Kuthumi Veranderende tijden en karma / Geplaatst 11 september 2018

Kuthumi
Veranderende tijden en karma
Geplaatst 11 september 2018
Ik groet je in de vibrationele stralen van Licht en Eenzijn.
Ik ben zo blij dat ik je nog een keer kan ontmoeten.

Ik heb deze (Lynette) gevraagd om vandaag te komen, zodat ik met je kan praten over de zaken van verandering en karma.
Terwijl wij (de broederschap) toekijken en observeren, zien we het trillingsniveau van de planeet stijgen. Dit is heel bemoedigend voor de planeet en ook voor ieder van jullie.
Tijdens jullie huidige jaar is voor velen van jullie veel tot vervulling gekomen, vaak door strijd en tegenspoed. Ik wil jullie zeggen dat uit strijd groei voortkomt. Weet dat je een overlevingsgen in je hebt. Meestal is het dit gen dat de behoefte triggert om door je uitdagingen heen te komen, om de obstakels voor je te overwinnen. Het is dit, samen met je Hogere Zelf en de Lichtstroom in de atmosfeer, die allemaal samenbundelen om je de kracht en soms zelfs de oplossing te bieden om je een stap vooruit te kunnen laten zetten.
Op dit moment zal dit voor velen verandering nodig maken. Door tegenspoed heengaan kan je de moed geven die nodig is. Natuurlijk is dit niet altijd zo. Sommigen willen gewoon hun leven, de richting of een bepaald deel van hun leven veranderen. Ze maken bewust deze keuze die hen op een ander pad brengt, een andere ervaring. Dus je ziet dat het creëren van verandering geen slechte beslissing is, het is gewoon een keuze die je maakt tijdens je reis in deze incarnatie. Zoals ik al zei, zijn er tijden waar verandering nodig is, wanneer je moe bent van je huidige omstandigheden en verlangt naar nieuwe ervaringen. Tijden wanneer je je voelt vastzitten en ongelukkig bent. Veranderen is altijd een keuze, want alleen jij kiest je nieuwe ervaring.

Sommigen denken dat je in slechte omstandigheden karma creëert. Gebeurtenissen en wenst dat je op een andere manier had gesproken of gehandeld. Tijden waar je woorden of acties misschien aardiger hadden kunnen zijn. Sommigen van jullie vragen zich af of dat karma in je volgende leven bij jou blijft. Ik zeg je dat er veel niveaus van karma zijn. Om het eenvoudig te begrijpen, je zou kunnen zeggen minder of meer karma, afhankelijk van de intentie van degene die ervoor kiest om een ​​ander te kwetsen, hetzij met woorden of daden, ongeacht. Ik zeg je dat woorden een pijnlijk zwaard kunnen zijn, soms zo pijnlijk als fysieke pijn. Het is de intentie die beslist over het niveau van karma – de universele wet van oorzaak en gevolg. Ja, we hebben structuur op alle niveaus van zijn.

Als de intentie licht is of een persoon niet van plan was om een ​​ander pijn te doen, is het niet wat we een karmische daad noemen. Als de intentie woede was ten opzichte van iemand anders, en wilde de persoon achteraf ‘de daad met spijt terugnemen’, verontschuldigde zich bij de persoon, dan dit is geen karmische daad. Als de persoon die de verontschuldiging ontvangt, het uitgesproken spijt, ervoor kiest om de verontschuldiging van de persoon niet te accepteren, is het zijn keuze om dit niet te doen als ze dit verkiezen. Jullie hebben allemaal een vrije wil. We beschouwen het echter niet als een karmische gebeurtenis vanwege het onmiddellijk gevoelde wroeging en de woorden gesproken in spijt. Je zou kunnen zeggen dat dit een onmiddellijke karmische reactie is, want de persoon heeft plotseling het ‘grotere beeld’, de vibrationele afbeelding en soms een toekomstig beeld van gekwetstheid en pijn gezien die zijn woorden of actie voor de ander hebben gecreëerd. Dit ‘grotere geheel’ wordt altijd geleid door het hogere Zelf, bijna onmiddellijk in je lineaire tijd. 
Op dat moment staat de persoon voor een keuze. Voelen ze zich berouwvol, sorry voor hun daden? Of kiezen ze ervoor om de boodschap van hun Hogere Zelf, de innerlijke stem, te schrappen, te negeren? Wanneer spijt wordt gevoeld noemen we het Niet-Karma. Het is al een uitgebalanceerde actie. Maar als de gemaakte keuze koppigheid is, weigering om te luisteren, dan beoordelen we de persoon niet, nee. Het wordt echter opgemerkt en ze ontvangen meestal kwetsende woorden of acties van iemand anders in een andere lineaire tijd. Dus de persoon is in staat om de consequentie te voelen van koppig onverzoenlijk te zijn, waardoor opzettelijk alle zielegroei wordt voorkomen. De mensheid bevindt zich nu op een vibrationeel niveau, waar je instant-karma creëert. In dit leven wordt al het karma waar mogelijk in balans gebracht.
In de situatie waarin men ervoor kan kiezen om voortdurend een ander pijn te doen ondanks het op een of andere manier direct ontvangen van instant karma, vaak van een andere persoon, wordt het karma meegevoerd naar een ander leven. Dit wordt een probleem waarbij de ziel veel genezing nodig heeft om emoties van diepe woede en soms zelfs de emotie van haat te overwinnen. Het kan meer dan één leven duren om de ziel volledig te genezen in deze situaties. We zijn blij om te zeggen dat deze gebeurtenissen nu veel minder op de planeet aanwezig zijn. Naarmate er meer lichtfrequenties op de planeet ontstaan, kan grote genezing op vele niveaus plaatsvinden. Dit is nog een reden waarom velen van jullie nu veranderingen in je leven willen creëren. Mensen besluiten dat ze niet langer boos willen zijn, willen strijden, misschien oude conflicten willen helen met een ander. Genezing. Want anderen, na een leven van worstelen om te betalen voor grootse huizen en bezittingen, zullen zeggen: “Ik wil deze strijd niet langer in mijn leven.” Dus ze zullen ervoor kiezen om hun leven te vereenvoudigen en te genieten van de onzichtbare helende energieën omdat ze lang genoeg pauzeerden om die energieën te absorberen. Ze beginnen een innerlijke vrede te voelen.
Dus, je ziet dat deze tijd ook geweldige kansen creëert voor ieder van jullie. Ik dring erop aan om naar binnen te luisteren, aandacht te schenken aan wat je voelt, in plaats van de vele gedachten in je geest.
Ik omhels je in Oneness.
Ik Ben Kuthumi
Lynette, kanaal. Als je deze gechannelde boodschap deelt, moet je het kanaal erkennen – Lynette en Kuthumi School of Wisdom en ons webadres. www.kuthumischool.com
Vertaald door Agnes