Oth Lokaal en mondiaal / 3 Juli 2015 / door Ellen Rauh

Lokaal en mondiaal
3 Juli 2015 / door Ellen Rauh
Beste allen, is het zo dat in een deel van Europa al die omwentelingen en al die veranderingen op een iets andere wijze tot stand komen dan in de rest van de wereld?
Nee, vooral niet. Wij hadden het over de westerse beschaving. De westerse beschaving is ver doorgedrongen en is niet meer gekoppeld aan landen of werelddelen. Wat wij bedoelen is dat alle gemeenschappen of landen die op een of andere manier verstikt, onderdrukt worden door opgelegde regels en wetten, nu in opstand komen. En eigenlijk gebeurt dit overal. De één zal het als reden een geloofsstrijd noemen, bij de ander gaat het om geld.
In Europa gaat het om eenheid, het gaat om militaire macht, het gaat om de macht van geld, het gaat om machten van ideologieën, alles tegelijkertijd. vandaar dat niemand – niemand – de crisis kan claimen. Het ligt aan allerlei facetten tegelijkertijd, maar de oorzaak van de omwenteling is het ongenoegen, het niet meer gevoed worden door een systeem.

Mensen komen in opstand tegen systemen. Vele mensen voelen zich slaaf van regels en wetten. Wij noemden dat in de nieuwjaarsboodschap een nieuwe slavernij. Mensen zijn zich aan het bevrijden van allerlei vormen en soorten van onderdrukking.

En geloof ons, er zijn gemeenschappen waar mensen zich goed voelen, waar mensen zich betrokken voelen bij de gemeenschap. Zij zullen dus weinig schade ondervinden van wat mensen crisis noemen. Zij hebben al een nieuwe vorm van leven, een nieuwe ideologie, een nieuw normen- en waardenstelsel.
Wat wel gaat gebeuren, is dat er steeds meer, steeds vaker en steeds veelvuldiger kleinschalige projecten van de grond komen. Het mondiale zal nog wel bestaan, maar beperkt.
Stel je voor dat het mondiale alleen nog maar gaat over het zorgen voor de planeet Aarde? En dat al de rest, al de machtsstrijden onderling, kleinschalig blijven? Kun je je een voorstelling maken hoe de Aarde, de wereld er dan uit zou zien?
Laat dat nu eens de grootste omwenteling zijn, dat mensen zich los gaan koppelen van mondiale regels die tegen hun principes in gaan, maar dat er tegelijkertijd een enorm verantwoordelijkheidsgevoel komt voor de eenheid, de grootsheid, van allerlei rassen, allerlei geloven en ga zomaar verder, die allemaal elkaar beïnvloeden en allemaal een plek willen hebben om te gedijen. Hier komen wij later uitgebreider op terug. Koppel het dus los van Europa.
Voel de grote liefde van Oth, Atha, Era, Allen en Ehma

(Ontvangen via Hs voor wakkeremensen.blogspot.nl)