Oth: Wie ben ik en wat wil ik en wat wil ik eigenlijk echt? / Ellen Rauh Geplaatst: 8 augustus 2015

Oth:
Wie ben ik en wat wil ik en wat wil ik eigenlijk echt?
Ellen Rauh
Geplaatst: 8 augustus 2015

Goede avond iedereen hier aanwezig.
Wij zijn blij met jullie allen. Wij willen het hebben vanavond over wie jullie zijn.
Wie weet wie hij is? En waar heb je het dan over?
Op het moment dat je op Aarde verblijft, kun je maar ontdekken wie je bent door ervaringen en door reflecties en intermenselijke relaties. Als een baby geboren wordt, zie je nog duidelijk de kern van het wezen van zijn of haar zijn. Ze stralen het nog moeiteloos uit. En wat je verder ziet, zijn bepaalde karaktertrekken, de instrumenten die je als mens meekrijgt om als persoonlijkheid je plek op Aarde in te nemen. De perfecte persoonlijkheid voor jouw wezen om zich te manifesteren op Aarde. Maar dan begint de weg. Want uiterlijk is wel te zien wie jij in wezen zou zijn en je karaktertrekken zijn ook te zien. Alleen jijzelf weet het nog niet. Door vallen en opstaan ontdek jij je grenzen. Door steeds over je grenzen te gaan, ontdek je je energetische grenzen. Wanneer ben je in balans qua energie en qua emoties en met de juiste manier van denken?

En zo begint de ontdekkingstocht naar jezelf. En daarvoor heb je andere mensen nodig die weerspiegelen wat je niet bent of wat je wel bent. En het is soms moeilijk om een onderscheid te maken wat iemand nu spiegelt. Spiegelt die persoon datgene wat je niet bent en zo graag zou willen zijn, of spiegelt diegene datgene wat je bent. En zo blijf je aan het twijfelen wie jij bent. Het is moeilijk voor jezelf om dit onderscheid te maken, maar het is evengoed moeilijk voor de ander om onderscheid te maken wat jij spiegelt naar de ander. En zo merk je dat je soms getriggerd wordt door een houding, een woord of een uiterlijk van een bepaald persoon. Een persoon die je misschien nog nooit gezien hebt of een persoon waar je zo aan gewend geraakt was, dat je ze niet meer echt zag.

