Hoe Weet Ik Zeker Dat Ik Op Het Goede Pad Ben?

 

Hoe Weet Ik Zeker Dat Ik Op Het Goede Pad Ben?

Gechanneld door: Ulla Lindgrun – Februari 2023

Hallo beste vrienden,

Ik ben er nooit toe geleid om me aan te sluiten bij een spirituele groep, hoewel ik in de periferie van sommige heb rondgezworven. Ik had niet het gevoel dat ik ergens bij hoorde, ten goede of ten kwade. Ook heb ik geen enkele persoon als spiritueel leraar aangenomen, hoewel ik door meer dan een paar mensen geïnspireerd ben door hun geschriften. In mijn geest heb ik met evenveel mensen gediscussieerd. Ik zeg dit alles niet om aan te geven wat het juiste is om te doen, maar om de weg te tonen waarin mijn leiding mij heeft geleid. Ik hield altijd van de uitspraak van Groucho Marx: “Ik zou me nooit aansluiten bij een groep die mij als lid zou willen hebben.” Ik moedig jullie aan om je innerlijke leiding te volgen, hoewel ik jullie, zoals een Zen kan, niet voorstel om jullie innerlijke leiding te volgen, tenzij het jullie innerlijke leiding is om dat te doen. Sanhia heeft me altijd meer dan genoeg touw gegeven om mezelf op te hangen, maar op de een of andere manier is de fatale slag nooit geslagen. Geen aandacht meer schenken aan wat de wereld zegt is een lang en kronkelig pad geweest. Ik ben nog steeds niet immuun, maar de bijwerkingen zijn tegenwoordig minimaal. Ik klaag nergens meer over.

Michael Hersey

Sanhia: Hoe weet ik zeker dat ik op het goede pad ben?

Al deze vragen zijn leuk, maar deze is echt leuk. Als je erover nadenkt, en ik weet dat sommigen van jullie wat tijd nemen om na te denken, zijn er heel veel paden. Er is een veelheid aan keuzes met alle grote religies, kleine religies, sektes, disciplines, leraren, retraites, centra’s, ashrams, tempels en kloosters. Bovendien is er een overvloed aan boeken. Het zal je moeite kosten om alle spirituele teksten over de verschillende wegen naar ontwaken, verlichting of ascensie die zijn gepubliceerd en die in een steeds hoger tempo blijven verschijnen, bij te houden. Zoals we in het vorige bericht vermeldden, beweren sommige auteurs/leraren verlicht te zijn en zijn ze bereid je de weg te wijzen. Als je meer dan één van deze paden bestudeert, zul je merken dat er geen duidelijke overlapping is. Wie heeft gelijk? Wie is fout? Wie kun je vertrouwen? Wat moet een arme zoeker op het pad doen? Het is te moeilijk om dit allemaal uit te pluizen. Wat als je jarenlang een bepaald pad volgt en er dan achter komt dat je het verkeerde pad volgt? Moet je dan teruggaan en helemaal opnieuw beginnen? Ga direct naar de gevangenis. Ga niet voorbij Start. Je krijgt geen € 200. Gelukkig kan ik dit heel eenvoudig voor je maken, tenzij je het jezelf liever moeilijk maakt. Om te beginnen kun je niets weten. Hoeveel je ook studeert of leert, hoe hard je ook werkt om het uit te zoeken, je zult nooit zeker weten dat je het juiste pad bewandelt. Je zult nooit het volledige vertrouwen hebben dat het enige wat je moet doen is doorgaan op het pad dat je volgt, volharden in je oefening, iets langer en misschien iets harder trappen, nog een paar reizen rond de zon maken, en dan – BINGO! Je bent thuis. Je bent wakker.

Het goede of slechte nieuws is dat er geen goed of slecht pad is, of dat als zoiets bestaat, je nooit zult weten of je je er al dan niet op bevindt. Nu komt het antwoord waar je misschien reikhalzend naar hebt uitgekeken. Als je hoort over het pad van iemand anders en een redelijke verwachting hebt dat wat je verteld is of wat je leest een tamelijk nauwkeurige weergave is van hoe zij wakker werden, kun je er zeker van zijn dat dit niet jouw pad is. Betekent dit dat je elk mogelijk pad dat je kunt vinden moet bestuderen en dan kijken wat er overblijft? Dat zou je kunnen proberen. Laat ons weten hoe het werkt. Maar we kunnen het nog makkelijker maken. Jouw pad is uniek voor jou. Niemand deelt dit pad met jou. Niemand anders zal op precies dezelfde manier ontwaken. Niemand heeft dat ooit gedaan en niemand zal dat ooit doen. Het is alleen van jou. Hoe, vraag je je misschien af, kun je erachter komen wat dit pad inhoudt? Je ontdekt het in jezelf.

