De Energieën Van Juli 2022 – Ziel Herstel

De Energieën Van Juli 2022 – Ziel Herstel

Door: Natalia Alba – 25 Juni 2022

We gaan een harmoniserende en helende maand binnen, waarvan de belangrijkste energieën ons gaan helpen om in een diepe staat van gemeenschap en zielsherstel te komen, want de ziel heeft ook tijd nodig om te herstellen, zodat ze weer terug kan komen om deel uit te maken van onze aardse ervaring. Juli nodigt ons uit naar binnen te gaan en te leren communiceren met onszelf, met onze innerlijke werelden, en met het Verlichte Aspect van wie we zijn, als de enige manier om authentieke leiding te ontvangen. Dit is een maand die ons herinnert aan het belang om een brug te slaan van ons menselijk zelf, naar onze ziel en monade, met hen samen te smelten, zodat we in eenheid kunnen wandelen.

In juli gaan we een van de meest intense passages van het hele jaar in – een Wijsheid die zal duren vanaf de Zonnewende, door het 7/7 portaal dat ook samenvalt met het Siriaanse portaal, aangezien onze Zon zich ermee zal uitlijnen rond 4 juli, tot aan de Leeuwenpoort. De energieën van deze maand zullen ons krachtig beïnvloeden en ons de gelegenheid geven om hogere niveaus van liefde, wijsheid en kracht te bereiken.

Een maand die, zoals het universele getal 13 – 4 verminderd – ons eraan herinnert, een maand is voor persoonlijke transformatie, en dus verheffing als we eerst bereid zijn de diepte van ons wezen in te gaan, waar we alle noodzakelijke veranderingen kunnen doen die nodig zijn om meer verenigd te zijn. 13 is het getal van transformatie, wat eenvoudig betekent: van een staat van zijn overgaan naar een andere. Wat onze nieuwe staat van zijn bepaalt, is onze bewuste keuze om van afgescheidenheid naar eenheid te gaan of omgekeerd, want alles is tenslotte een kwestie van keuze.

Een transformatie die niet pijnlijk hoeft te zijn, tenzij we niet bereid zijn een aspect van ons oude zelf en alles wat daaraan vastzit achter te laten. Dit resulteert in het ervaren van diep lijden, dat niet voortkomt uit de persoonlijke verschuiving die we ondergaan, maar uit onze weerstand tegen het loslaten.

Loslaten is onze natuur, we zijn voortdurend bezig alles te omarmen en los te laten, ook al hebben we de illusie gecreëerd dat we lineaire wezens zijn. Het is een tijd om ons aan te passen aan verandering en in plaats van ons ertegen te verzetten, ons hart waarachtig te openen voor wat komen gaat, want het is de wet dat wanneer we loslaten, iets anders, meer verlicht, liefdevoller, bedoeld is om zijn plaats in te nemen.

Nummer 4 – 13 verminderd – vertegenwoordigt het evenwicht, de stabilisatie die komt wanneer we hebben samengevoegd wat eerder gescheiden was, en daarom pijn veroorzaakte, en overgaan naar een vrediger staat van zijn, iets dat altijd komt na de juiste innerlijke verschuiving die nodig is. We gaan nu over om deze innerlijke veranderingen in het fysieke te verankeren, wat ook dezelfde boodschap is die nummer 4 ons in deze tijd geeft, een boodschap om de wijsheid en helderheid die tot ons neerdaalt in ons menselijk zelf te verankeren.

 De kaart die nummer 4 vertegenwoordigt, de Keizer, geeft het beeld weer van een krachtige aanwezigheid die een overvloedige en stabiele werkelijkheid heeft, niet vanwege een of ander wonderbaarlijk lot, maar omdat hij het innerlijke en fysieke werk heeft gedaan dat daarvoor nodig is en de sterke pijlers heeft opgericht waarop dat kan gebeuren. Pijlers die voortkomen uit een diepgaande, en eerdere, innerlijke transformatie.

