Sanhia: Waarom is het moeilijk te aanvaarden?

Sanhia: Waarom is het moeilijk te aanvaarden?

Gechanneld door: Michael Hersey – 1 Augustus 2022

Waarom is het zo moeilijk om alles te aanvaarden wat er in mijn wereld gebeurt?

Ik ben het met je eens. Het voelt inderdaad moeilijk. De manier van het ego, de manier die jullie allemaal op de een of andere manier geleerd is, is om door negatieve emoties beheerst te worden. Het dient jou of de waarheid echter niet om met de vinger naar de buitenwereld te wijzen voor je moeilijkheden. Jullie hebben al deze uitdagingen met je meegebracht. Jij manifesteerde in jouw wereld wat jij geloofde dat waar was. Jouw ego vertelt je dat het goed is om negatieve emoties te hebben. Het dient je om kwaad te worden op degenen die doen wat jij denkt dat verkeerd is. Het dient je om te klagen over wat jou niet aanstaat. Jouw ego steunt je om jezelf als slachtoffer te voelen; dit is zoveel beter dan een slachtoffer te zijn.

Hierbij helpt het ego je de dingen zo te zien dat jij altijd onschuldig bent en de ander altijd schuldig. We zouden een lange lijst kunnen opstellen van door het ego gesteunde negatieve emoties, die elk een ondergroep van angst zijn. Zolang je toestaat dat deze negatieve emoties je leven beheersen, zullen ze dat natuurlijk ook doen. Je zult in slaap blijven en geen contact hebben met Spirit.

De wereld om je heen, je schepping, zal je op de rug kloppen en je vertellen wat een goed werk je doet, dat jullie allemaal in hetzelfde schuitje zitten en te maken hebben met een oneerlijk en pijnlijk bestaan. Wakker worden is de weg van de wereld verlaten. Waarom is het zo moeilijk? Omdat het zo moeilijk is. Als het makkelijk was, zouden we deze boodschappen niet schrijven en zouden jullie allemaal wakker zijn. Het is moeilijk omdat je nog steeds sterk gelooft dat je ego gelijk heeft en de meeste mensen om je heen het daarmee eens lijken te zijn. Het is vooral moeilijk omdat je niemand anders kunt vinden om dit werk voor je te doen.

Je moet de verantwoordelijkheid nemen voor jouw keuze om te ontwaken en dan moet je het zware werk doen. Ondertussen denkt de wereld, in de mate waarin jij je laat zien, dat je volslagen gek bent. Je kunt niemand anders de schuld geven voor je falen om te ontwaken. Het is helemaal aan jou. Ik begrijp de enorme uitdaging, maar je hebt geen andere keus dan te blijven slapen. En dat is niet echt een keuze, want je bent al begonnen je ego te wantrouwen en er is misschien geen weg meer terug. In plaats van een voet in elke wereld te hebben, zul je geen plaats vinden die je thuis kunt noemen. Je zult ontwaken als je “je ogen op de prijs gericht houdt”, maar het zal tijd kosten. Het zal niet in één keer gebeuren.

Laten we beginnen met negatieve emoties. Als je zou besluiten om ze uit je leven te bannen, zou dat niet snel gebeuren. Zelfs als je ervoor kiest om woede weg te gooien, zul je boos blijven worden. Je angsten zullen niet snel verdwijnen. Je kunt deze negatieve emoties niet effectief laten vallen door een mentaal besluit te nemen, maar alles begint wanneer je die intentie hebt. De volgende stap is om aandacht te besteden aan je gedrag. Merk de negatieve emoties op. Doe je best om jezelf niet te veroordelen omdat je ze hebt, om niet nog meer brandstof op het vuur te gooien. Het is niet jouw taak om te oordelen, alleen maar om op te merken.

