Oth: Informatie, taart en aandacht. Ellen Rauh 15 februari 2015. Geplaatst: 6 maart 2015.

Oth:
Informatie, taart en aandacht.
Ellen Rauh
15 februari 2015. Geplaatst: 6 maart 2015.
Goede middag allemaal dierbare mensen hier aanwezig.
Vele mensen zijn nu in een fase beland, op een punt beland, waarin er belangrijke verschuivingen plaats gaan vinden. We zouden jullie aanraden om regelmatig het boek van omwentelingen nog eens open te slaan. Het blijkt zowaar een handboek te zijn in tijden van vernieuwing. Wat zal de vernieuwing zijn? De vernieuwing zal zijn dat elk van jullie die voelt dat er iets nieuws aankomt, wat onbestemd is, het gevoel heeft dat er een nieuw profiel gemaakt wordt van zichzelf. Diegene moet dus met open geest het nieuwe tegemoet treden. Op het moment dat je iets weet, is het niet meer nieuw.
Wie ben je?
Wie wil je zijn?
Wie wil je niet meer zijn?
Bij wie of wat wil je je aansluiten?

Als je nagaat hoe je bepaald wordt, gestuurd wordt, gemanipuleerd wordt, door de media, door jouw ervaringen nu en in het verleden, zal je zien dat het zeer moeilijk is om zonder informatie jezelf te zijn.

Oth-channeling door Ellen Rauh

15 februari 2015, Nederland
Wegwijzers van informatie
Informatie kleurt jouw ervaringen. Informatie kleurt jouw wensen, informatie kleurt jouw drang naar vernieuwing. Informatie is het gevolg van een ervaring dat iets niet is zoals jij het echt zou willen. Dan kun je zeggen: “Ik sluit me af van informatie, dan kan ik open en onbevangen kiezen vanuit m’n gevoel.” Ja, dat kan, maar gevoel is ook beïnvloedbaar door herinneringen of door je oude zelf. Dus we zouden iedereen aanraden: als er wensen zijn of als je voor beslissingen staat, volg je gevoel en laat dan informatie volgen om als het ware bevestigd te krijgen dat jouw gevoel werkt. Als het nog steeds een ja is, wordt je ja groter en dan sta je open voor iets totaal nieuws.
De informatie is alleen maar bedoeld als wegwijzer – wegwijzers waardoor jouw keuze steeds duidelijker wordt. Vallen de wegwijzers weg, klopt de informatie niet met wat jij wenst, kies dan voor iets anders. Als informatie dus alleen maar dient als wegwijzer om jouw keuze te stimuleren, sta dan open op het moment dat je kiest voor allerlei nieuwe informatie. Laat de wegwijzers geen beperking zijn om nieuwe dingen te ervaren. En dat is de valkuil. Als informatie leidt tot vast omlijnde verwachtingen, dan kun je zeer veel ervaringen missen, omdat je niet neutraal en met open geest waarneemt. Je kunt dan teleurgesteld worden, want wat je verwacht had, komt niet uit en omdat je zo bezig bent met de teleurstelling en met de frustratie, neem je niet waar wat er wel is gebeurd. En het is niet simpel. Het vraagt wat oefening, maar het is de moeite waard.
Overtuigingen
Voor de rest willen we elk van jullie adviseren om waar te nemen bij jezelf waar je oordelen liggen. Zoals jullie kunnen horen in de media, gaan overtuigingen en godsdienst steeds meer oorlogen bepalen. Het gaat niet meer om energiereserves, het gaat niet meer om land, het gaat om overtuigingen. Die zijn niet te begrenzen. Het is lastig, want een overtuiging zit overal. Hoe kun je je dus beveiligen tegen overtuigingen? Nu kun je denken: “dat is onmogelijk”. Wij geven jullie een advies om het op z’n minst te proberen. Kijk eens hoe vaak je een land koppelt aan een godsdienst. Veel vaker dan je zou vermoeden.
Egypte wordt bijvoorbeeld voor een groot deel bepaald door de Islam. De Islam zoals je hem waarneemt of sommige facetten, daar wordt je niet echt blij van. Het zou je er zelfs van weerhouden om te gaan. Waar heb je het dus over? Egypte is niet de Islam. De piramides zijn zelfs niet Egypte. De piramide bestond al voordat jullie Egypte Egypte noemden. En Egypte was er al voordat de Islam zijn intrede deed.
Elk van jullie kan dus bij een oordeel, bij een wrevel, teruggaan naar de roots, en dan zul je zien, dat die wrevel ergens onderweg ontstaan is, omdat het afgedreven is van de kern.
Kijk naar het gebeuren van Oth, Atha, Era en Allen. Het begon met Oth, toen kwam Atha erbij. Zonder dat Oth verdween. Toen kwam Era erbij zonder dat Atha en Oth verdwenen. En dan kwamen Allen en op het laatst de dierbare Ehma, die er alleen maar kon zijn omdat Oth, Atha, Era en Allen er waren. Dat was de voedingsbodem voor Ehma. Maar ze zullen te allen tijde allemaal benoemd worden. Een kind kan alleen maar een kind zijn als er ouders zijn. Ouders zullen levenslang ouders blijven, als er een kind is. Een kind verandert bloedlijnen. De liefde naar een kind is gebaseerd op bloedlijnen. Eén kind voegt iets toe aan een gezin. Hoe groot dat gezin ook is. Een unieke toevoeging. Zeer oude familiepatronen, facetten van familiepatronen, kunnen door één kind uitvergroot worden. Plus dat elk kind nog eens een nieuw facet toevoegt waardoor het meer wordt.
Kijk dus zo naar jezelf:
Wat voeg jij toe?
Wat is gebaseerd op oude familiepatronen?
Wat is gebaseerd op oude culturen?
Wat is gebaseerd op bepaalde overtuigingen?
En waar heb jij nog ruimte voor iets nieuws?
Als je zo in beslag genomen wordt door alles wat er is, heb je geen plaats en geen tijd voor iets nieuws.
Taart van aandacht
Alles heeft te maken met aandacht. Aandacht heeft een beperkte omvang. Aandacht kan versnipperd zijn. Neem je aandacht waar. Wat vergt het meeste aandacht? Maak een taart van aandacht. Welke partjes staan voor welk soort aandacht? En probeer dan één partje niets te laten zijn. Ruimte voor niets.
Om iets nieuws toe te voegen, moet je ruimte maken voor iets nieuws, moet er dus ruimte zijn voor aandacht. Als je zo je aandacht gaat waarnemen, krijg je een geweldig helder beeld van jezelf. En denk nou niet dat mensen waar jij als het ware mee gebroken hebt, dat ze daardoor geen aandacht meer vragen. Aandacht heeft vele aspecten. En de enige die het waar kan nemen, ben jijzelf.
Probeer na deze waarneming vooral even stil te staan bij het partje van de taart wat voor niets staat. Niets mag nog ingevuld worden en zal iets zijn wat je nog niet kent. Dan sta je open voor totaal nieuwe ideeën waar je nog nooit aan gedacht had. En elk nieuw idee zal altijd facetten in zich meedragen van oude herinneringen, oude kwaliteiten die iets in jou al kende, maar met een nieuw toegevoegd aspect wat alles anders zal maken.
Lieve mensen, ga voor de vernieuwing. Wees alert voor de richtingaanwijzers en probeer de vernieuwing vooral niet zwaar te laten zijn.
Voel de grote liefde van Oth, Atha, Era, Allen en Ehma.
(Ontvangen via Hs voor wakkeremensen.blogspot.nl)