug naar de website, en het volledige artikel tekst op te nemen.

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org