Je vindt het niet door een leraar te zoeken die je vertelt wat het pad is. Je zult het in geen enkel boek vinden. Je vindt het alleen in jezelf. Het enige wat je afhoudt van het realiseren van de waarheid van jezelf, van het volledig ervaren van je Goddelijkheid, je ik-ben-heid, van het besef dat al het andere een enorme practical joke is, dat je niet dit lichaam bent, dat je niet dit alles bent wat je zou kunnen proberen te definiëren, dat je eenvoudigweg bent – zit in jezelf. Er is niemand buiten je in de wereld, in je huis, in de buurt, in het grootstedelijk gebied, in de tijdzone, of in het universum die een pistool tegen je hoofd houdt en je vertelt dat je moet blijven slapen. Dit is absoluut een interne keuze. De enige manier waarop je je ontwaken kunt ervaren is door anders te kiezen. Iedereen heeft zijn eigen unieke set onware overtuigingen. Als iedereen dezelfde overtuigingen had, zouden er geen oorlogen of conflicten zijn. Iedereen zou het met elkaar eens zijn. Maar er zijn allemaal verschillende opvattingen over hoe alles zou moeten zijn. Ze zijn allemaal onwaar. Ze veroorzaken allemaal persoonlijk lijden. Ze zijn allemaal vrijwillig. Alles wat jou aangaat zijn die waarvan jij gelooft dat ze waar zijn. Niemand anders weet wat je in je hand hebt. Zij kunnen jouw kaarten niet zien, dus dit proces moet je zelf doen.

Wanneer je de vraag stelt of de angst hebt of je op het juiste pad bent, is het antwoord zo vreugdevol eenvoudig. Er is geen goed of fout pad. Je bent gewoon op je pad. Het is wat het is. Betekent dit dat je nooit meer een ander boek moet lezen, een andere leraar moet volgen, of aandacht moet schenken aan de voorbeelden van hen die kennelijk zijn ontwaakt? Moet je alle religieuze leringen buiten sluiten? Er zijn hier geen ‘moeten’. Elk moeten dat je hoort komt niet van de ware jij, het is een stem van buitenaf. Als je innerlijke leiding je aantrekt om iets te lezen, lees het dan. Merk op welke aspecten je aanspreken of welke spelletjes je wilt uitproberen. Misschien vind je ook iets van hetzelfde boek, dezelfde leraar of bron dat je wegduwt. Kies en kies. De waarheid van jou zal tot je spreken via anderen. Vertrouw op wat je wordt gewezen. Als je iets mist dat je zou kunnen ondersteunen, kun je er zeker van zijn dat het zal blijven terugkomen tot het je aandacht krijgt. Misschien is de aanwijzing die je vandaag volgt het laatste stukje van de puzzel en besef je de dwaasheid van alles wat je eerder voor waar hebt gehouden, wat je zo serieus hebt genomen. Misschien lijkt de laatste aanwijzing te leiden naar een absoluut doodlopende weg. Maar het volgen ervan kan de beste manier zijn geweest om die realisatie te krijgen. We hebben er een kleine gok op gewaagd dat dat het geval is. Het belangrijkste is te luisteren naar je innerlijke leiding en die te volgen.

Hoe weet je dat je op het juiste pad zit? Luister je naar jouw innerlijke leiding en volg je die? Je kunt het niet beter doen dan dat. Onthoud dat je innerlijke leiding voor het heden is. Niets is voor altijd, behalve de ware jij. Dit nu kan kort of lang duren. Het is belangrijk om verbonden te blijven met die innerlijke stem en te zien wat er voor vandaag is. Eén ding dat jouw pad uniek maakt, is dat het voor jou op maat is ontworpen door Spirit, door Goddelijkheid. Wat vandaag tot je komt is altijd het perfecte ding om je tot ontwaken te brengen. Een van mijn favoriete dingen aan dualiteit is dat het een thuis biedt aan ironie. Het is zo humoristisch dat je, zolang je speciaal wilt zijn, zult blijven slapen – want dat verlangen is gebaseerd op afscheiding, maar tegelijkertijd is jouw pad naar ontwaken speciaal uniek, anders dan alle anderen. Jouw pad is speciaal, maar dat van iedereen ook. Je bent Eén in je bijzonderheid.

