De Zegeningen Van Het Verloren Voelen – Jouw Noordster Vinden –

De Zegeningen Van Het Verloren Voelen

– Jouw Noordster Vinden –

door Selacia – 13 Augustus 2021

We leven in een zeldzame tijd die ons de mogelijkheid biedt om onze gaven en aangescherpte capaciteiten op gloednieuwe manieren in de wereld te brengen. Ironisch genoeg, kunnen we ons vaak verloren voelen terwijl we ernaar streven onze plek te vinden en hoe we kunnen dienen. Soms voelen we ons als een nieuw-blinde man in een bos dat geen afgebakend pad heeft. Omdat hij nog niet vertrouwt op zijn andere zintuigen of zelfs op zijn blindengeleidehond, kan hij angstig zijn. Lees verder om de zegeningen van het tijdelijk verloren voelen te begrijpen.

Zegeningen van zich verloren voelen

Het is menselijk om zich soms verloren te voelen. Het erkennen van dit feit helpt je ontspannen over je schijnbare dilemma.

Ik zeg “schijnbaar dilemma” omdat het meer een zegen is dan een dilemma – wanneer je het van een hoger standpunt bekijkt. Telkens als we denken dat we verdwaald zijn, wordt onze wijze innerlijke stem geactiveerd en kan die ons laten zien wat we moeten zien, veranderen en doen. Zoals met elke schijnbaar toevallige gebeurtenis ontworpen om ons te helpen evolueren, de staat van het gevoel verloren is inderdaad een wake-up call. Het is een zegen.

Je verloren voelen is een “normale” deel van de menselijke conditie – ontstaat wanneer we nodig hebben om onze koers te resetten, onze visie uit te breiden, diepe veranderingen binnen maken, en te veranderen hoe we dienen in de wereld. Het is niet toevallig.

Het is ons ego-zelf dat ons vertelt dat we verloren zijn. Datzelfde deel van ons vertelt ons allerlei andere niet-productieve dingen, ook – zoals wat er mis is met ons, wat we niet kunnen doen, waarom we niet kunnen aanpassen in een veranderende wereld die vereist dat we ons aanpassen om te gedijen en te leven in vreugde.

Zoals ik vaak zeg, onze wereld zit in een mega verandering tijdens de jaren 2020. Wij moeten mee veranderen. Dat betekent dat we ons regelmatig moeten aanpassen aan nieuwe normen, nieuwe manieren om ons uit te drukken, nieuwe manieren om te dienen. We zouden hier nu niet zijn als we dit niet konden doen – onthoud dat wanneer je ontmoedigd raakt.

Het Vinden van Jouw Noordster

Denk aan een pas blinde man in het bos, vergezeld door een blindengeleidehond. Hij heeft pas zijn zicht verloren. Hij vertrouwt nog niet op zijn andere zintuigen, en hij raakt gewend aan het vertrouwen dat zijn hond hem de weg wijst. Voor hem lijkt alles vreemd, onbekend en onzeker. Hij kan elk moment op een scherpe steen stappen die hij niet kan zien, of angstig worden als hij de struiken hoort ritselen omdat er een klein dier voorbij rent. Hij is niet echt in gevaar – hij heeft een getrainde geleidehond – maar toch voelt hij zich kwetsbaar en bang. Waarschijnlijk voelt hij zich ook alleen.

Wij zijn niet anders dan deze man wanneer we ons tijdelijk verloren en zonder richting voelen. Wij hebben innerlijke leiding die ons de weg kan wijzen. Velen van ons hebben ook specifieke spiritueel-geaarde hulpmiddelen en spirituele oefeningen om in zulke omstandigheden toe te passen.

Zelfs met onze hulpmiddelen en de herinnering dat we innerlijke leiding hebben, blijven we kwetsbaar voor ons eigen ego dat ons ervan probeert te overtuigen dat er iets mis is – erger nog, dat er iets mis is met ons. Tenzij we aanwezig zijn bij deze dynamiek in het moment, kunnen we kostbare tijd en energie verliezen, verstrikt in de verhalen van het ego van gebrek.

Om uit dit raadsel te geraken, is het essentieel dat we ons verbinden met onze noordster. Wat is dat? Het is het deel van ons innerlijke wezen dat ons vooruit leidt en ons op het spoor houdt van ons grotere doel om nu in leven te zijn.

Dit gaat niet over een baan of een bepaalde rol. Het is onze kosmische grote-vooruitblik van ons leven op dit moment.

Dit perspectief heeft niets te maken met tijdschema’s op zich. Het gaat niet over een groots plan, met alle stappen uitgestippeld. Zoals je je kunt voorstellen, kan deze benadering ons ego-zelf kwaad maken – want het wil timings en allerlei details die alleen tevoorschijn komen met goddelijke orkestratie.

Reflectief Proces

Denk na over wat ik hier geschetst heb. Voor optimaal profijt, geef jezelf rustige tijd alleen en maak je geest stil voordat je gaat reflecteren. Ga naar je hart en grond jezelf. Laat doelbewust gedachten en zorgen los die je hebt over je verloren voelen en noties over waar je “zou moeten” zijn. Word dan heel stil voor tenminste 10 minuten – langer als je kunt. Keer daarna terug naar je levensactiviteiten met de intentie dat je een lege lei bent. Laat de dingen voor de rest van de dag en in je droomtoestand zijn. Merk ’s morgens op hoe je je voelt en welke nieuwe inzichten er zijn gekomen – in het vertrouwen dat er inderdaad een nieuw niveau van bewustzijn is.

Ik kijk uit naar je feedback op dit artikel en hoe ik je in 2021 op een uitgebreidere manier van dienst kan zijn. Voel je vrij om contact met mij op te nemen via mijn website..

Copyright door Selacia – Schrijfster & Gids voor Ontwaakte Zielen bij Communicatie voor Transformatie * Alle Rechten Voorbehouden * Selacia.com* Voel je vrij om deze artikelen te delen met je vrienden en te posten op je blog of website, zolang je deze volledige copyright melding, met link terug naar website, en de volledige artikel tekst opneemt.

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org