Meester Djwhal Khul – Bron van Innerlijke Vrede

Meester Djwhal Khul – Bron van Innerlijke Vrede

Gechanneld door: Natalie Glasson – Originele Bron: Sacred School of OmNa

Ik ben Meester Djwhal Khul, groeten, groeten en Namaste, het is een eer om in jullie aanwezigheid te zijn en deze ruimte te openen voor innerlijke vrede. De kracht, de macht, de waarheid, en de eeuwige aanwezigheid van innerlijke vrede. Vorige week spraken we over het Innerlijke Vredesakkoord, een akkoord dat je vóór je geboorte op Aarde hebt gesloten, om je op innerlijke vrede te richten, om die uit te stralen, terwijl je begrijpt dat innerlijke vrede alle problemen, gewoonten of zich herhalende gedachten kan oplossen, vooral die welke vast lijken te zitten.

Deze week wil ik het meer hebben over de bron van innerlijke vrede, waarbij ik me concentreer op het concept, het begrip en het weten dat vrede eeuwig is.  Ik nodig jullie uit om hier een paar ogenblikken over na te denken. Vrede is eeuwig, innerlijke vrede of vrede bestaat binnenin je wezen; het is een eeuwige aanwezigheid. Dit betekent dat wanneer er een zich herhalende gedachte is, wanneer er een probleem is in jouw werkelijkheid of in een emotionele wond, dat vrede eeuwig is. Vrede is ook de helende balsem.

Je vraagt je misschien af hoe vrede eeuwig kan zijn als je vaak onrust, verwarring of chaos in je wezen of je werkelijkheid voelt. Op die momenten voelt het niet dat vrede eeuwig is. Ik wil je echter zeggen dat zelfs op die momenten van chaos en verwarring jouw innerlijke vrede blijft bestaan. Zij schreeuwt niet naar je om je te vertellen dat je moet kijken, dat innerlijke vrede je kan helpen of helen, zij is gewoon een stille toeschouwer, gewoon wachtend, observerend, net als zij voor jou om je te herinneren dat innerlijke vrede eeuwig is. Zelfs op die momenten van chaos en verwarring kun je je aandacht verleggen van chaos en verwarring naar innerlijke vrede, want innerlijke vrede staat daar in verbinding, gegrond, klaar om te dienen. Ik weet dat ik innerlijke vrede beschrijf als een klein persoontje in je wezen, terwijl het in feite een energie en een frequentie is.

Het is makkelijker uit te leggen als je je een aspect van jezelf voorstelt dat innerlijke vrede is en dat daar altijd in verbinding staat, gegrond is en innerlijke vrede uitstraalt.  Innerlijke vrede is aanwezig, zelfs op momenten van chaos, paniek wanneer je je onevenwichtig voelt, of misschien wanneer je stemming laag is. Het is voor jou om jezelf eraan te herinneren dat je je aandacht op innerlijke vrede kunt richten, en dat je dat aspect van innerlijke vrede in je wezen kunt worden. Het is goed om de chaos, de verwarring en de pijn los te laten en je aandacht op innerlijke vrede te richten. Het is niet zo dat je zegt dat deze omstandigheid niet zo groot, dramatisch of waardevol is als je misschien denkt, je erkent gewoon dat je alles kunt benaderen vanuit de ruimte van innerlijke vrede. Als je dat doet heb je meer kennis, een grotere helderheid, een grotere verbinding, en aarding, je bent veel beter in staat om te gaan met wat er ook in je werkelijkheid is. Het is een belangrijke boodschap waarvan ik echt wens dat je die aanneemt, innerlijke vrede is eeuwig.

Bron van innerlijke vrede

Waar komt innerlijke vrede vandaan? Het is een uitdrukking van de Schepper die binnenin jouw wezen bestaat, en zo simpel is het. Hoe krijg je toegang tot deze innerlijke vrede? Het is vaak door meditatie dat velen in staat zijn geweest toegang te krijgen tot innerlijke vrede. Innerlijke vrede betekent niet dat je geen gedachten hebt of dat je een heldere geest hebt en je alleen op het goddelijke concentreert. Innerlijke vrede is een gevoel, een aanwezigheid, een sensatie. Je geest kan chaotisch zijn, je lichaam kan in de vlucht- of vechtstand staan en toch richt je je aandacht op de innerlijke vrede in je wezen, op de aanwezigheid van vrede in je wezen. Dit verzacht je lichaam en vermindert de vecht- en vluchtmodus, het verzacht je chaotische geest, en je begint helder te denken, en je begint jezelf te kalmeren. Innerlijke vrede is voor elk wezen anders, het is een aanwezigheid, dus we kunnen zeggen dat de bron van innerlijke vrede een aanwezigheid is. Het is van de Schepper, maar het is gewoon een aanwezigheid. Er is niet echt een oorsprong van innerlijke vrede, het is gewoon aanwezig, aanwezig in jou, in mij, en in elk wezen. Het kan zelfs aanwezig zijn in omstandigheden.

Als innerlijke vrede een aanwezigheid is, hoe krijgen we er dan toegang toe?

Ik zou jullie willen uitnodigen om te bedenken wat jou een vredig gevoel geeft. Misschien is het je voorstellen van een heiligdom in je wezen of een tempel, misschien is het ergens fysiek, een plekje op het platteland, of misschien je ouderlijk huis. Het kan ook ergens zijn waar je nog niet geweest bent, maar waar je alles over weet en waar je graag heen zou gaan omdat het een uitstraling en straling van innerlijke vrede heeft.

Ik zou je willen uitnodigen om je je ruimte van innerlijke vrede voor te stellen, waar die ook moge zijn, als het op de fysieke Aarde is, breng het dan binnen in jezelf en laat het een heilige ruimte zijn in je wezen.

Wanneer je je wilt concentreren op innerlijke vrede, ga dan naar die ruimte.

Het aspect van jezelf dat de aanwezigheid van innerlijke vrede is, zal daar ook zijn.

Haal dan diep adem en laat de aanwezigheid van innerlijke vrede tevoorschijn komen.

Hoe meer je dit oefent, hoe meer je eraan gewend zult raken en hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om het te erkennen. Bouw je aanwezigheid van innerlijke vrede op, breng het, trek het je realiteit binnen en merk hoe het je wezen en realiteit beïnvloedt.

Ik, Meester Djwhal Khul zal aanwezig zijn om jullie te helpen en te dienen.

Ik hou zielsveel van jullie, ik ben Meester Djwhal Khul.

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org