Aantekeningen van het Licht – November 2019 / Geschenken van Vreugde

Aantekeningen van het Licht – November 2019
Geschenken van Vreugde (Verhaal: De Slak en het Schelpdier)
Welk gewicht draag je in je geest en hart? Beperkt het je om het goddelijke wezen te worden dat je bent? Kun je dit gewicht transformeren naar de vreugdevolle erkenning en het gebruik van je gaven?
Inderdaad, er is momenteel een gewicht op jullie planeet dat de spirituele en wetenschappelijke vooruitgang van jullie mensen lijkt te belemmeren. Er is echter een verband tussen de belasting door bezorgdheid en de verheffing tot vreugde. Deze link wordt ” perceptie” genoemd. Laten we dit illustreren met het volgende verhaal.

Er was eens een glimmende slak die in het ondiepe gedeelte van een rivier ronddreef, op zoek naar zijn thuis in een specifiek gras dat de slak koesterde om zijn comfort en voedsel. Ik zal dit thuisgras nooit vinden, de slak dacht er verdrietig over na toen hij over de rimpelingen van de rivier tuimelde. Het is te ver weg en zelfs als ik daar aankom, zal ik het misschien niet herkennen.

Even later ontmoette de zilverkleurige slak een oranje gestreept schelpdier. Het schelpdier graafde zijn voet in het zand en trok zich naar voren en liet een smalle, zanderige groef achter. Kleine schepsels scharrelden achter het schelpdier aan, smullend van de kleine hapjes plantaardig voedsel dat vanaf het nieuw aangelegde pad naar de oppervlakte van het water dreef. De slak vroeg wat het schelpdier deed.
“Ik open een pad voor anderen om van te genieten”, zei het schelpdier toen het even stopte om de glitter van de zon die door het water scheen te bewonderen.
“Maar is het niet moeilijk voor je om zo’n zwaar lichaam met je ene voet te slepen?
Het schelpdier glimlachte met zijn roze mond en haalde zijn schouders op. “Ik denk nooit aan het gewicht dat ik draag; ik voel alleen de vreugde van het helpen van anderen. Het maakt me gelukkig”. En met een beleefde knik van zijn schelp ging het schelpdier verder op zijn weg.
De zilverkleurige slak vond gemakkelijk zijn thuisgras. Er was echt geen reden voor mij om me zorgen te maken, dacht hij. Naar beneden hangend aan een stevig blad, piekerde de slak over wat het schelpdier had gezegd. Hoe kan ik een manier vinden om anderen blij te maken en mijn zorgen achter me te laten? Ik kon een beetje helderder schijnen voor de mensen om me heen. En het gewicht van mijn huis zou lichter zijn. Ja, dat is wat ik zal doen! En met een vredige glimlach viel de glimmende slak vast in slaap.
Alle individuen op jullie goede Aarde dragen een unieke identiteit – een uniek trillingspatroon van Licht. Binnen dit patroon – goddelijk gecreëerd – liggen er geschenken voor de hele mensheid om een beter begrip van het leven te krijgen. Elk moment dat je denkt, ademt en beweegt, laat je een energieafdruk achter in de lucht om je heen. Deze afdruk, zoals de groef die door het schelpdier is gemaakt, helpt anderen te voeden en te sturen.
We vragen jou om na te denken over het volgende: Zul jij jouw geschenken koesteren om jouw wereld te helpen? Zul jij meer aandacht besteden aan jouw vreugdevolle bijdragen aan je families en gemeenschappen en minder aan het gewicht dat je in je hart en geest draagt? Als je dat doet, zal het gewicht binnenin je verdwijnen en in plaats daarvan zal het een vreugdevolle creatie en grotere uitbreiding zijn.
Regiena Heringa

Institute for Spiritual Unfoldment and Interworld Studies (ISUIS)
Institut de l’épanouissement spirituel et des études intermondiales (IESEI)
www.nextagemission.com / www.nextagemission.com/Messages/MonthlyMessagesIndex_EN.html