Sanhia: Ontwaken en Ascensie. / Gechanneld door: Ulla Lindgren

Sanhia: Ontwaken en Ascensie.

Gechanneld door: Ulla Lindgren – 1 December 2021 – Channels without Borders

Hallo lieve vrienden,

Deze boodschap van Sanhia is door mij zeer verwelkomd. De verduidelijking tussen ontwaken en ascenderen is van grote persoonlijke waarde. Mensen vragen mij soms of ik ontwaakt ben. Ik antwoord meestal door te zeggen dat ik het niet weet. Ooit dacht ik dat ontwaken of verlicht worden gepaard zou gaan met een diepgaande verandering in bewustzijn, om niet te zeggen dat het gepaard zou gaan met allerlei toeters en bellen. Ik denk nog steeds dat het voor sommige mensen zo zou kunnen zijn, maar ik vermoed dat het voor mij stilletjes naar binnen zal sluipen, net als mijn kat. Er is een oud verhaal dat je een kikker kookt door hem in koud water te zetten en dan de temperatuur heel voorzichtig te verhogen, zodat hij niet zo snel uit de pot springt. Misschien is mijn ontwaken van dezelfde aard. Als het er nog niet is, ben ik tevreden met waar het nu is. Als de verwarming nog hoger wordt gezet, kan ik alleen maar toejuichen wat het nog meer zal brengen.

IS ER EEN VERSCHIL TUSSEN ONTWAKEN EN ASCENSIE?

Boodschap van Geascendeerde Meester Sanhia

Deze vraag is recentelijk naar boven gekomen. We hebben de term ontwaken de laatste tijd nogal veel gebruikt. Mensen vragen zich af of dat woord hetzelfde betekent als ascensie. Zijn deze termen onderling verwisselbaar? Ik kan de verwarring begrijpen, en het is tijd om dingen op te helderen. Niet alleen zullen we de informatie verduidelijken, maar we zullen jullie ook een aantal waardevolle inzichten geven die ik nog niet eerder heb gepresenteerd. Nu is het tijd voor jullie om ze te ontvangen. We hebben deze vraag enkele jaren geleden behandeld met nog steeds andere terminologie en ik raad jullie ten zeerste aan hier te klikken om die boodschap te lezen, omdat ze goede informatie geeft over dit onderwerp zonder specifiek te focussen op het grootste deel van wat ik nu te zeggen heb. Dus, zonder verder oponthoud, laten we spreken over ontwaken en ascensie.

In die vorige boodschap gebruikten we de term verlichting.  We zullen dat woord nu behandelen, zodat onze aandacht kan worden beperkt tot de twee termen in de titel. Verlichting en ontwaken zijn synoniemen. Ze hebben dezelfde algemene betekenis zoals ik ze gebruik. Jullie zijn welkom om het woord verlichting te vervangen elke keer als ik ontwaken zeg, maar ik zal alleen de laatste term gebruiken voor de rest van deze boodschap.

Laten we nu teruggaan naar het begin. In dit proces van omgaan met het onderwerp van pure non-dualiteit – het besef dat telkens wanneer we te maken hebben met tegenstellingen, we te maken hebben met illusie, met dingen die niet echt zijn in die zin dat ze de test van eeuwigheid niet doorstaan – hebben we te maken met kwesties van waarheid of onwaarheid. In waarheid is er Eenheid. Natuurlijk spreekt het vanzelf – al zeg ik het toch en heb ik het al eerder gezegd – dat we hier woorden gebruiken en woorden drukken nooit de waarheid uit. Ze zijn van nature dualistisch omdat je redenerende geest alleen kan werken in het rijk van afscheiding. Wanneer we spreken over Geest en ego, spreken we dualistisch alsof dit twee verschillende dingen zijn die werkelijk bestaan, terwijl in werkelijkheid alleen Geest bestaat. Geest is verbonden met het Goddelijke en ego is dat niet. Dit proces waar we het over hebben in het gebruik van de termen ontwaken en ascensie heeft twee stappen. Dit is de nieuwe informatie voor jullie, of in ieder geval voor de meesten van jullie.

De eerste stap is waar we het in deze boodschappen vaak over hebben gehad. Dat is het loslaten van het ego. Dit proces is wat we ontwaken hebben genoemd. Wanneer je ontwaakt bent, ben je in een ego-vrije staat. Dit betekent dat je geen gehechtheden hebt; je beschouwt mensen of dingen niet langer als speciaal; je hebt geen persoonlijke doelen; je hebt geen paard in de race – wat er ook gebeurt is perfect. Wat je doet is simpelweg luisteren naar je innerlijke leiding, naar Spirit, en die volgen in absoluut vertrouwen en liefde zonder behoefte aan begrip. Wanneer het ego is weggevallen is er geen oordeel, geen competitie, en geen goed en fout; er is alleen liefde.

