Verlang Je Naar Meer Balans? Equinox Activeringen

 

Verlang Je Naar Meer Balans? Equinox Activeringen

Door: Meg Benedicte – 14 Maart 2023

Gegroet,

Er is veel belangstelling voor de komende lente-equinox op 20 maart en de overgang van Pluto in Waterman op 23 maart. Misschien zie je een reeks voorspellingen van astrologen over Pluto in Waterman. Het is belangrijk. Beide gebeurtenissen vinden plaats op nul graden, een krachtig scharnierpunt. De Equinox op 20 maart is 0° Ram, het begin van een nieuw seizoen en een nieuwe horoscoopcyclus, terwijl Pluto die naar 0° Waterman gaat, het begin van een nieuw tijdperk inluidt.

In de astrologie worden bepaalde graden geacht een grotere betekenis te hebben. 0° wordt beschouwd als een kritieke graad vanwege de krachtige aard van het begin van het teken. Het is een nulpunt op kosmische schaal. Het is de zwangere pauze tussen wat voltooid is en de geboorte van nieuwe mogelijkheden.

Wanneer polarisatie neutraliseert in de nulpuntenergie, bereiken we perfecte stilte. Geen rimpeling of chaotische verstoring in het veld, maar goddelijke, kalme balans. Het is subliem! Deze drempelpunten of poorten leveren de vruchtbare potentie om het veld te beïnvloeden. Wanneer wij opstijgen naar een hogere drempelresonantie, breidt onze wereldwerkelijkheid zich uit tot een complexer bewustzijn.

Vaak aangeduid als het ‘Grote Draaien van het Wiel’, opent de Equinox Poort de dimensionale deur, wanneer dag en nacht gelijk zijn. De Aries Equinox poort van aanstaande maandag biedt een evenwichtspunt, een veilige haven, de stilte tussen de storm, de vreugde in het nu. Het is een tijd om niet te vieren wat ons uit elkaar trekt, maar wat ons samenbrengt.

Drie dagen later betreedt Pluto het Watermantijdperk. Omdat het een langzaam bewegende transit is, zal Pluto enige tijd op nul graden Waterman blijven, retrograderen van 1 mei – 23 juni 2023, en dan weer vooruit gaan. Nul graden staat voor pure dierenriem energie, het zet de energetische impuls van dat teken sterk neer. In het humanitaire Waterman verkent Pluto de thema’s van vrijheid, gelijkheid, van gemeenschappelijke doelen en het elimineren van privileges voor de ene groep of persoon boven de andere. Tijdens Pluto’s transit zullen we een nieuwe samenleving zien ontstaan. Deze kosmische verschuivingen brengen ons in een nieuw rijk, een nieuwe container van Licht.

Nu Saturnus de Vissen is binnengegaan, is het tijd om alle illusies, waanideeën en paranoia die zich de afgelopen drie jaar als een lopend vuurtje hebben verspreid, op te ruimen. Werd je meegesleurd in de waanzin? Heeft de pandemie latente angsten van slachtofferschap of apocalyptische flashbacks opgeroepen? Terwijl Saturnus in Waterman draaide, heeft het jouw wereld op zijn kop gezet? Ontstak er een nog niet geheeld Atlantisch trauma? Werd je blootgelegd? Saturnus in Vissen herinnert je eraan dat het tijd is om terug te keren in je lichaam, op aarde te landen en de warboel in je geest op te ruimen. De kosmische boodschap is de rommel op te ruimen, het vat te zuiveren, samen te smelten met Spirit. We stijgen op om Goddelijke Mensen te worden.

Liefdevol, Meg

Vertaling: wakkeremensen.org