Jeshua: De steen

De steen

Lieve mensen,

Ik ben Jeshua, en groet jullie allen. Jullie zijn allen wezens van licht. Je komt je licht hier verspreiden op aarde en ontmoet daarin weerstand. Wat is eigenlijk dit spel tussen licht en donker? Wat is de weerstand die je ervaart, wat is het donker dat je tegemoet treedt?

Licht wil eigenlijk niets anders zeggen dan een besef van de eenheid van alles. Als je in het licht bent, als je zelf licht bént, voel je grenzeloosheid; je voelt dat je bewustzijn deel uitmaakt van een groter geheel, dat je verbonden bent met alles wat is. Licht is verbinding met het Ene.

De essentie van licht is vormloos, niet gebonden aan een bepaalde vorm. Het licht dat jij in wezen bent, kan overal tegelijk zijn; jouw bewustzijn is eindeloos. Dit te ervaren brengt jullie in een toestand van verrukking. Het herinnert je aan je ware natuur: vrij te zijn, ongebonden aan de vorm. Voel eens dat dit de kern is van jouw wezen, van jouw bewustzijn. Jij bent niet de vorm waarin je bewustzijn nu verkeert: je bent niet je lichaam, je bent niet het vlees en bloed waaruit je lichaam bestaat, of het geslacht, of de karaktereigenschappen die horen bij je huidige persoonlijkheid. Je bent meer dan dat alles. Je hebt meerdere en zeer verschillende vormen bewoond als bewustzijn, in vele levens hier op aarde en op andere plekken in het universum. De constante doorheen al die vormen ben jij, een in de kern ongebroken, eindeloos, onbeperkt bewustzijn.

Meer lezen >>>