Laten we dieper ingaan op wat deze ego-vrije staat inhoudt. Ik zal niet alle vele vragen behandelen die jullie hierover kunnen hebben, dus voel je vrij om vragen die bij je blijven hangen naar Michael te sturen en we zullen ze in toekomstige boodschappen behandelen.

Wanneer je in deze ontwaakte staat bent is er niets dat je beperkt. Deze fysieke illusie is nu jouw speelplaats in plaats van jouw klaslokaal. Je weet dat wat er ook gebeurt perfect is, dus de gedachte dat iets je mogelijk van streek zou kunnen maken is waanzin. Het is niet te berekenen. Het zal niet gebeuren. Je weet dat alles wat er gebeurt met opzet is en zoals het hoort. Het is jouw taak om je rol te spelen, je leiding te volgen en iets te doen waar je plezier aan beleeft. Je weet wat je moet doen omdat je je geleid voelt. Er wordt je verteld wat je moet doen, maar er is geen scheiding tussen jou en de leidende Geest. Jouw wil is één. Dat is non-dualistisch. Er is geen limiet aan de mogelijkheden van de verschillende diensten die je gevraagd kunnen worden te verrichten. Je zou anderen kunnen onderwijzen door je woorden, geschreven of gesproken. Je zou geleid kunnen worden tot artistieke uitingen. Misschien bouw je dingen of kweek je dingen. Nogmaals, er zijn geen grenzen aan waartoe je geïnspireerd kunt worden, behalve dat je vervuld zult zijn van liefde en vreugde bij het doen. Resultaten zullen er niet toe doen; alleen het doen zelf heeft waarde voor jou.

Je vraagt je misschien af hoe lang deze ego-vrije staat duurt. Het antwoord daarop is aan het Goddelijke. We zullen zeggen dat terwijl je de diensten verricht die Spirit van je vraagt, wat je met liefde en vreugde doet, je je nog steeds bewust bent van jezelf. Je merkt de wereld op. Je hebt bewustzijn, ook al is het ego verdwenen. Er is de waarnemer en hetgeen waargenomen wordt. Je bent in een tussenstaat. Misschien kunnen we zeggen dat je niet wordt geregeerd door dualisme, maar toch heb je niet de volledige ervaring van Eenheid. Het is niet mogelijk om tegelijkertijd een zelf te hebben en Eén te zijn, dus je non-dualisme kan niet zuiver zijn. Je ervaart nog steeds afscheiding van God. Hoe langer je in deze staat van egoloos zelf bent, hoe meer je de afscheiding zult voelen vervagen. Naarmate je al deze door de Geest geïnspireerde dingen doet, zul je geleidelijk beseffen dat er minder is waartoe je in de illusie gemotiveerd bent. Uiteindelijk kom je bij de tweede stap, het loslaten van het zelf. Wanneer dit gebeurt heb je niet langer een identiteit; je hebt niet langer bewustzijn. Er is geen jij meer die kan observeren. Je bent één met allen, één met God.  Er is niet langer een fysieke ervaring, een lichaam.

Er is een belangrijk begrip dat gepaard gaat met het twee-stappen ascensieproces van eerst het laten vallen van het ego, en ten tweede het laten vallen van het zelf. Sommigen van jullie waren bang om het ego te laten vallen omdat jullie dachten dat ascensie in één stap ging. Je vreesde dat het laten vallen van het ego betekende dat je onmiddellijk – poef! – je lichaam, de wereld, alles zou verlaten! Maar dat is niet het geval. Wanneer je ontwaakt, is alles er nog, behalve het ego. Je ervaart nu de illusie zonder ego. Dat is het! Dan zul je een lange reeks – of een korte reeks, afhankelijk van wat Spirit voor je in petto heeft – van spelen met de illusie vanuit een egoloos perspectief totdat je daarmee klaar bent. Je kunt niet gedwongen worden om het zelf los te laten, noch kun je het forceren om te gebeuren. Je zult blijven en in de illusie spelen totdat je je buik vol hebt. Wat wij ascensie noemen is het punt waar je vrijwillig en door de genade van God het zelf loslaat. Dan verdwijnt de illusie absoluut. Er is geen afzonderlijk bewustzijn, en je bent Eén met God. Natuurlijk is de waarheid dat je al Eén bent met God, zelfs nu je de illusie van een afgescheiden zelf en een ego ervaart, maar dat is geen deel van je bewustzijn geweest.