Het doel is om voortdurend bewust te zijn, maar nogmaals, dit zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Dat is alles wat er is om mee te beginnen, dus laten we hier een beetje mee spelen, neem het mee voor een wandeling in het park. Je gaat ’s morgens naar buiten en merkt dat het warmer of kouder is dan je zou willen. Je klaagt in stilte, of tegen een ander als je een metgezel hebt. “Waarom is het niet warm zoals de zomer hoort te zijn?” of “Het is veel te heet!” Dit is niet accepteren wat er is. Het is een negatieve emotionele reactie op het moment. Je gaat een winkel binnen en loopt een persoon tegen het lijf die je niet wilt ontmoeten. “Waarom moet ik hem zien? Oh, nee, hij komt naar me toe! Hij zal willen praten. Waarom overkomt mij dit?”  De hele dag door gebeuren er kleine dingen. “Oh! Ik liet mijn favoriete kopje in de gootsteen vallen en het brak! Ik heb hem van mijn oma gekregen! Ik ben zo overstuur”. Kleine dingen.

Het hoeven geen bommen te zijn die in Oekraïne vallen, virussen, of regeringsacties. Alle kleine dingen waar je elke dag op reageert zijn wat je moet opmerken. Jouw taak is om je bewust te worden van je negatieve reacties daarop. Je kunt hier komen zitten en met Ons observeren, “Daar ga ik”. Samen zullen we kijken zonder oordeel. Je merkt op dat het gebeurde. Dan kijk je of je waarneming oordeelvrij was. Hoe vaker je in staat bent om jezelf te betrappen, hoe vaker je in staat zult zijn om dit zonder oordeel te doen, of je zult je op zijn minst bewust zijn van de negatieve emotie van het oordeel. Nogmaals, het gaat er niet om je negatieve emotionele reacties te veranderen; het gaat alleen om bewustwording.

Laten we jouw negatieve emoties eens vanuit een ander gezichtspunt bekijken. Welk mogelijk voordeel kun je halen uit het hebben van een negatieve reactie op een situatie? Zal jouw reactie op het weer het veranderen? Zal je boosheid over het tegenkomen van die man in de winkel hem doen verdwijnen? Zal jouw boosheid over het gebroken kopje het weer in elkaar zetten? Er is je misschien verteld dat het geen zin heeft om te huilen over gemorste melk. Dat kan waar zijn. Jouw negatieve emoties helpen niet om ongewenste uitkomsten te elimineren. Ze helpen je wel om je slecht te voelen. Hoe zou je je voelen als je die negatieve emotionele reacties niet had? Hoe zou het zijn als je gewoon accepteerde wat is? “Dit is wat het weer vandaag is.” “Ik denk dat de Geest wil dat ik vandaag deze man ontmoet.” “Het is maar een kopje. Ik heb nog andere.” Waarom niet loslaten. Waarom kiezen voor boosheid als vreedzame aanvaarding een haalbare en meer productieve keuze is? Je kunt vreugdevol in het nu zijn of je kunt verteerd worden door negatieve emoties. Dit is waarom ik je vertel dat alles wat er gebeurt perfect is. Ik heb alles ontworpen om je te ondersteunen bij het ontwaken. In je ontwaakte staat zul je deze perfectie begrijpen en verwelkomen. Negatieve reacties staan je niet toe om aanwezig te zijn, om de geschenken te ontvangen, om de Eenheid te voelen. Wanneer je angst verkiest boven liefde kun je het Goddelijke Nu niet ervaren.

Dit gebrek aan doeltreffendheid in je negatieve emoties kan je helpen motiveren om dit werk te doen. Je hebt alles te winnen en niets te verliezen, behalve het vluchtige plezier dat het delen van je pijn met een ander oplevert. Als je denkt dat je negatieve emoties iets waardevols voor je meebrengen, moedig ik je aan om wat tijd met die gedachte door te brengen. Kijk diep. Is het echt waar? Is dit iets dat je wilt? Kijk precies wat de voordelen voor jou zijn. Zolang je er plussen in vindt, zul je er zeker bij blijven. Ga anders door met je aandacht. Met de intentie om je negatieve emotionele reacties achter je te laten, want nu observeer je alleen maar. De transformatie zal in fasen plaatsvinden en alleen zo snel als het kan. Hoe kun je vrij zijn van negatieve emotionele reacties als je er een hebt als je merkt dat je ze nog steeds hebt? Dat is misschien een beetje ingewikkeld, maar denk er eens over na. Er wordt niets meer van je gevraagd dan de opmerkzaamheid van wanneer het gebeurt. Opmerken is wat je doet in het nu. Negatieve emoties gaan nooit over het nu. Op een dag zul je je er volledig van bewust zijn hoe dwaas ze zijn.