Als God in zijn gelijkenis een vorm wilde scheppen die in staat is sensuele ervaringen te hebben, driedimensionale ontmoetingen in deze illusie – waarom maakte hij dan niet gewoon één vorm? Waarom niet één mens in plaats van vele? We proberen hier niet voor God te spreken – dat is zeker een dwaze taak – maar het is leuk om te spelen. Je zou kunnen denken dat er zoveel zijn omdat elk van hen een uniek aspect van de heelheid van God uitbeeldt. Geen enkel aspect kan heel God weerspiegelen, maar samen vormen ze die Eenheid. Dit is analoog aan een orkest, dat afhankelijk is van de unieke bijdrage van elk instrument. Maar kijk eens naar de omvang van dit ensemble! Als één instrument niet het geluid bijdraagt dat het gekregen heeft, kan het geheel zijn eenheid niet tot uitdrukking brengen. We hebben dus een wereld in schijnbare chaos, maar je enige taak is jouw noot te spelen en anderen in staat te stellen die van hen te vinden.

Dit brengt ons bij het tweede, opwindende deel van deze boodschap. Als je de gedachte hebt dat het allemaal om ontwaken gaat en dat zodra je wakker bent niets anders er meer toe doet, blijf dan lezen. Waarschijnlijk zal de ontwaakte jij om je heen kijken en merken dat het lichaam er nog steeds is. Het besef zal aanwezig zijn dat dit lichaam niet jij is, maar het blijft om opgemerkt en “geleefd” te worden. De wereld is er ook nog steeds. Zij is een illusie en moet niet serieus worden genomen, maar je neemt haar nog steeds waar, voelt haar. In die ontwaakte staat waarin je geleerd hebt te luisteren naar je innerlijke leiding, deze te vertrouwen en te volgen, zul je dat blijven doen. Wat is nu het doel? Die informatie valt ook buiten mijn taakomschrijving. Het is niet aan mij om je te vertellen wat je doel zal zijn in je ontwaakte staat. Daar heb je geen behoefte aan. Je zult geleid worden. Maar ik zal de weg bereiden. Is je broer wakker? Is je zus wakker? Wil je rondkijken en degenen opmerken die zich niet bewust zijn van hun ontwaken? Je zult je bewust zijn van de slaapwandelaars en je begeleiding zal voorstellen wat je daaraan kunt doen. Ik heb jullie verteld dat de illusies van anderen jullie niets aangaan. Jouw enige taak ben jijzelf. Nu je verdwenen bent, heb je geen baan meer; je bent werkloos. Aangezien er geen jij is, zijn er geen doelen, niets om tevreden of voldaan over te zijn. In deze uniciteit die verband houdt met de “speciaalheid” die jouw unieke pad van ontwaken vormde, zul je nu een bijzondere weg van expressie hebben. Je zult jouw rol spelen in deze kosmische symfonie, en velen hebben gewacht om jouw lied te horen. Het is allemaal verbonden. Het is allemaal gepland.

Je zult die andere wezens aanraken die de Eenheid, de Leiding, de Heelheid, de Spirit, de God, de Goddelijkheid – hoe je het ook wilt noemen – wil bereiken.

Dat is nu jouw functie. Dat is tussen jou en je schepper en gaat mij niet aan. Mijn enige taak is jullie de weg te wijzen naar jullie realisatie. Ik ben niet jouw gids. Jouw leiding kan je naar mijn stem leiden. Het kan je ergens anders heen leiden. Het maakt niet uit. Alle wegen leiden naar Rome. Het maakt niet uit of je informatie negeert die je reis had kunnen verkorten. Tijd bestaat niet. De bestemming staat vast. Je beslissingen zijn toch al voorbestemd. Hoe hard je ook probeert de kapitein van je schip te zijn, uiteindelijk geef je je over. Wat je ook kiest, het is perfect. Geest zal je zoveel lijn geven als je nodig hebt. Als je besluit je over te geven aan je innerlijke leiding, zul je die steeds duidelijker horen. Hij zal je pad sturen tot je beseft dat er geen pad is; je kunt nergens heen. Er is alleen het eeuwige nu. Geen andere plaats om te zijn, geen andere plaats die bestaat, en je bent er en bent er altijd geweest.

Goed Nu

Sanhia/Spirit

www.channelswithoutborders.com

Vertaling: wakkeremensen.org