Gelukkig zijn de mensen steeds meer bereid om de oplossing bij zichzelf te zoeken. Wat wordt hier gespiegeld? Wat is de boodschap voor mij? Vroeger werd veel meer alles bij de ander gelegd. Het is een bewijs dat jullie steeds meer je leven in eigen handen nemen en personen en situaties gebruiken om er iets van te leren. En het enige wat je leert, is ontdekken wie jij bent; waarom jij altijd zo reageert, waarom jij nog altijd je leven laat leiden door oude patronen; familiepatronen of patronen die jullie karmische oorzaken noemen. Al deze patronen beïnvloeden jullie in het laten zien wie je bent. En weet dat je steeds maar een deel laat zien. Want tegenover verschillende soorten mensen ben jij anders. Maar zo ontdek je hoe jij reageert op bepaalde situaties en op bepaalde personen. Zo ontdek jij bepaalde bakens en richtingaanwijzers in jouw leven.
Maar lieve mensen, we gaan naar een nieuwe tijd. Jullie zijn steeds meer in staat om jullie leven te creëren en datgene te laten manifesteren wat bij jouw diepe wens hoort. Daardoor krijg je meer verantwoordelijkheid over je eigen leven. Het gevolg van deze omschakeling is, dat de meeste mensen nu enorm aan het twijfelen zijn. Want op het moment dat jij een grotere keuze krijgt om datgene te manifesteren wat jij wilt, ga je dus afwegingen maken. Weet je wat je echt wil? En wie wil wat? Is het jouw wezen? Is het je persoonlijkheid? En er ontstaat een strijd in jezelf. En dat alles is terug te brengen naar jouw ontdekkingsreis naar wie jij bent. Het leven dient ervoor om te ontdekken wie jij bent.
Als je in eenzaamheid leeft; en vele – vele – mensen hebben op dit moment een diep gevoel van eenzaamheid. Eenzaamheid is nodig om te ontdekken wie jij bent. Waarom denk jij zoals je denkt? Waarom voel jij wat je voelt? Bij wie hoor je? Waar hoor je bij? Bij welke gemeenschap? Bij welke familie? Bij welke vrienden en bij welke eventuele werkrelaties?
Alles staat op de helling. Iedereen gaat de diepte in en gaat graven. “Wie ben ik en wat wil ik en wat wil ik eigenlijk echt?” Want als jij kunt kiezen, is het dus zeer belangrijk dat je gaat focussen op wat je echt wil. Het is niet voor niets dat heel de hype van The Secret een hype geworden is. The Secret wijst je erop dat je zelf dingen kunt veranderen en niet hoeft te wachten op anderen. Neem het heft in eigen handen en niet om materieel geluk te wensen of wat voor materie dan ook – nee, om te wensen dat er weerspiegeld wordt wie je echt bent.
Laat het een wens zijn dat er weerspiegeld wordt wie je echt bent en niet wie je niet bent. Dan valt er al zeer veel twijfel van jullie schouders en dan kun je alle mensen die op je weg komen – tijdelijk of lang – laten zien wie jij bent. Hun reacties zijn een reactie op datgene wat jij uitstraalt.
Jouw zelfkennis zou op den duur eigenwaarde kunnen worden. Wat is eigenwaarde? Eigenwaarde wil zeggen de waarde die jij en jij alleen aan jezelf geeft. Op het moment dat jouw eigenwaarde afhankelijk is van wat anderen van jou vinden, ben je zeer kwetsbaar. Je zult onherroepelijk mensen aantrekken die weerspiegelen dat je niet bent wat je hoopt te zijn. Ben dankbaar voor die weerspiegeling want het zegt iets over jou. Maar hoe weet je wat je waard bent? Op Aarde heb je daar herkenning voor nodig. Als je eigenwaarde gebaseerd is op je innerlijk wezen, is het zeer moeilijk om dat te manifesteren. Wij in het Universum zien en leven volgens energieën. Niets hoeft in materie bewezen te worden. Maar jullie moeten als het ware je persoonlijkheid laten bewijzen dat jullie samen één-zijn en dat doe je door daden, door activiteiten. Als jij van nature een hoogbegaafd fluitist bent en niemand hoort jou fluiten en niemand weerspiegelt dat jij goed kunt fluiten, zal je geen eigenwaarde hebben wat fluiten betreft.
Zie dus jouw handelingen en je activiteiten als een mogelijkheid van jouw persoonlijkheid om te ventileren en te laten zien wie jij in wezen bent. Anders zou het alleen maar zichtbaar zijn voor helderzienden of mensen die denken helderziend te zijn. Laat je daden, je activiteiten dus weerspiegelen wie jij in wezen bent en dan maakt het niet uit wat je doet. Het lijkt moeilijk maar het is eenvoudig, als je alles elimineert behalve liefde, want in wezen ben je liefde.
