Oth-channeling: Wat betekent veiligheid voor jou?

Oth-channeling: Wat betekent veiligheid voor jou?

29 maart 2021  |   door Ellen Rauh

Wij willen het graag hebben over veiligheid.

Wat is veiligheid? Veiligheid is begrensd. Wie voelt zich veilig? En wat betekent veiligheid voor jou? Wat voor de een onveilig is, is voor de ander superveilig.

Veiligheid is het tegendeel van angst. Elk mens kent angst. Probeer je steeds vaker te verplaatsen in een kind dat bang is van iets wat het niet kent wat het niet kan bevatten. En dan zeggen de ouders: “Daar hoef je niet bang voor te zijn. Wij zorgen voor jou”. Het hoort bij een kinderfase: angstdromen, om langzaam maar zeker te wennen aan angsten.

Angst heeft altijd te maken en is gebaseerd op het onbekende. Op het moment dat het bekend is, ontstaat er een soort zekerheid en een gevoel van veiligheid: “Ik heb het onder controle. Ik herken de signalen.” We hebben het er al eens over gehad: veiligheid is heel vaak ‘schijnveiligheid’. Op het moment dat je denkt dat je alles onder controle hebt, voel jij je veilig. Maar wie heeft alles onder controle? Al die vage angsten waar mensen nu onder lijden, zijn allemaal gebaseerd op onzekerheid. De mens is de controle aan het verliezen en dat maakt onzeker.

Allerlei organisaties die het woordje ‘wereld’ gebruiken: de wereld veiligheidsorganisatie, de klimaat…, hulporganisaties; hoe groter een organisatie is om hulp te bieden en veiligheid te bieden, ze blijken in het virusverhaal totaal nutteloos. De grenzen worden kleiner. Elk land kiest voor zichzelf. Hoezo verdragen? Elk voor zich. Rijken gaan voor. Armen komen achter. Hoezo gelijke verdeling? Hoezo veiligheid? Hoezo: wij beheersen het klimaat?

De mensheid komt er achter dat ze met alle data en met alle satellieten die allemaal bedoeld zijn om controle uit te oefenen, om statistieken op te bouwen, om voorspellingen te doen; ze blijken steeds vaker nutteloos – nutteloos – totaal nutteloos. En de mens is langzaam maar zeker aan het beseffen dat ze de controle kwijt is.

Het klimaat doet rare dingen. Seizoenen houden zich niet meer aan de regels. Dieren houden zich niet meer aan de regels. Virussen houden zich al helemaal niet aan de regels. En data zijn niet te vertrouwen.

Logistieke planningen op wereldniveau schijnen door één schip volledig in de knoei te komen. Hele programma’s, keurig uitgerold met allerlei formaliteiten, door één schip ligt de wereldhandel – een groot deel van de wereldhandel – stil. En dan hebben we het over een paar dagen. Wat zijn zeven dagen om een wereldhandel stil te leggen?

Wat is één komma, één cijfer, één letter verschil in een enorm databestand? Hoeveel gevolgen heeft dat? Door de grootheid van bestanden zijn gevolgen van één cijfertje, één komma, gigantisch.

Steeds vaker zullen statistieken een schijnveiligheid blijken te zijn. Moet je dan geen strategieën meer uitzetten? Natuurlijk wel, een mens heeft dat nodig als controle.

Controle

Wij zouden zeggen tegen iedereen die zich laat inspireren of zich geïnspireerd voelt door deze boodschap:

Beheer jouw veiligheid

Erken jouw angsten

Erken jouw onzekerheden. Angsten zijn gebaseerd op onzekerheden

Zoek regelmatig momenten, technieken, die jou veiligheid bieden

Bij wie kun jij helemaal jezelf zijn?

Waar kun jij helemaal jezelf zijn?

Je kunt de wereld niet veranderen. Je kunt de onzekerheden die nu zo groot zijn niet wegnemen. Beheer dus wat voor jou af en toe zekerheid biedt, als een anker, als een stip, om je regelmatig aan vast te houden. Een stevig bootje wat dobbert. Waar naartoe? Waar zal de wind of de stroming jou naartoe brengen? Het leven blijkt een groot avontuur.

Voel je dus veilig bij datgene waar je je veilig bij voelt, en dat is individueel anders. Zoek vreugde waar jij vreugde uit put. En steun elkaar in deze woelige tijden.

En als je in een nieuwe stroming terechtkomt, gaat het ook heel snel. Dat is typisch voor deze tijd. Alles is intenser. Alles is grootster. Eén klein facetje kan grote gevolgen hebben.

Bekijk zo ook het wereldtoneel. Bekijk zo de situatie op Aarde. Eén miniem foutje kan grote gevolgen hebben. Maar één miniem veranderingetje kan ook grote gevolgen hebben ten goede. Dan ga je in turbokracht vooruit. Dat is de andere kant. Ook dat is intenser.

Het blijft intens. Blijf staan, ondersteun elkaar en ga ervan uit dat het sowieso nog een tijdje zeer intens zal zijn.

Voel de grote liefde en support van ons allemaal.

https://www.oth-channeling.com/