Op het ontwakingsniveau van het loslaten van het ego, weet je dat het allemaal een illusie is, zodat je in staat bent erin te spelen zonder je ergens aan te hechten. Op het tweede niveau van ontwaken, of ascensie, is er geen jij meer. Je hebt het zelf losgelaten, het bewustzijn van elk afzonderlijk bewustzijn. Deze beide ascensiestappen gebeuren met de genade van God. Jouw ego zal er niet voor kiezen om zichzelf los te laten, dus vraag je Spirit om dat voor jou te doen. Je kunt daarom de timing niet controleren, hoewel je een heldere focus kunt behouden en voortdurend de onwaarheden die je vasthoudt onder ogen kunt zien. Je zelf kan ook niet beslissen om zichzelf los te laten omdat dat een daad van bewustzijn zou zijn. Alleen Goddelijke energie kan die illusie van afgescheidenheid oplossen om het zelf toe te staan ondergedompeld te worden in de Eenheid. Het is analoog aan in slaap vallen. Je kunt jezelf niet in slaap dwingen. Hoe meer je probeert te slapen, hoe meer je wakker zult blijven.  Slaap komt wanneer je loslaat, waardoor het kan gebeuren. Wanneer je het ego hebt verlaten, kan je zelf nog veel te doen hebben. Laat het zijn gang gaan. Je ascensie vindt plaats wanneer het zelf niets meer te doen heeft en kan loslaten, tegelijkertijd vrij van elke behoefte om te blijven of te vertrekken. Wanneer dit gebeurt, noemen we dat “door de genade van God”. Dit werd aangetoond door Jezus. De Boeddha heeft dit niet laten zien, hoewel hij wel het ontwaken heeft laten zien.

Wij hebben vandaag en in alle boodschappen gesproken over de egoloze ervaring, hoe die te bereiken en wat het is. Praten over de egoloze ervaring is niet mogelijk. Er is niets dat ik zou kunnen zeggen dat jou ook maar het geringste gevoel zou geven voor wat de Goddelijke ervaring is, zelfs geen snuifje. Ik heb al eerder de volgende analogie gegeven. Er is gezegd dat de menselijke geest slechts vijf procent van zijn potentieel gebruikt. Wat zou de ervaring zijn van het gebruik van het volledige potentieel? Het ontwaakte egoloze zelf heeft een gelijkaardige relatie met de ervaring van het Goddelijke. Merk op dat we niet eens het ego bewustzijnsniveau in deze vergelijking betrekken. En door te zeggen dat het ontwaakte zelf slechts 5 procent van de extase van het Goddelijke ervaart, zijn we erg gul. Wanneer het zelf een “goddelijke” ervaring heeft, is dit een projectie van het zelf, niet een ware ervaring van het Goddelijke. De meest glorieuze aardse ervaring met perfect weer, fantastische natuur, geuren, bezienswaardigheden, geluiden, liefdevolle mensen, en het gevoel van een goddelijke verbinding met God zou, vanuit het Goddelijke perspectief, een afdaling in de hel zijn. De hoogste dualistische hemel zou door het Goddelijke als hel worden ervaren. Tot zover de pogingen van jullie ego om de hemel op aarde te scheppen.

Voor de meesten van jullie die dit lezen, is de informatie over het verlaten van het zelf academisch. Jullie werk ligt in het verlaten van het ego. Als er iemand in het publiek is die egoloos is, dan is het jullie taak om te genieten van het scheppen op die plaats, zolang jullie zo geïnspireerd zijn.  Het verlaten van het zelf is geen aandachtspunt van enig belang. Terug naar de rest van jullie, er zal waarschijnlijk een geleidelijke overgang zijn waar je steeds minder beïnvloed wordt door je ego en steeds meer luistert naar de leiding van Spirit. Als je nog steeds van streek kunt raken, is er nog werk aan de winkel. Nogmaals, het uiteindelijke loslaten van ego gebeurt door genade, niet door je inspanningen. Het is niet verdiend, maar er is een duidelijke intentie. Voor alles is er nooit haast. Alles gebeurt in Goddelijke tijd en orde. Ga je wekkers zetten voor het ontwaken, maar zonder een tijd te kiezen.

Goed Nu

Sanhia

 

Kanaal: Ulla Lindgren

 

 

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org