Maandelijkse Berichten: Aantekeningen van het Licht – september 2019 / Verhoogde Gedachte Vormen – deel één

Maandelijkse Berichten: Aantekeningen van het Licht

Aantekeningen van het licht – september 2019

Verhoogde Gedachte Vormen –
deel één
Van tijd tot tijd kan je storingen in jouw denken waarnemen. Je creëert een nobele gedachte, en als deze gedachte verleidelijk wordt om te onderzoeken, komt er plotseling een andere gedachte naar voren die deze blokkeert. Wat is de oorzaak hiervan?
Hoewel er vele redenen zijn voor de verstoring van denkpatronen, willen we het hier hebben over hogere gedachtevormen die het gevolg zijn van een verhoogd bewustzijn, geworteld in het goddelijk bewustzijn.
Als je hart zich opent naar meer compassie, is er tegelijkertijd een innerlijke opening naar een groter bewustzijn en begrip. Zoals je weet, bestaat er een diepe band tussen hart, geest, bewustzijn en jouw ziel. Beschouw jouw ziel als het fundament van goddelijk bewustzijn. Jouw ziel, in deze aangeboren staat van perfectie, biedt een mogelijkheid voor jouw geest om verheven en bevrijd te worden van de grenzen van de materiële wereld.
Laten we het volgende voorbeeld geven. Stel je voor dat je een puzzel van een scène in de natuur aan het maken bent. Hier heb je de beschikking over duizend stukken die allemaal op je tafel passen om de bergen, de beekjes, de grassen, de bloemen, de wolken en zo verder te creëren. Als je kijkt naar de verspreide stukken op je tafel en de stukken die je al hebt samengevoegd, heb je een idee van wat het resultaat zal zijn.
Deze illustratie is vergelijkbaar met de interactie van jouw ziel met jouw leven. Als je contact opneemt met jouw ziel door middel van stilte, liefde, toewijding en dankbaarheid, laat je de spanning van jouw menselijke geest los en creëer je een opening om een glimp op te vangen van een mogelijke toekomst. Je krijgt toegang tot het goddelijk bewustzijn. Bij wijze van spreken word je de waarnemer van jouw leven. Elk stukje van jouw puzzel, of het nu van mentale, fysieke of spirituele aard is, komt voor jou beschikbaar.
Vergeet niet dat het wonderbaarlijke geschenk van de vrije wil voortdurend op je wacht. Je ademt, je bent je bewust, je houdt van, je denkt, je kiest. Naarmate je hart zich opent, wordt je bewustzijn verfijnder en worden je gedachten en handelingen sierlijker gemanifesteerd.
Naarmate je verder gaat naar hogere en fijnere staten van frequentie – geniet je  steeds meer van diepere staten van bewustzijn – worden je menselijke gedachten afgewisseld met goddelijke gedachten. Dit is zo, omdat je een goddelijk wezen bent en altijd al een goddelijk wezen bent geweest. De gedachten, intuïtie en waarnemingen die vanuit dit hogere, zuiverdere spirituele domein naar je toe komen, zijn je zielentaal. Dit is de taal die jouw bevrijdt. Dit is de taal, die over de beperkende menselijke gedachten heen gaat en die je verbonden houdt.
Terwijl jullie Planeet Aarde zich verder ontwikkelt, worden ook jullie aangetrokken tot een grotere wereld van elegante gedachten en daden. Sta jezelf daarom toe om je over te geven aan deze momenten van verhoogde gedachten en cultiveer een delicate afstemming op de uitgestrekte wereld van licht en mededogen. Er zal interferentie zijn van die beperkte gedachtevormen die door jouw hoofd zwerven en zich door jouw hoofd haasten. Maar deze zullen uiteindelijk wegtrekken om ruimte te maken voor prachtige gedachten die binnenstromen vanuit de wonderbaarlijke spirituele hoogten waarvan je nu begint te genieten.
Regiena Heringa
Institute for Spiritual Unfoldment and Interworld Studies (ISUIS)
Institut de l’épanouissement spirituel et des études intermondiales (IESEI)
www.nextagemission.com / www.nextagemission.com/Messages/MonthlyMessagesIndex_EN.html

 

All music, poetry and written materials are Copyrights © of NAM

 

Reproduction in whole or part of this website’s pages is issued as free will learning and sharing material and is so permitted
Nederlandse vertaling: Martien – wakkeremensen.blogspot.nl