Oth: Nieuwjaars- boodschap 2016 / Ellen Rauh Geplaatst 31 december 2015

Oth:
Nieuwjaars- boodschap 2016
Ellen Rauh
Geplaatst 31 december 2015
Deze tekst is enkel de inleiding van een boeiend event met vragen en antwoorden
           
Bruggenbouwers
Ellen Rauh – Lieve allemaal hier aanwezig. Welkom. Allemaal bruggenbouwers, bruggenbouwers van de oude tijd naar de nieuwe tijd. Jullie zijn bruggenbouwers. Vele bruggenbouwers zijn nu moe van het bouwen, moe van het vechten, moe van het overleven, moe van het leven.
De nieuwe tijd
Lieve mensen, wij zijn hier om jullie een hart onder de riem te steken, ‘to lean on’, want de nieuwe tijd komt eraan. Niet voor niets gaven wij drie boeken door, in de juiste volgorde. Te beginnen bij ‘De vierde dimensie’, het Niets. ‘Ontdek je eigen invloed’. Wie ben jij? Wat heb jij als mens, als individu in de aanbieding en wat kan jouw invloed zijn? ‘Tijden van omwenteling’, waar we nu midden in zitten. En het volgende boek zal gaan over de nieuwe tijd. Eerst was het nodig dat er een boek kwam van Ellen zelf: ‘Kracht in Balans’, als voorbeeldfunctie. Want het zal er steeds meer op aankomen dat je bent wie je bent.
Walk your talk
Wat je ook verkondigt, je zult het zelf ook moeten zijn en doen. ‘Walk your talk’. Wat je ook verkondigt, wat ook jouw waarheid is, waar jouw waarheid ook vandaan komt, ben jouw waarheid. Het is niet genoeg dat je er in gelooft. Het is niet genoeg dat jouw waarheid jou dient. Jouw waarheid moet indalen en jij moet jouw waarheid zijn. Dan kun je jouw waarheid als mens doorgeven en word je een wegwijzer tussen de mensen, een wegwijzer die mensen de weg kan wijzen die tijdelijk verdwaald zijn, die het tijdelijk niet meer weten. En we zeggen vooral tijdelijk.
Maak mensen niet afhankelijk van jou. Geloof in hun kracht. Geloof dat zij iets kunnen. Help hen om het zelf te geloven, dat zij iets kunnen. En dan zullen zij het weer doorgeven en wegwijzer zijn voor mensen die in hun omgeving tijdelijk de weg kwijt zijn. Word mens tussen de mensen.
Schijnzekerheden
Ellen zal straks uitleg geven over de tekening op het bord en dan zul je begrijpen waarom velen van jullie en velen met jullie het nu op dit moment zo moeilijk hebben. Alles wat zeker leek te zijn, lijkt nu schijnzekerheid te zijn. Vele vaste structuren blijken niet meer zo vast te zijn. Vele mensen en instituten waar jullie respect voor hadden, blijken nu jullie respect niet te verdienen. En vele mensen weten niet meer waar ze nu nog in moeten geloven, wie ze nu nog moeten vertrouwen, welke waarheid zij nog zullen dienen.
Nieuwe initiatieven
De nieuwe tijd lieve mensen, zal een tijd zijn van allerlei nieuwe initiatieven. Kleinschalig. Vele burgers, vele mensen nemen nu zelf het initiatief, gaan volgens hun eigen mogelijkheden iets nieuws opzetten. Kleinschalig. Maar iets kleinschaligs kan iets grootschaligs worden.
Belang van je eigen welzijn
Wij geven iedereen hier aanwezig en iedereen die deze boodschap via de website zal lezen, het advies: laat grootschaligheid nooit, maar dan ook nooit, ten koste gaan van je eigen welzijn. Ook jij hebt welzijn nodig, hoe belangrijk de business, jouw ideeën, jouw idealen ook zijn voor iedereen. Geef jezelf niet weg. Word niet je werk. Word niet je ideaal. Blijf een mens met idealen. Een mens met idealen, maakt onderscheid tussen zijn intieme menselijke kring en datgene waar jij voor gaat of staat in de wereld. Laat niets jou jouw vriendenkring, jouw intieme kring, afnemen. Ben trots. Ben zeer zuinig op de mensen die je dierbaar zijn. Ben trots en zeer zuinig op mensen die jij vrienden kunt noemen. Ben trots en zeer zuinig op datgene wat je verworven hebt aan bezit of aan ideeën of aan materie. Ook als je houdt van de natuur, houd dan van de totale natuur. Eén ding is zeker, er komt een grote, zeer grote verandering.
Flexibel inspringen op veranderingen
Oude culturen bezaten ook een hiërarchie en werden altijd geleid door mensen die een ruimer bewustzijn bezaten, of toegang hadden tot een ruimer bewustzijn. Zij hadden toegang tot kosmische wetten, zij hadden toegang tot natuurwetten, zij werden geleid door een hoger bewustzijn, wat velen intuïtie noemen. Zij hadden een lange termijn visie, daardoor konden zij al diegenen die afhankelijk waren van hen leiden door vernieuwingen, waarvan zij al van tevoren wisten dat ze zouden komen. Flexibel inspringen op veranderingen.
Vele instituten op dit moment zijn zo verstikt geraakt in hun eigen regels en wetten, dat ze niet meer kunnen reageren op een tijdelijk of langdurige onverwachte verandering. Ze lopen steeds achter de feiten aan. De mensheid mist een lange termijn visie.
Als de top de basis dient, dient de basis de top
Maar als je goed kijkt naar het nieuws, zullen er vele aspecten zijn die jullie blij zullen maken. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de vernieuwing gaat winnen, dat vastgeroeste instituten langzaam maar zeker hun fundament en hun geloofwaardigheid aan het verliezen zijn. Dat is het signaal van vernieuwing. Elke hiërarchie, elke top van een hiërarchie, hoe groot of hoe klein de gemeenschap ook is, is gebaseerd op de basis, moet de basis dienen. En als de top de basis dient, dient de basis de top. En als je nu rondkijkt en luistert, is dat vaak hetgeen wat ontbreekt. Hier is uiteraard nog zeer veel over te vertellen en er zal nog zeer veel over verteld worden.
Voel de grote liefde van Oth, Atha, Era, Allen en Ehma.

 http://www.oth-channeling.com/