Beide essenties van de nummers 13 en 4 vullen elkaar aan, omdat beide een gevolg zijn van de ander. Essences die de energieën vertegenwoordigen die ons ook planetair gezien helpen, en die zich ook zullen voegen bij de galactische die onze evolutionaire reis komen ondersteunen.

Juli is inderdaad een maand van diepe retrospectie, communie en neerdaling, want zo kunnen we groeien en vooruit komen, door naar binnen te gaan en te zien wat we allemaal bereikt hebben, en wat we allemaal nog moeten overwinnen.

Astrologische uitlijningen

Astrologisch gezien hebben we een kalme en rustgevende maand, hoewel dit niet betekent dat we inactief zijn, zoals velen zullen geloven, vanwege de retrogrades van deze maand. Juli is een hele speciale maand, met veel Vuur energieën, afkomstig van Leeuw, die ons voorbereiden op de Leeuwen Poort, die al deze creatieve beweging en manifestatie naar binnen brengt, waar we werkelijk transformeren en creëren, voordat het gemanifesteerd kan worden in onze fysieke wereld. Het is een maand voor het uitbreiden in onze innerlijke gebieden, het bereiken van hogere niveaus van wijsheid en liefde, iets dat alleen kan worden gedaan door middel van diepe communicatie met onze God Zelf.

We beginnen juli met Mars die op de 5e van de maand in Stier komt, op hetzelfde moment dat Mercurius Kreeft binnenkomt. De vurige Mars in de aardse Stier zal een bron van sensualiteit en passie voor ons zijn om achter onze verlangens aan te gaan, om te genieten van de passies van onze aardse wereld, wat niet altijd betekent dat we moeten toegeven aan egoïstische verlangens, maar dat we schoonheid moeten vinden in het moment, dat we ons menselijk leven volledig moeten leven, vanuit ons hart, en ons dankbaar moeten voelen voor elke minuut van ons bestaan.

Aan de andere kant is Mercurius in de liefdevolle en intuïtieve Kreeft een prachtige gelegenheid om alle gedachteruis te stoppen en te communiceren met ons gevoel, met onze Ziel, door te leren hoe we liefdevol kunnen communiceren, eerst met onszelf, en dan met anderen, met empathie en mededogen. Mercurius zal ons helpen onze gevoelens vloeiend uit te drukken, want vaak, vooral bij degenen die van nature empathisch zijn, hebben we de neiging ons zo terug te trekken dat we vergeten hoe belangrijk het is om te communiceren wat we voelen.

Op 7 juli hebben we de eerste retrograde, om zo te zeggen, van deze maand: Vesta, samen met Chiron op 19 juli, Juno doet hetzelfde in Vissen op 25 juli, en ten slotte Jupiter op 28 juli. Zoals u weet is mijn visie op retrogrades jaren geleden verschoven, want dit is een menselijke illusie. Desalniettemin is dit echt geworden, omdat het collectieve geloof dit heeft gecreëerd en nu voor degenen die ondergedompeld zijn in retrogrades, zal juli een meer uitdagende maand zijn in termen van vertragingen en langzamer gaan.

Voor degenen die ervoor gekozen hebben om zich eenvoudigweg te verbinden met de essenties van de planeten en asteroïden, staan we niet langer toe dat uiterlijke bronnen ons leven regeren, we stemmen ons eenvoudigweg af op degenen waarmee we willen co-creëren en die ons kunnen helpen een innerlijk aspect van onszelf te transformeren. De retrogrades van al deze planeten en asteroïden zijn niets anders dan de weerspiegeling van wat eerder en collectief gecreëerd is.

Juli is een maand van innerlijke retrospectie, of we nu retrogrades hebben of niet, want er zijn tijden in de Schepping waarin we gewoon een diepere communicatie met onszelf tot stand moeten brengen, om meer begeleiding te krijgen op onze unieke reis, en ook om op zielsniveau te herstellen, want de ziel heeft rust en verjonging nodig om haar intense evolutionaire menselijke reis voort te zetten.

