Oth: Durf te kiezen, ben je eigen creator / 6 september 2015

Oth:
Durf te kiezen, ben je eigen creator
6 september 2015
Inderdaad, alles is anders. Het is even wennen. Wat je denkt dat er is – nu – het is anders. Wat je denkt dat er was, was anders. Wat je denkt dat er gaat komen, wordt anders. Zeer lastig. We zijn gewend, vanuit gewoonte om signalen te herkennen en dan horen jullie al bij een select publiek, die daarnaar luistert, die navigeert op zijn of haar gevoel. Vele mensen zijn volgeboekt met allerlei activiteiten en luisteren niet naar hun gevoel. Het selecte publiek wat dat wel doet, had een soort gewoontepatroon opgebouwd. Als ik dat voel, dan wil dat dat zeggen. En als ik dat voel, betekent het dit. Maar ook dat wordt anders. Iedereen is als het ware doof en blind tegelijkertijd. Ga er maar aan staan om dan nog normaal aan het leven deel te nemen.
Iedereen is als het ware gedesoriënteerd. De dieren, de planten, de mensen, de wind, de regen, alle elementen van de Aarde. Alles verloopt volgens andere patronen – af en toe. En dat is het lastige. Want als het nou een trend was van lange termijn, dan kon je je daar weer aan vasthouden en naar luisteren. Maar voordat je eraan gewend bent, is het al weer anders. Voor vele mensen die zo graag twijfelen en die zo graag alles zeker weten, is dit zeer lastig. Want voordat jij dan beslist, is het allemaal alweer veranderd.

Dus, de les, het advies wat wij aan jullie willen geven, is: durf te kiezen. Dat is het hele thema de komende tijd. Durf een keuze te maken, los van alle signalen en gevoelens die je krijgt. En de keuze die jij maakt, gaat energetisch via allerlei synchroniciteit, zich manifesteren.

Vroeger dachten veel mensen: ik moet het afwegen, het moet helemaal kloppen, ik wacht op signalen van het Universum, en dan neem ik een beslissing. Stel je voor mensen dat het nu wel eens af en toe anders zou kunnen zijn. Dat jullie een grotere macht krijgen, dat jullie meer dan je kunt vermoeden de regie van je leven af en toe in eigen hand kunt nemen, door volmondig een beslissing te nemen en dan de energie zijn werk te laten doen. Dit is niet zo simpel. Het vraagt veel van jouw mentale wereld, die alles zo graag gestructureerd voor elkaar heeft en van daaruit keuzes maakt.
Wij zeggen dus: laat los. Ga bij jezelf na: wat wil ik echt? Maak een keuze. Durf een commitment aan te gaan en je zult zien dat het zich gaat manifesteren. Stel je voor dat dit waar is, waar blijf je dan met slachtofferschap? Waar blijf je dan met al je ‘ja-maren’? Dan blijkt dat jij zelf de ‘ja-maar’ bent. Dat is een groot voordeel. Want als je zelf de ‘ja-maar’ bent, kun je er zelf misschien iets aan doen. Wij zouden zeggen: give it a try. Laat de planning los en navigeer op wat jij echt wil. Vele mensen verlangen naar duidelijkheid. Vele mensen verlangen naar tastbare zichtbare resultaten.
Lieve mensen, ben je eigen creator. Neem zoveel mogelijk het heft weer in eigen handen en kom er dan achter hoeveel ja-maren jij tegenkomt, denkbeelden, ideeën, aannames, waarheden, die jou belemmeren om je eigen creator te zijn. Als jij steeds meer je eigen creator wordt, zul jij zoveel meer menslievend en sociaal zijn. Want de nieuwe tijd is er geen meer van eigenbelang. Waarden en normen zijn niet meer uit te drukken in geld.
Wat zijn jouw normen en waarden? Hoe sta jij tegenover geld? Laat geld energie zijn. Laat geld iets zijn om van te genieten. Maak een keuze en het geld volgt. Wacht niet op geld, want dan houd je vaak de stroom tegen. Tegelijkertijd moet je nog, en dat is het lastige, 80% van je leven meelijden op wat jullie nog oude tijd noemen – wat jullie nog oude normen en waarden vinden, oud denken vinden.

Maar lieve mensen, die 20%, gooi je die dan ook weg? Of ga je daarmee oefenen? Alles is anders. Geef die 20% de kans om een volledig commitment te maken voor jezelf en dan met een glimlach waarnemen dat het zich manifesteert. Ga aan de slag met kleine zaken. En laat je verrassen. Hierdoor zul je groeien in eigenwaarde en als je 20% van je leven weer in eigen handen neemt, scheelt dit 20% twijfelen, wijfelen.
Voel de grote liefde van Oth, Atha en Era, Allen en Ehma.