Oth Geld krijgt de meeste aandacht / 3 Juli 2015 / door Ellen Rauh

Geld krijgt de meeste aandacht
3 Juli 2015 / door Ellen Rauh
De grootste problemen in de westerse beschaving op dit moment worden vaak teruggebracht naar geldproblemen. Oplossingen of meningen worden vaak uitgelegd in termen van geld, verlies of winst.
Beste mensen, dat is het oude denken. Vanuit het niets gaan sommige mensen geld verdienen en er zijn mensen die altijd geld verdiend hebben, die zeer veel geld verliezen. Als je de media in de gaten houdt, als je kijkt waar het om gaat en je ziet dat de mening of de opinie voornamelijk over geld gaat, denk dan eens bij jezelf: waar gaat het eigenlijk echt om? Geld is vaak een dekmantel en een beperkt denken. Natuurlijk heb je geld nodig om een beetje normaal te leven, zullen jullie denken. En dat is ook zo, maar dit komt door opgelegde wetten, wetten die bedacht zijn door een bepaalde manier van organiseren.
Nog altijd zijn er tegelijkertijd op Aarde mensen die zich grotendeels losgekoppeld hebben van wetten en regels, maar zij zijn dan ook afgesloten van het grote mediacircus en van het wereldgebeuren. Zij leven in oases. Zij leven in enclaves, los van de wereldgebeurtenissen. Als je een wereldburger wilt zijn, kun je je niet afsluiten voor wat er in de wereld gebeurt, maar je kunt het ook niet oplossen.

Probeer dus de komende maand alert te zijn, te luisteren. Gaat het over winst of verlies of is het oplossingsgericht denken? Gaat het nog over mensen of gaat het over geld? Heel vaak zul je helaas moeten concluderen dat mensen op de zoveelste plaats komen en dat geld de meeste aandacht krijgt.

Kijk dan eens naar jezelf. Wat moet jij allemaal doen om financieel rond te komen? Aan welke regels heb jij je te houden? En houd je je altijd aan die regels? Hoe ga je zelf met geld om? Voel je je rijk of ben je rijk? Voel je je arm of ben je arm?
Probeer de klemtoon te leggen op sociale omgang, niet gebaseerd op winst maar op sociale warmte, op medemenselijkheid, zonder jezelf tekort te doen. Geef jezelf niet weg, want dan heb je niets meer. Maar wordt wel mens tussen de mensen.

http://oth-channeling.com/

(Ontvangen via Hs voor wakkeremensen.blogspot.nl)