Vesta belichaamt het vrouwelijke en toewijding aan dienstbaarheid. Met Vesta zijn we eindelijk in staat om ons te verbinden met onze intuïtieve essentie en ons toe te wijden om op een meer spirituele manier dienstbaar te zijn. Dit is een tijd voor ons om ons te richten op onze seksualiteit, het helen van alle trauma’s die verband houden met onze heilige vrouwelijke essentie, en om geheeld, heel en krachtig tevoorschijn te komen, seksuele vrijheid terugwinnend van de vele programma’s en seksuele manipulaties die onze vrouwelijke essentie hebben aangetast.

Chiron, vooral in Ram, heeft een meer mannelijke. Opnieuw zien we hoe deze maand oneindige mogelijkheden voor ons brengt om een balans tussen beide te vinden, evenals de correctie van de onevenwichtigheden die we misschien jarenlang hebben opgebouwd met betrekking tot beide essenties.

Met Chiron kijken we dieper naar de wonden/aspecten van onszelf die we zo hard proberen te verbergen, maar die nog steeds, in pijn, in ons wonen. Wanneer we bewust wensen ons af te stemmen op de frequentie van een bepaalde Planeet, ster of asteroïde, kunnen we, mits goed gericht, ons verbinden met het bewustzijn van dit bepaalde stellaire lichaam en zijn helende frequentie integreren om ons te helpen oplossen wat nog gefragmenteerd is, en wat ons niet toestaat ons ware zielenpad en potentieel te ervaren.

Chiron staat Vesta, het vrouwelijke, bij en beschermt ons, zoals het mannelijke dat doet in de Schepping, zodat het vrouwelijke kan helen, herstellen en zich weer kan herenigen met het mannelijke, als gelijken.

Verder hebben we ook Juno retrograde in Vissen vanaf 25 juni, die ons zal helpen in deze innerlijke eenheid. Juno was vroeger, zoals u weet, de Godin van het huwelijk. Nu weten we dat haar essentie is een van vereniging van tegengestelde essenties, maar ook buiten onszelf met anderen die diep resoneren op een ziel niveau. Juno gaat over synthese, hereniging, en het brengen van onvoorwaardelijke liefde voor alles wat we zijn. 

In deze introspectieve tijd helpt Juno’s essentie ons deze eenheid te vinden in alle aspecten van onszelf, met onze ziel en onze monade, zodat we deze eenheid vervolgens ook kunnen uitbreiden in onze relaties. Het is een tijd waarin alles binnen de Schepping ons dezelfde boodschap stuurt van naar binnen gaan, waar we allemaal op een bepaald moment naar toe moeten als we werkelijk genezing en heelheid in ons wezen willen brengen.

Een tijd om ons schaduw-zelf te helen, vooral met Vissen, en alle waanideeën die we misschien hebben gecreëerd rond partnerschappen, en die ons voortdurend in oude, giftige valkuilen doen stappen in onze relaties.

Bij Jupiter daarentegen gaat het om uitbreiding, retrograde of niet, want zoals ik altijd zeg, Jupiter kan zijn essentie niet veranderen volgens onze menselijke illusies. Jupiter is een andere planetaire kracht die ons uitnodigt om van binnenuit uit te breiden, van waaruit alles eerst wordt gecreëerd, zodat we eerst een visie kunnen creëren van wat we wensen, voordat we het verankeren op het fysieke. Uitbreiding gaat niet alleen over geboorte, maar over het verwerven van meer wijsheid om onszelf volledig te kennen en ons unieke zielepad, en dit is iets dat alleen vanuit onszelf kan komen.

Op 13 juli hebben we een Volle Maan op 21 graden Steenbok. Dit is een Super harmoniserende en helende Maan, een die ons, vooral door de omringende energieën, verlichting brengt, want het is het hoogtepunt, de piek van de energieën van deze maand, die ons uitnodigen naar binnen te gaan om de vergeten wijsheid te vinden, zodat we uit de diepten van onze ziel tevoorschijn kunnen komen, na deze introspectieve periode, en alles wat we innerlijk hebben geleerd in ons menselijk leven kunnen brengen. 

