Saint Germain Wat Is Vrijheid / 27 Februari 2015 / Méline Portia Lafont

Saint Germain:
Wat Is Vrijheid

27 Februari 2015 /  Méline Portia Lafont

Wat is vrijheid?

Vrijheid is zonder een spoor van gedachten, inzichten, visioenen, controle, ideeën, waarden, tijd, zelfbeeld, acties … want deze kwesties begrenzen allemaal de jij van alle vrijheid die er is. Zelfs in de kleinste delen van jou; jij bent vrijheid zonder alles van dat wat hiervoor genoemd werd.

Wanneer je er waarlijk over nadenkt en probeert te begrijpen wat vrijheid is, om vrijheid tot uitdrukking te brengen, is het al geen vrijheid meer maar beperking door een inzicht van het verstand en wat jij denkt dat het is. Zelfs het in woorden plaatsen van wat vrijheid is, is alles behalve vrijheid want het is een gelimiteerde vorm. Een “omkaderde” waarde die je erop plaats of probeert om het zo te begrijpen.

Geef jezelf de werkelijke waarde van vrijheid door het te ervaren en dit kan alleen gedaan worden door het te zijn ~ door te zijn. Het heeft geen nut om voor vrijheid te vechten wanneer het slechts jezelf is waar je voor vecht. Je strijdt de verkeerde gevechten en er is geen werkelijk gewin van vrijheid, alleen het gevoel ervan. Maar dit gevoel is onjuist want het maakt jou niet vrij door je standpunt te veroveren of een gevecht te winnen. Zelfs wanneer je ingesloten zit, kan je vrij zijn aangezien geen tralies noch grenzen de vrijheid weg kunnen halen die je bent. Je kunt jezelf gemakkelijk bevrijden door jezelf te zijn ~ wat vrijheid is.

Niets of niemand kan jou van jezelf weghalen. Het is alleen wanneer je het aldus toestaat of door jezelf weg te geven dat je de insluiting kunt ervaren: je macht weggevend, je vrijheid weggevend en dus jezelf weggevend.

Men moet zich herinneren dat waar je naar hunkert als vrijheid, eerder een gevoel van jezelf is waar je naar hunkert. Dit is een hunkering naar jezelf aangezien dit oneindige bewustzijn geen beperkingen heeft en als alles tegelijkertijd bestaat.

Denk eraan dat jullie vrijheid in/naar het verlengde zijn, en allen lopen met de wil van vrijheid

IK BEN die IK BEN

Saint Germain

Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl

Copyright © Méline Lafont 2012 – 2015, permission is given to share freely in its entirety and unaltered http://melinelafont.com and http://pleiadedolphininfos.blogspot.com