Melchizedek Houden van het Heden / 13 September 2015 / Julie Miller

Melchizedek
Houden van het Heden

13 September 2015 / Julie Miller

Wanneer een gebeurtenis of situatie pijnlijk is, wordt je soms bij jezelf gewaar ontmoedigd en onverschillig te worden. Dergelijke pijnlijke ervaringen kunnen komen zonder enige waarschuwing of van een verzamelde reeks van moeilijke gebeurtenissen waar niet mee afgerekend werd op het bewuste moment en terzijde gezet werden om te etteren en groeien. Soms moet een persoon de absolute bodem raken, om een dergelijke dramatische geestesstaat en staat van zijn onder ogen te komen voordat zij de glans beginnen te zien van hun eigen innerlijke Licht, en dat zij een beetje dieper binnenin zichzelf moeten reiken voor de moed en de kracht die daar is en henzelf uit hun staat van ellende en wanhoop kan brengen.
Als je ermee begint om uit de donkere put te klimmen van ellende en van gevoelens van hulpeloosheid, begin je om het stof en de viezigheid eruit te vegen dat negatieve patronen en gedachtevormen achterlieten. Je begint ermee jezelf te leren om anders te denken en te zijn, om vanuit een helderder en meer positief Licht te komen. Wanneer iemand opnieuw geboren wordt, is er veel loslating gaande. Je kunt niet het oude dat zoveel pijn veroorzaakte vast blijven houden als je wenst om voorwaarts te gaan. Denk eraan dierbaren, wat je van jezelf denkt en gelooft is wat je aan zult trekken, omdat de keuzes die je maakt jouw verantwoordelijkheid zijn. En jij bent het die moet kiezen als je in het verleden wilt blijven of je wilt focussen op je best te doen om volledig in het hier en nu te zijn.    
Natuurlijk, het bereiken van wat voor doel dan ook kan tijd nemen. Wanneer jij jezelf uit een pijnlijke situatie brengt, geef jezelf er dan niet van langs omdat je denkt dat je niet snel genoeg ging. Een genezing heeft geen vastgestelde tijdsduur. Iedereen zal anders en in een ander tijdsbestek genezen. Wat belangrijk is dierbaren is dat jullie jezelf de liefde en het mededogen geven dat jullie verdienen. Vergeef jezelf door jezelf toe te staan om in de val gelokt te worden door duistere, destructieve emoties die als een nasleep kwamen van een droevige, pijnlijke ervaring. Het leren om het verleden los te laten, wat iedere emotionele gehechtheid omvat die leid naar emotionele pijn, is noodzakelijk voor je succes om voorwaarts te gaan. Je zou soms bij jezelf gewaar kunnen worden twee stappen voorwaarts en één stap achterwaarts te zetten, maar je geeft niet op aangaande jezelf. Geloof in jezelf, dat je capabel bent om te veranderen en dat binnenin jou een grootsheid is dat er slechts op wacht om naar voren te komen en in alles dat je doet te stralen.
Als je plannen begint te maken om opnieuw met jezelf te beginnen, neem de tijd dierbaren om samen te vatten waar je in het leven bent en maak er nota van wat je niet langer nodig hebt of vind bruikbaar te zijn. Stel vast of jij je vasthoudt aan zelfsaboterende gedragingen en manieren die je oordeel vertroebelen. Hoe meer jij je bewust wordt van bepaalde slopende gewoontes en gedragingen, hoe meer jij je kunt identificeren aangaande wat je wilt van wat je niet wilt.
Probeer je te herinneren, dierbaren, dat welk verhaal dan ook van je verleden jou niet definieert en geen voorspellende magie over je toekomst heeft. Iedere keer dat jij je verhaal aan anderen herhaalt, luister en ben observerend wat betreft hoe zij reageren. Bewust te zijn van andere mensen hun reactie op jouw herhaalde verhaal, helpt jou om je aandacht opnieuw te focussen op het heden en moedigt je aan om te beseffen hoeveel werk er nodig is om gedaan te worden hier in het heden, beginnend met vandaag.
Wanneer je pijnlijke delen van het verleden opnieuw afspeelt, besef dierbaren, hoe regenererend de pijn is van deze gedane gebeurtenissen die je fysieke lichaam beïnvloeden. Als je ermee begint om de diepe spelonken van je innerlijke zelf te verkennen, ontdek je dat je lichaamstaal en je manier van leven en zijn in je geest zijn ingebed en sommige van deze manieren moeten losgelaten worden aangezien zij zoveel pijn voor zolang gedragen hebben. Er zijn heel veel vormen van gezonde loslating gevonden door beschouwend gebed, meditatie, yoga, oefeningen die de breinfunctie stimuleren, en andere die je zult ontdekken als je de tijd neemt om jezelf opnieuw te leren kennen.
Als je leert om het verleden los te laten alsook de destructieve emoties die geassocieerd werden met een bepaalde gebeurtenis, begin je het belang te begrijpen van zelfzorg en zelfliefde. Je moet op jezelf vertrouwen om jou gelukkig te maken, niet vertrouwend of afhankelijk zijn van anderen. Jij, moet gelukkig en tevreden zijn met jou, en dit dierbaren neemt heel veel werk. Ben geduldig met jezelf. Verwacht niet om onmiddellijk grote sprongen van onderscheid te maken in ieder aspect van jezelf. Geef jezelf ademruimte om vergissingen te maken en zie dat iedere gemaakte vergissing in feite iets is om van te leren, niet om je ervoor te verbergen.
Als je doorgaat met het maken van positieve veranderingen aangaande hoe je leeft, breng je focus dan naar je intentie en concentreer je er echt op. Bekrachtig jezelf door een tijdlijn te creëren, een soort van kaart welke flexibel is en die oprechte omschrijvingen verstrekt in ofwel plaatjes of woorden over wat je wilt bereiken en waar je hen in wilt plaatsen, met het oog op wat realistisch en haalbaar is om te bereiken. Stal deze tijdlijn of plattegrond dan uit op een plaats waar je het iedere dag kunt zien, aldus het een fysieke affirmatie kan zijn dat jij de leiding hebt van jouw leven en je op schema bent en alle noodzakelijke veranderingen maakt om iedere stap dichterbij te brengen om je doel of doelen te bereiken.
Te veranderen hoe je denkt vergt welzeker werk en heel veel inspanning. Maar ben jij het niet waard? Wij denken dat je dat bent. Nu moet jij ook denken dat je het waard bent. Weet je wel dat het dus heel veel inspanning neemt en heel veel van je energie opgebruikt om het pijnlijke verleden levend te houden?, wanneer in feite het verleden het verleden is, het voorbij is en jij hier in het heden bent? Het is jullie keuze dierbaren om te blijven worstelen en vechten met deze pijnlijke, voorbije gebeurtenissen. Vrijheid en bevrijding zijn keuzes die alleen jij kunt maken, maar wanneer je die keuze maakt om op te houden te blijven haspelen in de pijn en de kwetsuur, begin je te zien dat ongeacht wat er zich voorgedaan heeft, jou grootsheid niet verminderd werd, het werd eenvoudigweg bedekt.
Terwijl jullie meer gewend raken aan het hallo zeggen tegen vandaag, vergeet nooit dierbaren, hoe verbazingwekkend en uniek jullie gewoonweg zijn. Als er ook maar een moment is dat jij je alleen voelt, herinner je dan dat wij van het goddelijke in de buurt zijn, en wanneer je een beroep op ons doet, vanuit de puurheid van je hart, zullen wij daar zijn om jou te begeleiden, jou te ondersteunen en van jou te houden.
IK BEN Melchizedek via Julie Miller
Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/