Verlichting gaat niet alleen over het terugvinden van wijsheid, maar over onderscheidingsvermogen, helderheid, en het bewustzijn dat nodig is om te weten wat er in ons geheeld en opgelost moet worden, want vaak behandelen we onze wonden vanuit een extern perspectief, en komen ze weer naar boven, omdat we nog niet naar binnen zijn gegaan, naar de wortel en oorsprong van onze onevenwichtigheden.

Op 17 juli komt Venus in Kreeft. Met Venus in Kreeft, kunnen we ons extra gevoelig voelen, en diep emotioneel. Juist degenen die een persoonlijke missie hebben om de verloren vrouwelijke essentie terug te brengen op de Planeet, zullen zich kwetsbaarder voelen, in deze tijd. Kwetsbaarheid, wanneer omarmd, is een geschenk, want het maakt je sterker in het uiten van je gevoelens, in plaats van ze te verbergen. Het is ook een prachtige tijd om voor onszelf te zorgen, op alle niveaus, terwijl wij ook voor anderen zorgen en wat tijd doorbrengen met dingen die ons wezen voeden en die ons ook vreugde brengen.

Twee dagen later, op 19 juli, komt Mercurius in Leeuw. Deze gebeurtenis zal ons de kracht geven om zelfverzekerder te zijn en onze energie van deze vurige energieën van deze maand te gebruiken om onszelf, onze overtuigingen en wat we werkelijk denken uit te drukken, vanuit een gepassioneerde staat maar zonder iemand te kwetsen of niet te respecteren. Het belangrijkste is om te gaan voor wat we werkelijk verlangen, ons hart te uiten, en bij te dragen door onze ideeën, en persoonlijke creaties, met de wereld te delen.

Op 21 juli gaan we over van de liefdevolle en intuïtieve Kreeft naar het Leeuw seizoen, want de eerste die in dit vurige teken beweegt is de Zon. Met de Zon in Leeuw kunnen we deze vurige essentie belichamen om onszelf kracht te geven en ons hart uit te drukken door stevig te staan in wie we zijn, door onze unieke Goddelijke Vonk te delen, in een tijd waarin vrijheid en het recht om onszelf te uiten essentieel zijn.

Als we deze frequentie op de juiste manier sturen, kunnen we moedig en stoutmoedig zijn in het volgen van ons eigen pad. Integendeel, een overmaat van deze vurige frequentie zou ons in arrogantie kunnen doen vervallen, en daarom is evenwicht, zoals altijd, de sleutel, om voor onszelf te kunnen onderscheiden of we deze energieën gebruiken voor zelfversterking of alleen voor onze egoïstische verlangens om ons superieur te voelen.

Aan het eind van de maand zullen we beginnen te zien hoe planeten zullen samenklonteren rond Leeuw. Energieën die de intensiteit van de Leeuwenpoort beginnen in te voeren en alle omringende energieën die ermee gepaard gaan. Op 23 juli hebben we Ceres in Leeuw, samen met een Nieuwe Maan in Leeuw, een paar dagen later op 28 juni, en de Zon.

De essentie van Ceres is die van een moeder, op alle niveaus, de liefde van het Goddelijke Vrouwelijke, de liefde van de Aarde voor ons, en de toegewijde moeder. Zoals je kunt zien hebben we in juli veel vrouwelijke energieën om ons te helpen in contact te komen met onze intuïtie. Echter, alle zelfopofferingspatronen die naar voren komen zullen worden uitgewist, want toewijding betekent niet langer onszelf verliezen voor anderen, want ook wij zijn belangrijk binnen de Schepping, hebben een unieke missie, en het recht om gezonde grenzen te creëren.

