Oth-channeling: BURN OUT? Word je eigen energiebeheerder! /16 december 2018 / door Ellen Rauh / Geplaatst 4 januari 2019

Oth-channeling:
BURN OUT? Word je eigen energiebeheerder!
16 december 2018 /  door Ellen Rauh
Geplaatst 4 januari 2019 

Vele mensen vallen nu uit in het arbeidscircuit. Ze kunnen de druk niet meer aan. Er moet zo veel. En liefst snel. ‘Want tijd kost geld’. Alles of toch heel veel wordt uitgedrukt in geld. De waarde van een bedrijf is vaak geld. ‘Winst, winst, winst’. En een bedrijf wat winst maakt – wat veel winst maakt – ‘is een goed bedrijf’. Een bedrijf wat goed voor zijn mensen zorgt en daardoor misschien minder winst behaalt, wordt afgeschreven als ‘niet rendabel’.

Maar de tijden veranderen. De lat ligt zo hoog en alles gaat zo snel, dat mensen niet meer ‘nog meer’ kunnen. Ze vallen met bosjes en daar gaat het winstgevende bedrijf …

Dus als je naar jezelf kijkt:
Waar verbind jij je mee?
Waar leg jij de grens?
Wanneer is het voor jou genoeg?
Als je afgebrand bent?
Of trek je eerder aan de bel?

Elk mens is verantwoordelijk voor zijn eigen energiemanagement. Wat heb ik over? En wanneer gaat het licht uit? Op tijd aan de rem trekken. Op tijd rust nemen. In plaats van heel veel energie te steken in zogenaamde ontspanning, door zogenaamde lichamelijke inspanning, zou je misschien veel beter af en toe het licht uit doen – helemaal afgekoppeld even jezelf zijn en jouw energiereservoir weer op peil brengen.

Dat zal een kenmerk worden voor de nieuwe tijd. Dat mensen weer in staat zijn om zichzelf op te laden, dat mensen weer in staat zijn om waar te nemen: “Oh, ik zit nu aan mijn reserve-energie” en het niet pas opmerken als het te laat is. Dan wordt jij de beheerder van jouw netwerk.

Werk als je moet werken en in je vrije tijd: eis jouw vrije tijd op – regelmatig – als het nodig is om jouw unieke individuele batterij op te laden. En de enige die weet wat helpt, dat ben jij, mits je je helemaal loskoppelt van wat de media of jouw persoonlijke computertje zegt hoe het moet. Jij bepaalt hoe het moet. Jij moet gaan waarnemen.

Jouw lichaam. Hoe voelt het? “Hoe is het met mijn energiepeil? Moet ik bijtanken of heb ik reserve?” En als je weet dat een krachtinspanning wacht, dat jij iets moet gaan doen wat zeer veel energie gaat vergen, dan is het aan jou om reserve op te bouwen en niet daarna te klagen dat je leeggelopen bent en dat je niets meer hebt.

Word je eigen energiebeheerder!

https://www.oth-channeling.com/