Het is Onze taak om te helpen bij de transformatie. Als je de koers van ontwaken uitzet en dan begint op te letten, zullen Wij je alles brengen wat je nodig hebt om deze gewoonten los te laten. Wij zullen je stap voor stap meenemen in het tempo waarvan Wij weten dat het goed is voor jouw ontwaken. Terwijl Wij hier samen boven in de wolken zitten, neerkijkend op het slagveld, zullen Wij je bijstaan in het opmerken. Voel je vrij om Ons te vragen waarom Wij iets gebracht hebben en om steun te vragen bij het ontvangen van het geschenk. Luister. Misschien hoor je een antwoord. Vroeg of laat zal het gebeuren, en dan zal het vaker gebeuren. Het kan zijn dat je Ons niet kunt horen boven het luide gebabbel van je ego uit, dus helpt het je om jezelf stil te krijgen als je naast Ons omhoog klimt. Als je je ego niet tot zwijgen kunt brengen, merk dat dan gewoon op en de bijbehorende gevoelens. Ontwaken vereist niet dat je de heiligste plaats op de planeet vindt, of dat je daarheen gaat en aan de voeten valt van de heiligste persoon op de planeet en zegt: “Wijs me de weg.” Je doet het hier, op dit moment. Je merkt op, je let op, en je luistert naar de innerlijke stem. Geen speciale plaats, geen speciale persoon, geen speciale oefening. Eén manier waarop je zou kunnen herkennen dat de greep die je ego op je heeft aan het afnemen is wanneer je om jezelf begint te lachen wanneer je merkt dat je negatieve emoties tot uiting komen.

Concluderend – en natuurlijk is er nooit een conclusie omdat er geen begin of einde is; er is geen tijd – wat het zo moeilijk maakt zijn twee dingen. Het eerste is wanneer je in je ego gelooft en erop vertrouwt dat het je de waarheid vertelt. Het is wanneer je de gerechtigheid van je negatieve emoties rechtvaardigt. “Iedereen zou zo reageren op deze afschuwelijke wereld!” Dit maakt ontwaken bijna onmogelijk. Er moet eerst een bereidheid zijn om te stoppen je over te geven aan de negatieve reactie. De meesten van jullie zijn waarschijnlijk meer bezig met ding twee. Het voelt zo moeilijk om je manieren te veranderen. Het antwoord is opnieuw dat dit niet jouw taak is. Gedrag in de buitenwereld veranderen is niet wat ontwaken van je vraagt. Een beetje bereidwilligheid is alles wat nodig is. Dat, samen met een verbintenis om steeds vaker op te letten, is alles wat nodig is. Het wordt een kwestie van volhouden. Niets sexy of “woo woo” aan, gewoon opduiken en opmerken. Dan, zoals Michael en Ulla’s kat wanneer ze een muis vangt, breng je het naar Ons en legt het aan Onze voeten neer als een offer. Wij weten wat we ermee moeten doen en zijn altijd dankbaar. Wij zullen het zware werk doen en je op onze beurt je volgende geschenk aanbieden. Als je moeite hebt om wat verschijnt volledig te ontvangen – geen probleem. Je hebt nog steeds je intentie; je probeert nog steeds op te merken; en Wij hebben een eindeloze voorraad van volgende geschenken voor je. Een andere keer zul je het opmerken of je zult geen negatieve reactie hebben. Vier het! Laat de kurk knallen! Er zullen er meer volgen. Hier is Onze geld terug garantie. Als je de intentie uitspreekt om je negatieve emoties achter je te laten en er aandacht aan besteedt wanneer je dat niet doet, zullen ze na verloop van tijd beginnen weg te vallen. Terwijl ze dat doen, zul je merken dat je steeds meer de perfectie herkent die elk moment voor je meebrengt.

Goed Nu

Sanhia/Spirit

Channel: Ulla Lindgren

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org