Als Ceres in Leeuw verblijft, nodigt zij ons uit om onszelf en alles wat we aanraken te voeden met welwillendheid en vanuit een krachtige ruimte. Het is de gezonde versie van het moeder archetype, degene die voedt en beschermt vanuit een soevereine staat van zijn, nooit vanuit een slavernij, zoals ons vaak is geleerd.

Bekrachtigende, maar ook voedende frequenties die zullen toenemen rond 28 juli, met de Nieuwe Maan op 5 graden Leeuw, waarin we al ondergedompeld zullen zijn in de Leeuwenpoort passage, die niet slechts één dag of maand zal duren, want als de energieën eenmaal op aarde verankerd zijn, blijven ze voor allen die ze willen belichamen en ermee willen co-creëren.

De Leeuw Maan is een uitnodiging om alles wat we eerder in juli hebben geleerd in praktijk te brengen, want onszelf liefhebben en voeden is even belangrijk. Het is nu dat we klaar zijn om onze eigen verzorgers, beschermers en geliefden te worden, want we hebben ontdekt dat we het altijd allemaal al in ons hadden.

Tenslotte hebben we eind juli, op 31 juli, Uranus conjunct de Ware Maanknoop. Dit zal van groot belang zijn, want met de omringende Leeuw energieën, nodigt deze planetaire ontmoeting ons uit om spiritueel te groeien, om onbewuste acties in evenwicht te brengen met liefdevolle acties, want het is door lessen en het nemen van verantwoordelijkheid dat we het meest groeien.  

Deze afstemming is de sleutel, in deze overgangstijd voor velen. We moeten niet toestaan dat andere gebeurtenissen ons ervan weerhouden ons met deze gebeurtenis te verbinden, want het is van vitaal belang voor ons om de noodzakelijke verandering in ons teweeg te brengen, die ons in staat zal stellen te herkennen wie we zijn, wat onze missie is, en na te gaan wat we hier kwamen vervullen, als we dat nog niet hebben gedaan. Het is een gebeurtenis die sinds 2007 niet meer heeft plaatsgevonden, die ons uitnodigt om het voor onze ziel bestemde pad te omarmen, het pad dat we zorgvuldig en liefdevol kozen, voordat we op deze aarde incarneerden, om te evolueren, en om anderen te helpen dat ook te doen.

Juli is de maand van wijsheid. De maand die ons zal introduceren tot een diepere communie met ons Verlichte Zelf, met ons unieke doel, en met de herinnering die we vaak nodig hebben, van wat onze voornaamste rol hier op aarde is, want vaak met alle afleidingen die ons omringen, kunnen we wat hulp nodig hebben om onze ware motivatie en passie te herinneren.

In juli krijgen we de gelegenheid om alles wat we hebben gecreëerd, geleerd, bereikt en losgelaten opnieuw te bekijken, zodat we nu vanuit een meer bewuste ruimte kunnen creëren, wetend wat we nu werkelijk willen manifesteren en wat in onze huidige realiteit achterhaald is en niet langer ons zielsdoel dient.

Onze bestemming, zielsmissie, en alles wat we altijd zo hard probeerden te vinden buiten, heeft ons altijd vergezeld in onze menselijke zoektocht. We hoefden alleen maar te stoppen met zoeken op de verkeerde plaatsen en naar binnen te gaan, waar alles zich bevindt.

Nu krijgen we opnieuw de kans om ons te realiseren waar alles werkelijk is, zodat we ons pad kunnen heroriënteren, en bewust alles kunnen gaan creëren wat we van binnen al heel lang voelen. Op het moment dat we beseffen dat we altijd al de kracht, de kennis en de wil hadden, hebben we al de helft van de weg naar verlichting afgelegd. De rest is onze persoonlijke keuze om verantwoordelijkheid te nemen en onze soevereiniteit op te eisen of om onze macht te negeren en te blijven weggeven.

Ik wens jullie allemaal een gezegende juli, Geliefden.

Mogen jullie je verenigen en verheugen in de Aanwezigheid van je Verlichte God Zelf.

In oneindige Liefde,

Natalia Alba

Vertaling: wakkeremensen.org