Straal liefde uit, wat je ook doet en waar je ook bent en liefde zal weerspiegeld worden naar jou. Maar de energie liefde heeft niets te maken met hebben. Als een andere persoon weer moet weerspiegelen dat jij liefde bent, gaat het weer mis. Laat jou liefde-uitstralen niet afhankelijk zijn van anderen. En dat is moeilijk.
Durf dus ’s morgens aan de dag te beginnen door liefde te zijn – waar je ook bent en wat je ook doet. En als je gaat slapen en je overgeeft aan hogere bewustzijnslagen, ga dan slapen in een wolk van liefde – liefde die jij uitstraalt. De wolk om jou heen, is de grootst mogelijke wolk die jij uit kunt stralen. En al lig je met een liefhebbende partner in hetzelfde bed, ga in je eigen wolk van liefde stralen. Zo voed jij jezelf de hele nacht met liefde en lig je als een baby in de mooiste wieg die je je maar voor kunt stellen en dan ben je beter in staat om de volgende dag liefde uit te stralen. Gebruik de nachten om op te laden. Tijdens de nachten wordt je persoonlijkheid in slaap gewiegd en jouw wezen komt tot rust en kan daardoor meer zichzelf zijn. Het is jouw persoonlijkheid die heel vaak jouw wezen onderdrukt.
Lieve mensen; het was een zware heftige tijd. Alle zogenaamde zekerheden kwamen op de helling te staan. En zo moest je op zoek naar een nieuw profiel van jezelf. En velen van jullie en bijna iedereen zit nog met allerlei verborgen denkpatronen en verborgen emoties, keurig ergens verstopt zodat jij dacht dat ze er niet meer waren. En zo heb je jezelf voor de gek gehouden. En wat gebeurde er? Er kwamen mensen en situaties op je weg die lieten zien dat het nog ergens keurig verstopt lag. Ben de mensen die dit naar boven haalden dankbaar, want er kan niets naar boven gehaald worden wat jij niet ergens keurig verstopt had. En zo ben je aan het opschonen, aan het opschonen van diepe opgeslagen emoties die jou beïnvloeden waardoor je niet kunt zijn wie je van nature bent; het opschonen van oude familiepatronen die zich steeds maar weer herhalen, het opschonen van patronen van mensen die je steeds opnieuw weer aantrekt, net in een ander jasje, maar na verloop van tijd loop je tegen dezelfde muren aan.
Durf dus liefde te zijn, durf op te ruimen. Ben dankbaar en we kunnen jullie wel melden dat de zwaarste tijd voorbij is. Door op te ruimen, door jezelf te bestuderen en waar te nemen, heb je ontdekt hoe je reageert. Soms nog precies hetzelfde maar soms ook anders en zo ontdek jij dat jij veranderd bent. Je hebt situaties en mensen nodig om te ontdekken dat jij veranderd bent. In je eentje kun je het gemakkelijk bedenken, maar in de praktijk, hoe gaat het dan?
Vele mensen hebben examens afgelegd en vele mensen hebben ontdekt dat ze echt veranderd zijn. En dan kun je gaan stromen op de nieuwe energie en met je nieuwe creaties beginnen en dan heb je de wind mee. Ben dus zorgvuldig in datgene wat je wenst en laat het steeds terugkomen naar het gevoel dat jij in liefde wil stralen en liefde wil zien en ontvangen en dan ben jij gelukkig en nooit maar dan ook nooit eenzaam. Eenzaam ben je als je afgesloten bent van je eigen liefde.
Als jij steeds weer opnieuw aansluiting zoekt met jouw liefde, ben je niet meer afhankelijk van andermans liefde, maar kun je liefde uitstralen, laat dat de belangrijkste boodschap zijn. En dan zul je zien dat eenzaamheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Want eenzaamheid heeft niets te maken met het niet hebben van een partner of het niet hebben van gezelschap, want alleen zijn, kan ook heel prettig zijn. Loop dus niet in de valkuil en weet dat eenzaamheid betekent dat je afgesloten bent van jouw eigen liefde.
Het wordt het jaar van het oogsten. Dus velen hebben de balans opgemaakt en gaan nu voor nieuwe keuzes in het leven. Afscheid nemen van oude fases die jou belemmerden om je nieuwe zelf te zijn. Want elk van jullie komt vernieuwd naar buiten en moet in eerste instantie zelf nog het meest wennen aan zijn nieuwe zelf.
Koester je nieuwe zelf, ben zuinig op je nieuwe zelf en ga vooral genieten van je nieuwe zelf. Wij wensen je heel veel plezier en liefde in je verdere ontdekkingsreis naar wie jij bent.
Voel de grote liefde van Oth en de Zijnen.

(Ontvangen via Hs voor wakkeremensen.blogspot.nl)